Κλειδωμένο το deal Σκλαβενίτη-Υπεραγορών Παπαντωνίου… Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις

Θέμα χρόνου και με τις σχετικές ανακοινώσεις να τοποθετούνται χρονικά εντός του προσεχούς καλοκαιριού αποτελεί η επισημοποίηση ενός προαναγγελθέντος μεγάλου deal στον τομέα του λιανικού εμπορίου στην χώρα μας, η τυπική ολοκλήρωση του οποίου δύναται να αλλάξει τις ισορροπίες και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κυπριακή αγορά.

Ο λόγος για την προδιαγραφόμενη απορρόφηση των Υπεραγορών Παπαντωνίου από τον Όμιλο Σκλαβενίτη, με τις δύο αλυσίδες να βρίσκονται εδώ και αρκετούς μήνες σε συζητήσεις και πλέον, όπως το InBusinessNews πληροφορείται, να απομένουν μόνο τα τυπικά και τεχνικά ζητήματα για την επισφράγιση της συμφωνίας.

Η δρομολογούμενη εξαγορά των Υπεραγορών Παπαντωνίου από τον Όμιλο Σκλαβενίτη εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής επέκτασης που ακολουθεί η μητρική εταιρεία στην Ελλάδα, με τον επενδυτικό σχεδιασμό του Ομίλου να κυμαίνεται σε ετήσια βάση μεταξύ 50-60 εκατ. ευρώ.

Και τούτο, την ώρα που πέραν των επενδύσεων στην Ελλάδα και της επερχόμενης ενδυνάμωσης της παρουσίας του στο νησί μας, ο Όμιλος διερευνά ταυτόχρονα και την επέκτασή του στην Κεντρική Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Όμιλος Σκλαβενίτη, το 2023 φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ελλαδικά ΜΜΕ να ξεπέρασε τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε τζίρο για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε σύγκριση με τα 4,47 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν το αντίστοιχο ποσό για το 2022.

Σε ό,τι αφορά την αγορά του λιανεμπορίου της Κύπρου, της οποίας ως γνωστό η Σκλαβενίτης αποτελεί βασικό παίχτη από το 2017, με την επισφράγιση της δρομολογούμενης συμφωνίας με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου θα δημιουργηθεί μία ακόμα αλυσίδα με εκτιμώμενο συνολικό ετήσιο τζίρο που θα ξεπερνά τα €300 εκατ.

Ουσιαστικά, θα πρόκειται για εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει την επαναχάραξη του χάρτη του λιανικού εμπορίου στο νησί μας, δημιουργώντας νέα δεδομένα και αλλάζοντας κατά πάσα πιθανότητα τις μέχρι σήμερα ισορροπίες.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα, η Σκλαβενίτης λειτουργεί 18 καταστήματα και ένα παρασκευαστήριο φαγητού στην κυπριακή αγορά, ανάμεσά τους οκτώ στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, δύο στην Πάφο, δύο στη Λάρνακα και ένα στο Παραλίμνι.

Πέραν των 1.500 εργαζομένων της αλυσίδας εξυπηρετούν περισσότερους από 20.000 πελάτες σε καθημερινή βάση.

Από την άλλη, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου διαθέτουν συνολικά εννέα καταστήματα, μεταξύ άλλων, πέντε στην Πάφο, τρία στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία (Έγκωμη).

Η εταιρεία, κορυφαία αλυσίδα σουπερµάρκετ στην περιοχή της Πάφου, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1987, στην Χλώρακα, απασχολεί πέραν των 900 εργαζομένων.

Δειτε Επισης

Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!