Οργανωτικές αλλαγές στη διοίκηση του Ομίλου Green Energy-O νέος Executive Chairman, CEO και COO

Η νέα χρονιά φέρνει στρατηγικές αλλαγές στη δομή της διοίκησης του Ομίλου Green Energy. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2025, ενισχύεται περαιτέρω η αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου με στόχο την εδραίωση της ηγετικής του θέσης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, ο κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο οποίος οραματίστηκε και υλοποίησε την ιδέα ίδρυσης ενός πρωτοπόρου καθετοποιημένου Ομίλου, από τη νέα θέση του Executive Chairman δηλώνει:

«Η ανάπτυξη του Ομίλου Green Energy θεμελιώνεται στο όραμά του να καταστεί ηγέτης, προσφέροντας βιώσιμες και ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας.

Φέτος, κλείνοντας 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον τομέα των ΑΠΕ και κατέχοντας 20ετή εμπειρία στον τομέα της ενέργειας, συνεχίζουμε να προσφέρουμε πρωτοποριακές ολοκληρωμένες λύσεις, να συνδράμουμε στον ενεργειακό σχεδιασμό της Κύπρου και την ορθολογική εκμετάλλευση των πόρων πράσινης ενέργειας».

Τα ηνία της Διεύθυνσης ως CEO αναλαμβάνει ο κ. Χαράλαμπος Κυριάκου, ο οποίος μέχρι σήμερα κατείχε τον ρόλο του COO. Αναφερόμενος στη νέα του «αποστολή» και έχοντας 17χρονη πορεία στον τομέα, ο κ. Κυριάκου σημείωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να ηγηθώ τον Όμιλο σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας.

Ευχαριστώ θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου και διαβεβαιώ ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει να δρα καθοριστικά ως ηγέτης στον τομέα των ΑΠΕ, με επίκεντρο την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στη πράσινη μετάβαση».

Στη θέση του COO εντάσσεται ο κ. Κυριάκος Χατζηαθανασίου, αναλαμβάνοντας καθοριστικό ρόλο στη διοικητική δομή λειτουργίας του Ομίλου.

Με σπουδές στη Σχολή Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και πολυετή εμπειρία ως Εμπορικός Διευθυντής σε κορυφαίους ομίλους θα συμβάλλει στην επιχειρηματική ανάπτυξη του Ομίλου, ενισχύοντας την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της αγοράς.

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπως αυτό των ΑΠΕ, οι οργανωτικές αλλαγές στο «σώμα» του Ομίλου Green Energy αποσκοπούν στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων για πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Δειτε Επισης

Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Σε δημόσια διαβούλευση οι τροποποιητικοί κανονισμοί για το υγραέριο
ΑΔΜΗΕ-Terna: Μνημόνιο συνεργασίας για τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας
Παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του GSI ο ΑΔΜΗΕ-«Άγνοια όρων που διέπουν ευρωπαϊκά έργα»
Ενέργειες Χριστοδουλίδη μακριά από τα φώτα για το ρεύμα...Ζήτησε από ΡΑΕΚ και ΑΗΚ να μην μπουν αυξήσεις
Διευρύνονται οι δικαιούχοι της ειδικής διατίμησης 08 της ΑΗΚ-Εντάσσονται οικογένειες με 5 ή περισσότερα εξαρτώμενα
Άλμα 3% στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από τις προοπτικές προόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας
Τα έργα και τα μέτρα της Κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα-Απαντά στο ΑΚΕΛ το Υπ. Εμπορίου
Ε.Ε.: Το σχέδιο απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και οι γεωπολιτικές προκλήσεις
Πτώση των τιμών πετρελαίου καθώς η Fed βλέπει αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα
Άλμα για το αργό πετρέλαιο μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών