Αναμέτρηση AI-κυβερνοασφάλειας επί σκηνής Cyber Security Conference

Ολοένα και πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια στους Οργανισμούς στο νέο, αναδυόμενο περιβάλλον όπου τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) και κυβερνοασφάλεια αλληλεπιδρούν.

Η ΤΝ προσφέρει ασύλληπτες δυνατότητες στην ανίχνευση απειλών και στην ανάλυση δεδομένων.

Η μηχανική μάθηση (machine learning) εντοπίζει ανωμαλίες σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας άμεση αντίδραση σε επιθέσεις. Επιπλέον, η αυτοματοποίηση μέσω AI ενισχύει την απόκριση σε περιστατικά αυξάνοντας ακόμη και την ακρίβεια.

Ωστόσο, η ΤΝ δεν είναι αλάνθαστη. Τα συστήματά της ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο κακόβουλων ενεργειών.

Επιπλέον, η εξάρτηση από την ΤΝ μπορεί να δημιουργήσει ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας, καθώς οι άνθρωποι ενδέχεται να παραμελήσουν βασικές αρχές ασφαλείας, επαφιόμενοι πλήρως στην τεχνολογία.

Την ίδια ώρα, η εφαρμογή της AI Act ανοίγει νέες προοπτικές για τη ρύθμιση και την ανάπτυξη ασφαλέστερων συστημάτων AI. Η νομοθεσία επιδιώκει τη θέσπιση πλαισίου για την ασφαλή και ηθική χρήση της εν λόγω τεχνολογίας.

Παρά τις προόδους και των νομοθετικών δικλείδων, οι απειλές παραμένουν. Οι κακόβουλοι δράστες χρησιμοποιούν την AI για να εξελίξουν τις επιθέσεις τους, δημιουργώντας πιο εξελιγμένα και δύσκολα ανιχνεύσιμα malware.

Συνεπώς, η παγκόσμια διάσταση του κυβερνοεγκλήματος καθιστά δύσκολη την καταπολέμηση του, ενώ οι νομοθετικές ρυθμίσεις συχνά καθυστερούν να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες.

Η αναμέτρηση μεταξύ AI και κυβερνοασφάλειας είναι δυναμική και συνεχώς εξελισσόμενη θέμα που θα αναλυθεί διεξοδικά στο προσεχές Cyber Security Conference.

Παρουσία κατά την 4η διεξαγωγή του συνεδρίου θα έχει η Ivana Butorac, Cybersecurity Compliance Expert η οποία θα θέσει το εξής ερώτημα προς απάντηση: «The AI-Cybersecurity Showdown: Who Wins the battle? SWOT Insights into Threats, Opportunities, and game-changing AI Act».

Η Ivana Butorac είναι εμπειρογνώμονας σε θέματα συμμόρφωσης στον κυβερνοχώρο της ΕΕ, με περισσότερα από 7 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των ΤΠΕ.

Ως έμπειρο στέλεχος στον τομέα της συμμόρφωσης στον κυβερνοχώρο, η Ivana ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των κυβερνητικών υποθέσεων, κυρίως για φορείς της ΕΕ και κράτη μέλη.

Η εξειδίκευσή της περιλαμβάνει την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής της τεχνητής νοημοσύνης, την ασφάλεια μέσω σχεδιασμού και τα δεδομένα ασφάλεια.

Τακτική ομιλήτρια σε συνέδρια, η εμπειρογνώμονας συμμετέχει επίσης σε πάνελ εκδηλώσεων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το συνέδριο

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, το ξενοδοχείο Hilton Nicosia θα φιλοξενήσει το 4ο Cyber Security Conference με θέμα «Safeguarding your Digital Fortress: A Practical Guide for Companies across all Economic Sectors».

Η διοργάνωση θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλες τις λειτουργίες και τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες, ενώ θα αναδείξει στρατηγικές και εργαλεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων.

Το Cyber Security Conference θα αποτελέσει πλατφόρμα για ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σχετικά με τις τάσεις και τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας. Θα αναλύσει στρατηγικές, μεθόδους και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες όλων των οικονομικών τομέων για να πλοηγηθούν στο σύνθετο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των κυβερνοαπειλών.

Ποιους αφορά

Μην χάσετε την ευκαιρία να ενισχύσετε την ασφάλεια της ψηφιακής σας οχυρότητας και να ανακαλύψετε πρακτικές λύσεις για την προστασία των κρίσιμων υποδομών σας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη κυπριακών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και οικονομικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών κυβερνοασφάλειας, IT experts, CEOs, COOs, CFOs, διαχειριστών κινδύνων, υπευθύνων συμμόρφωσης και συμβούλων. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε:

- Γενικούς Διευθυντές

- Chief Technology Officers (CTOs)

- Chief Security Officers (CSOs)

- Chief Information Security Officers (CISOs)

- Chief Compliance Officers (CCOs)

- Συμβούλους Ασφαλείας

- Υπευθύνους Συμμόρφωσης

- Αναλυτές Ασφαλείας

- Προγραμματιστές

- Διαχειριστές Δικτύων & Συστημάτων

- Διαχειριστές Κινδύνων

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

  • Χορηγοί (μέχρι σήμερα): CABLENET, ECOMMBX, EY, HUAWEI, Kyndryl
  • Υποστηρικτής (μέχρι σήμερα): ESET HELLAS
  • Με τη στήριξη (μέχρι σήμερα): Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Cyprus Chapter, Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC)
  • Υπό την Αιγίδα: Digital Security Authority
  • Οργανωτές: ΙΜΗ & ISACA Cyprus Chapter
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

  • Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
  • Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Παναγιώτης Σάββα: Καινοτομία στον τομέα του ποτού με κυπριακή παράδοση (video)
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
GSI: Τζίφος και ο νέος διαγωνισμός για αξιολόγηση της μελέτης κόστους οφέλους-Ενδιαφέρθηκε μόνο η εταιρεία που απορρίφθηκε
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία