Deal Σκλαβενίτη-Παπαντωνίου: Παίρνει σάρκα και οστά η εξαγορά που επαναχαράσσει τον χάρτη του λιανεμπορίου

Εντός των επόμενων εβδομάδων, αν όχι ημερών, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το μεγάλο deal στον τομέα του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η ελλαδική ιστοσελίδα Euro2day.gr, οι διαπραγματεύσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου, έναν από τους μεγαλύτερους λιανέμπορους της Κύπρου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και εντός των επόμενων ημέρων, το αργότερο μέσα στον μήνα, κάτι που, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από την ελληνική αλυσίδα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως πρόσφατα έγραψε το InBusinessNews, η συμφωνία ανάμεσα σε Σκλαβενίτη και Παπαντωνίου έχει ουσιαστικά κλειδώσει, με την επισημοποίησή της να αναμένεται εντός του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, η «όρεξη» της Σκλαβενίτης, market leader στην ελληνική αγορά για την περαιτέρω επέκτασή της στην Κύπρο επιβεβαιώθηκε προ μηνών, όταν ανέθεσε το project στον πρώην Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη.

Νέες ισορροπίες στο λιανεμπόριο

Η τυπική ολοκλήρωση της απορρόφησης των Υπεραγορών Παπαντωνίου από τον Όμιλο Σκλαβενίτη, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κυπριακή αγορά.

Μετά την απορρόφηση Μαρινόπουλου, το 2017, η Σκλαβενίτης αποτελεί βασικό παίχτη του λιανεμπορίου της Κύπρου. Με την επισφράγιση της δρομολογούμενης συμφωνίας με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου θα δημιουργηθεί μία ακόμα αλυσίδα με εκτιμώμενο συνολικό ετήσιο τζίρο που θα ξεπερνά τα €300 εκατ.

Η δυναμική των δύο αλυσίδων

Η Σκλαβενίτης λειτουργεί 18 καταστήματα και ένα παρασκευαστήριο φαγητού στην κυπριακή αγορά, ανάμεσά τους οκτώ στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, δύο στην Πάφο, δύο στη Λάρνακα και ένα στο Παραλίμνι.

Πέραν των 1.500 εργαζομένων της αλυσίδας εξυπηρετούν περισσότερους από 20.000 πελάτες σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε επίσης:

Από την άλλη, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου διαθέτουν συνολικά εννέα καταστήματα, μεταξύ άλλων, πέντε στην Πάφο, τρία στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία (Έγκωμη).

Η εταιρεία, κορυφαία αλυσίδα σουπερµάρκετ στην περιοχή της Πάφου, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1987, στην Χλώρακα, απασχολεί πέραν των 900 εργαζομένων.

Δειτε Επισης

Μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά είδη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου-Τι διευκρινίζει το Τμήμα Φορολογίας
Με μεγάλη επιτυχία το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (video)
Έτσι θα πρέπει να ενημερώνουν οι επιχειρήσεις για τις εκπτώσεις...Ο νέος οδηγός με πρακτικά παραδείγματα
Χαλλούμι: Το case study του Ηνωμένου Βασιλείου-Ομογένεια και Βρετανοί τουρίστες απογείωσαν το προϊόν
Το πιο στιλάτο σετ της Ferrari έρχεται στα πρατήρια Shell
Οριακή μείωση στις συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Μάιο
Σταθερά υψηλό κόστος για σέρβις, επισκευή και εξαρτήματα οχημάτων-Ηπιότερη άνοδος στο χονδρεμπόριο
Ισχυρό πλαίσιο για προσφορές και εκπτώσεις-Αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και τέρμα στις σκιές
Ετήσια αύξηση 15,7% στο εμπόριο και επισκευή οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024
Kokoaka: Το νέο πολυτελές brand στην εμπορική ζώνη της Μαρίνας Αγίας Νάπας