Σκλαβενίτης: Πλάνα επέκτασης και συζητήσεις με άλλους «παίκτες» του λιανεμπορίου

Σε τροχιά περαιτέρω ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της παρουσίας της στην κυπριακή αγορά, όπου δραστηριοποιείται από το 2017, βρίσκεται η αλυσίδα λιανικής πώλησης τροφίμων και ειδών ευρείας κατανάλωσης Σκλαβενίτης, ευρισκόμενη-στο πλαίσιο αυτό-σε συζητήσεις με άλλους παίκτες του λιανεμπορίου στη χώρα μας προς διερεύνηση του εδάφους και κατάληξη σε συμφωνία, είτε για πιθανή συνεργασία είτε για εξαγορά.

Η πορεία αυτή για την Σκλαβενίτης στην Κύπρο έρχεται ως η φυσιολογική εξέλιξη της ανάλογης αναπτυξιακής πορείας που ακολούθησε και την οποία ήδη επιτυγχάνει η μητρική εταιρεία στην Ελλάδα, με την χαρακτηριστική τοποθέτηση που έγινε στο InBusinessNews ότι «ήρθε η σειρά της Κύπρου να επεκταθεί και να μεγαλώσει», να αποτυπώνει τη γραμμή πλεύσης που ακολουθεί η Σκλαβενίτης Κύπρου.

Όπως το InBusinessNews πληροφορείται συναφώς, μολονότι αποτελεί γεγονός και επιβεβαιώνεται ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της Σκλαβενίτης στο νησί μας, είτε μέσω εξαγοράς είτε μέσα από τη δημιουργία δικών της νέων καταστημάτων, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οτιδήποτε περί τούτου συγκεκριμένο και ανακοινώσιμο.

Βάσει της ίδιας πληροφόρησης και στο πλαίσιο ακριβώς αναζήτησης τρόπων περαιτέρω επέκτασής της στη χώρα μας, η Σκλαβενίτης Κύπρου όντως προσέγγισε διάφορες άλλες αλυσίδες, μεμονωμένα καταστήματα και επιχειρηματίες, συζητώντας για πιθανή συνεργασία-εξαγορά.

Τα νέα δεδομένα και το «φλερτ» σε Παπαντωνίου

Ανάμεσά τους και η αλυσίδα Υπεραγορών Παπαντωνίου για τις οποίες αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα έντονη περί τούτου φημολογία, χωρίς ωστόσο, όπως μας ξεκαθαρίζεται, να προκύπτει μέχρι στιγμή οτιδήποτε οριστικό σε σχέση με ένα ενδεχόμενο deal.

Όπως μας τονίστηκε, δεν είναι εκτός πραγματικότητας να λεχθεί ότι η Σκλαβενίτης, κάποια στιγμή, μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με οποιοδήποτε, ωστόσο κατά την παρούσα στιγμή, ξεκαθαρίζεται, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο.

Οι Υπεραγορές Παπαντωνίου διαθέτουν συνολικά εννέα καταστήματα, μεταξύ άλλων, πέντε στην Πάφο, τρία στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία (Έγκωμη).

Σε περίπτωση που ευδοκιμήσει οποιασδήποτε μορφής συνεργασία, τότε ο χάρτης του λιανεμπορίου τροφίμων στην Κύπρο θα αλλάξει ριζικά.

Η δυναμική της Σκλαβενίτης στην Κύπρο
Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα η Σκλαβενίτης στην Κύπρο λειτουργεί 18 καταστήματα και ένα παρασκευαστήριο φαγητού. Ανάμεσα στα 18 καταστήματα, οκτώ βρίσκονται στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, δύο στην Πάφο, δύο στη Λάρνακα και ένα στο Παραλίμνι.

sklavenitis10002

Τονίζεται ότι πέραν των 1.500 εργαζομένων της αλυσίδας εξυπηρετούν περισσότερους από 20.000 πελάτες σε καθημερινή βάση.

Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα εισήλθε στην κυπριακή αγορά το 2017, καθώς, εκτός από την απορρόφηση των εργασιών του Ομίλου Μαρινόπουλος στην Ελλάδα, οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης απέκτησαν τον έλεγχο και της κυπριακής εταιρείας που διαχειριζόταν τα καταστήματα Carrefour Κύπρου.

Η Σκλαβενίτης Κύπρου διατήρησε κατά την τελευταία εξαετία και τα 18 καταστήματα Carrefour που λειτουργούσαν στην κυπριακή αγορά.

Οι εξαγορές στο DNA της μητρικής
Με ιστορία από το 1954, η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. είναι μία αμιγώς ελληνική επιχείρηση στον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και διαρκών αγαθών.

Διαθέτει 455 καταστήματα, τέσσερα κέντρα διανομής παραγγελιών eMarket και έξι κέντρα διανομής στην Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 600.000 πελάτες καθημερινά, απασχολεί περισσότερους από 31.000 εργαζομένους και συνεργάζεται με περισσότερους από 3.000 προμηθευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο DNA της ελληνικής αλυσίδας είναι η οργανική ανάπτυξη και επέκταση των εργασιών, αναζητώντας στοχευμένες ευκαιρίες στην αγορά.

Ανάμεσα στα δύο μεγάλα deals εξαγορών της περσινής χρονιάς ήταν η απόκτηση από την Σκλαβενίτης των 9 από τα 11 καταστήματα της αλυσίδας SEP Markets στα Ιωάννινα, με τη διεύρυνση του δικτύου της στην περιοχή στα 11 καταστήματα, όπως επίσης η εξαγορά των τεσσάρων καταστημάτων της αλυσίδας Γέγος.

Στις αρχές του 2023, έγινε επίσης γνωστή η υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση της αλυσίδας ΑS Αγορά στη Λάρισα, η οποία διαθέτει 9 καταστήματα σούπερ μάρκετ.

Δειτε Επισης

Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»