Η επίδραση του ΑΙ στο ERP

Οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τις έξυπνες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η μηχανική μάθηση βοηθά ήδη τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποδοτικότητα, για παράδειγμα, όσον αφορά τους ελέγχους ποιότητας και τη συντήρηση. Ας δούμε περισσότερους τομείς στους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τα συστήματα ERP.

Χειρισμός δεδομένων και Business Intelligence

Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης και αξιοποίησης των δεδομένων σας για τη λήψη καλύτερων επιχειρηματικών αποφάσεων είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει ένα ERP όπως αυτό της SOFTONE, κάτι που μπορεί να σας δώσει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε ολόκληρη την επιχείρηση να λαμβάνει ταχύτερες και καλύτερες αποφάσεις.

Μέσω της μηχανικής μάθησης, το ΑΙ μπορεί να ενισχύσει τον τρόπο με τον οποίο το ERP σας χειρίζεται και αναλύει δεδομένα, καθώς η τεχνολογία ΑΙ θα αναλύσει μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων από ό,τι ήταν δυνατό προηγουμένως, πράγμα που σημαίνει ότι η ικανότητα της να εργάζεται με τεράστιες ποσότητες δεδομένων θα επιτρέψει καλύτερες και ακριβείς γνώσεις δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Για παράδειγμα, το ΑΙ θα αναλύσει την αγοραστική συμπεριφορά διαφορετικών κατηγοριών πελατών, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τα αποθέματά σας απευθείας στις ανάγκες τους.

Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαβάζει ιστορικά δεδομένα και να μαθαίνει από προηγούμενα πρότυπα συμπεριφοράς. Αυτό θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμο όσον αφορά τη δημιουργία προσφορών και εκτιμήσεων.

Η κατασκευή νέων προϊόντων αποτελεί σημαντική πρόκληση για τη δημιουργία προσφορών, αλλά με την ανάλυση παρόμοιων προϊόντων που έχετε κατασκευάσει στο παρελθόν, η τεχνητή νοημοσύνη θα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για το πραγματικό κόστος.

Αυτό διευκολύνει τη δημιουργία ακριβούς προσφοράς για τον πελάτη σας (και σας βοηθά να λαμβάνετε συνολικά καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις έχοντας καλύτερη γνώση του κόστους εργασίας).

Αυτοματοποίηση διαδικασιών

Η αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Όταν οι διαδικασίες ρουτίνας, όπως η τιμολόγηση και το κλείσιμο του τέλους του μήνα, χρειάζονται ώρες ή ακόμη και ημέρες για να ολοκληρωθούν, σπαταλάτε πολύ χρόνο από το προσωπικό σας. Το ERP βοηθάει ήδη πολύ σε αυτόν τον τομέα και βελτιώνει την παραγωγικότητα.

Ένα σύστημα ERP μπορεί να βοηθήσει στον προγραμματισμό, τη διαχείριση αποθεμάτων και μπορεί να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες παραγωγής, αφήνοντας στους εργαζομένους σας χρόνο για να επικεντρωθούν σε άλλα καθήκοντα, όπως η καινοτομία και η ανάπτυξη της επιχείρησης.

Η αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών σας διαδικασιών με ένα ERP σας επιτρέπει να κάνετε περισσότερα με λιγότερα. Η τεχνολογία AI θα ενισχύσει την απόδοση του ERP σας όσον αφορά την αυτοματοποίηση των διαδικασιών.

Χάρη στην ικανότητα να μαθαίνει και να λαμβάνει έξυπνες αποφάσεις, καθιστά τις ευθύνες ρουτίνας, όπως τα logistics και η διαχείριση της μισθοδοσίας, τόσο εύκολες όσο το πάτημα ενός κουμπιού.

Και, όταν ενσωματώνεται με ένα σύστημα ERP, η τεχνητή νοημοσύνη θα εντοπίσει αναποτελεσματικές διαδικασίες και θα προτείνει μια λύση που θα μειώσει το κόστος και θα βελτιώσει την αποδοτικότητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει επίσης την προγνωστική διάγνωση, ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη πόρων.

Δειτε Επισης

Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου
Cablenet: Φέρνει το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 ξανά στην οθόνη σας με νέα πενταετή συμφωνία
Google: Πώς γεννήθηκε η μηχανή αναζήτησης που άλλαξε τον κόσμο
Η κυπριακή startup τεχνητής νοημοσύνης Placy συγκεντρώνει €1 εκατ. στον pre-seed γύρο χρηματοδότησης
Πώς να εξασφαλίσετε απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ERP και η σημασία του συστήματος
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής θα αλλάξει λόγω AI
Microsoft: Έρχονται αλλαγές μετά το παγκόσμιο IT μπλακ άουτ
Ο ΑΔΜΗΕ επενδύει στην Κύπρο μέσω θυγατρικής του στις τηλεπικοινωνίες