powered by

Ελληνική Τράπεζα: Προειδοποιεί τους πελάτες της να προστατευθούν από απάτες

Τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκε εκ νέου προσπάθεια εξαπάτησης πελατών και χρηστών της Ελληνικής Τράπεζας μέσω της μεθόδου phishing.

Επιτήδειοι, υποδυόμενοι την Ελληνική Τράπεζα αποστέλλουν SMS ή email ως “εξυπηρέτηση πελατών” ζητώντας από τους αποδέκτες να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους μέσω ενός συνδέσμου. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος οδηγεί σε μια σελίδα που μοιάζει με τη σελίδα Login του Online Banking της Ελληνικής Τράπεζας, αλλά δεν είναι.

Πρόκειται για απάτη!

Η Τράπεζα εφιστά την προσοχή των πελατών της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι στις διαδικτυακές τους ενέργειες. Με μερικά απλά βήματα μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τα μηνύματα phishing:

● Ελέγξτε τον αποστολέα – Το όνομα του αποστολέα δεν θα σχετίζεται με την Τράπεζα.

● Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο – Συνήθως, οι απατεώνες χρησιμοποιούν αυτόματη μετάφραση, με αποτέλεσμα το κείμενο να περιλαμβάνει συντακτικά και ορθογραφικά λάθη.

● Συνήθως οι επιτήδειοι επιστρατεύουν τον παράγοντα “φόβου” (π.χ. «θα αποκλειστούν οι δυνατότητες» ή «θα κλείσει ο λογαριασμός σας») για να οδηγήσουν το υποψήφιο θύμα σε βεβιασμένες ενέργειες.

● Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από τον σύνδεσμο πριν πατήσετε – Ελέγξτε εάν η ιστοσελίδα στην οποία παραπέμπει είναι σχετική και ασφαλής.

Η Ελληνική Τράπεζα εντείνει τις προσπάθειές της για ασφάλεια των πελατών της και των συναλλαγών τους. Σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζει: Δεν θα ζητήσουμε ΠΟΤΕ από τους πελάτες μας να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους ή να αποκαλύψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω συνδέσμου.

Δειτε Επισης

Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Μειώθηκε κατά €4,5 δισ. η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος το 2024- Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Σεντένο (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ δεν βιάζεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια
Διπλή διάκριση για το πράσινο ομόλογο €300 εκατ. της Τράπεζας Κύπρου στα EMEA Finance Achievement Awards 2024
Ενώπιον της ΕΠΑ η εξαγορά της AstroBank από την Alpha Bank
Τι περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες από τα stress tests-Για ποιους κινδύνους προετοιμάζεται η εποπτεία
Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες