powered by

Μαρίνος Κυναιγείρου: Δίπλα στους αδειούχους κτηματομεσίτες, απέναντι στους παράνομους

Το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών πραγματοποίησε το Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2025, την καθιερωμένη συνεστίασή του για την κοπή της Βασιλόπιτας παρουσία της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, βουλευτών ή εκπροσώπων κομμάτων και κρατικών αξιωματούχων.

Η συμμετοχή των εγγεγραμμένων κτηματομεσιτών ήταν για άλλη μια χρονιά αθρόα, ως ένδειξη της εκτίμησής τους στο έργο που επιτελεί το Συμβούλιο για σειρά θεμάτων που τους αφορούν.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία ευχήθηκε καλές δουλειές στους αδειούχους κτηματομεσίτες σημειώνοντας ότι τόσο η ίδια προσωπικά όσο και οι βουλευτές, που βρίσκονται κατά την έκφρασή της στην πρώτη γραμμή «είμαστε στη διάθεσή σας για να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε, να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους επαγγελματίες του κλάδου για το 2025 και επισήμανε ότι η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ενέργειες για επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην σημαντικότητα της ταχείας αδειοδότησης και προανήγγειλε δράσεις για βελτίωση των υπηρεσιών του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου για να δώσουμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2025 κάποια ώθηση στο Κτηματολόγιο. Πέραν της στελέχωσης θα δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε διαδικασίες για να γίνει πιο εύχρηστο για εσάς τους χρήστες, αλλά και τους πελάτες σας», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΣ3

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο κατά τη διάρκεια του 2024, τονίζοντας ότι «κληθήκαμε ως Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών να διαχειριστούμε μια μεγάλη κρίση και να προασπιστούμε τους αδειούχους κτηματομεσίτες αντιδρώντας έντονα στην προωθούμενη πρόταση τροποποίησης του Περί Δικηγόρων Νόμου με την οποία επιχειρήθηκε να μεταφερθεί αποκλειστικά και μόνον στους δικηγόρους η αρμοδιότητα σύνταξης συμβολαίων και άλλων εγγράφων που αφορούν μίσθωση ή αγοραπωλησία ακίνητης ιδιοκτησίας».

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΣ2

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο θέμα της παράνομης κτηματομεσιτείας επισημαίνοντας ότι «με την πάροδο του χρόνου ενισχύονται οι υποψίες μας ότι υπάρχουν παράνομοι, οι οποίοι δρουν τόσο στις ελεύθερες περιοχές, όσο και στα κατεχόμενα».

«Ως Συμβούλιο έχουμε ενημερώσει την αστυνομία και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών της για να δράσουμε αναλόγως», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυναιγείρου ευχήθηκε υγεία και επαγγελματικές επιτυχίες στους κτηματομεσίτες, επισημαίνοντας την σημαντικότητα του κτηματομεσιτικού επαγγέλματος και διαβεβαίωσε ότι το Συμβούλιο βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των αδειούχων κτηματομεσιτών και απέναντι στους παράνομους.

Της κοπής της βασιλόπιτας προηγήθηκε γεύμα, το οποίο παρέθεσε το Συμβούλιο σε εστιατόριο στο Ζύγι.

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΣ1

Δειτε Επισης

Πρώτη συλλογή 2025 με διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές από την Altamira Real Estate
Πράσινο Υπουργικού σε ειδικό σχέδιο παροχής πολεοδομικών κινήτρων για αναπτύξεις στον τομέα της εκπαίδευσης
«Κατεδαφίστηκαν» οι άδειες οικοδομής τον Οκτώβριο, αλλά μικρή αύξηση στο δεκάμηνο του 2024
Εγκαινιάστηκε και άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από πέντε χρόνια το ανακαινισμένο Βυζαντινό Μουσείο(pics)
Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Κίνητρα ανάπτυξης οικιστικών μονάδων που θα επιφέρουν άνθηση της οικονομίας
Η στρατηγική συνεργασία της Limassol Greens με την OneJar
Χωρίς πιστοποιητικό τελικής έγκρισης το 60% των κατοικιών για το «Ενοίκιο Έναντι Δόσης»-Ο κίνδυνος για ΚΕΔΙΠΕΣ
Gordian: Μειωμένες τιμές σε εμπορικά ακίνητα
Τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» ενόψει Eurobasket (pics)
Ε.Ε.-ΕΤΕπ: Θέτουν τα θεμέλια για οικονομικά προσιτή και βιώσιμη στέγαση