Deal Σκλαβενίτη-Παπαντωνίου: Παίρνει σάρκα και οστά η εξαγορά που επαναχαράσσει τον χάρτη του λιανεμπορίου

Εντός των επόμενων εβδομάδων, αν όχι ημερών, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το μεγάλο deal στον τομέα του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η ελλαδική ιστοσελίδα Euro2day.gr, οι διαπραγματεύσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου, έναν από τους μεγαλύτερους λιανέμπορους της Κύπρου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και εντός των επόμενων ημέρων, το αργότερο μέσα στον μήνα, κάτι που, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από την ελληνική αλυσίδα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως πρόσφατα έγραψε το InBusinessNews, η συμφωνία ανάμεσα σε Σκλαβενίτη και Παπαντωνίου έχει ουσιαστικά κλειδώσει, με την επισημοποίησή της να αναμένεται εντός του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, η «όρεξη» της Σκλαβενίτης, market leader στην ελληνική αγορά για την περαιτέρω επέκτασή της στην Κύπρο επιβεβαιώθηκε προ μηνών, όταν ανέθεσε το project στον πρώην Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη.

Νέες ισορροπίες στο λιανεμπόριο

Η τυπική ολοκλήρωση της απορρόφησης των Υπεραγορών Παπαντωνίου από τον Όμιλο Σκλαβενίτη, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κυπριακή αγορά.

Μετά την απορρόφηση Μαρινόπουλου, το 2017, η Σκλαβενίτης αποτελεί βασικό παίχτη του λιανεμπορίου της Κύπρου. Με την επισφράγιση της δρομολογούμενης συμφωνίας με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου θα δημιουργηθεί μία ακόμα αλυσίδα με εκτιμώμενο συνολικό ετήσιο τζίρο που θα ξεπερνά τα €300 εκατ.

Η δυναμική των δύο αλυσίδων

Η Σκλαβενίτης λειτουργεί 18 καταστήματα και ένα παρασκευαστήριο φαγητού στην κυπριακή αγορά, ανάμεσά τους οκτώ στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, δύο στην Πάφο, δύο στη Λάρνακα και ένα στο Παραλίμνι.

Πέραν των 1.500 εργαζομένων της αλυσίδας εξυπηρετούν περισσότερους από 20.000 πελάτες σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε επίσης:

Από την άλλη, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου διαθέτουν συνολικά εννέα καταστήματα, μεταξύ άλλων, πέντε στην Πάφο, τρία στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία (Έγκωμη).

Η εταιρεία, κορυφαία αλυσίδα σουπερµάρκετ στην περιοχή της Πάφου, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1987, στην Χλώρακα, απασχολεί πέραν των 900 εργαζομένων.

Δειτε Επισης

Έτοιμες οι υπεραγορές για την εποχή του e-kalathi...Στην πορεία οι συζητήσεις για προσθήκες
FT: Συζητήσεις για επένδυση της Tesla στην Nissan-Άλμα της μετοχής της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 12%
Αυτά τα προϊόντα θα περιλαμβάνονται στο e-kalathi… Οι κατηγορίες και οι κωδικοί
Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο Nicosia Mall σε συνεργασία με Unicars και EKCO Maximum Power
Με το αριστερό το 2025 για την αγορά αυτοκινήτων...50-50 τα καινούργια με τα μεταχειρισμένα και οι μάρκες που πρωταγωνιστούν
Μ. Σέφτσοβιτς: Σε περίπτωση δασμών των ΗΠΑ, η Ε.Ε. θα αντιδράσει σθεναρά και γρήγορα
Coca-Cola HBC: Η πιο βιώσιμη εταιρεία ποτών στον κόσμο σύμφωνα με τους δείκτες Dow Jones Best-in-Class 2024
Θέλει ενίσχυση σχέσεων με Κύπρο για εμπόριο, τουρισμό και επικοινωνίες η Βουλγαρία
BYD: Tα σχέδια της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας για να γίνει κορυφαίος «παίκτης» στην Ευρώπη
Η Zhanna Antonyan αναδείχθηκε Kyperounda Winery Best Young Sommelier 2025