Powered by

Τα είπε με Γιάννη Παναγιώτου και Κώστα Κουμή ο ΣΤΕΚ-Τα θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης

Οι διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις και πώς μπορεί να επηρεάσουν την Κύπρο, οι προοπτικές του 2025 και ο τρόπος επιβολής του πράσινου τέλους στις ξενοδοχειακές μονάδες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΤΕΚ, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, και τον Υφυπουργό Τουρισμού, Κώστας Κουμής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΤΕΚ, κατά τη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λεμεσό, ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις για τη ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τον αναμενόμενο αντίκτυπο της λειψυδρίας, τον τρόπο διαχείρισης και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις παραλίες, την τρέχουσα και μελλοντική κατάσταση στην αγορά εργασίας, καθώς και το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών εργαζομένων. 

Τόσο ο Υπουργός Εργασίας όσο και Υφυπουργός Τουρισμού, επαίνεσαν τον ΣΤΕΚ για την εποικοδομητική στάση που τηρεί διαχρονικά σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα, σχολιάζοντας πως η συμβολή του «είναι καθοριστική» στην εξεύρεση και υλοποίηση των βέλτιστων λύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης, χαρακτήρισε παραγωγική τη συνεδρία, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό Εργασίας για το πραγματικό ενδιαφέρον, που επιδεικνύει για τα εργασιακά θέματα του τομέα, όσο στον Υφυπουργό Τουρισμού, για τις αδιάκοπες προσπάθειες που καταβάλλει, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος.

«Ο ΣΤΕΚ», δήλωσε, «παραμένει αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλει η πολιτεία καθώς μόνο μέσα από συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο για βιώσιμο, ανθεκτικό και ποιοτικό τουριστικό προϊόν, το οποίο θα είναι επωφελές για την κυπριακή οικονομία στο σύνολο της».

Δειτε Επισης

Μαζεύτηκε ποσό πέραν των €175.000 για προώθηση της Πάφου ως τουριστικού προορισμού-Η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ
Ο εμβληματικός φούρνος του Ψωμά στην Πάφο που λειτούργησε ξανά μετά από χρόνια-Η μακρά ιστορία του
Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου: Περιπάτοι στην εντός των τειχών Λευκωσία με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ξεναγού
Στις 25 καλύτερες της Ευρώπης οι παραλίες Κόννου και Μακρονήσου-Οι θέσεις τους στον κατάλογο του Trip Advisor
Mια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία εν πτήσει από την Emirates-Η νέα σειρά 18 πιάτων αυτό το καλοκαίρι
Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια της Ελλάδας-Άνοδος 12,6% τον Ιανουάριο του 2025
«Ρόδον»: Ανακαίνιση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός στα πλάνα του Balram Chainrai
Αυξάνονται κατά 3,54% οι κατώτατοι μισθοί σε 19 επαγγέλματα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας-Εκδίδεται το διάταγμα
Ενισχύει συνεχώς την συμμετοχή του στο «Ρόδον» ο Balram Chainrai
«Ρόδον»: Η ιστορία 39 ετών, η δυναμική, τα εισοδήματα, τα assets και η πλώρη για εξαγορά του ξενοδοχείου