Άλλες ισορροπίες στο λιανικό εμπόριο με πιθανό deal Σκλαβενίτη-Παπαντωνίου

Νέα δεδομένα και αλλαγές ισορροπιών στο λιανικό εμπόριο του νησιού αναμένεται να επιφέρει ενδεχόμενο deal μεταξύ Σκλαβενίτη Κύπρου και Υπεραγορών Παπαντωνίου, καθότι πρόκειται για εξέλιξη που σε περίπτωση κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές τελικά καρποφορήσουν, θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ακόμη αλυσίδας υπεραγορών στην Κύπρο με εκτιμώμενο συνολικό ετήσιο τζίρο που θα ξεπερνά τα €300 εκατ.

H Σκλαβενίτης, η οποία αποτελεί βασικό παίχτη του λιανεμπορίου της Κύπρου από το 2017, βρίσκεται ως γνωστό εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσής της για περαιτέρω εδραίωση της παρουσίας της στην κυπριακή αγορά.

Σε ανάλογες επαφές/συζητήσεις, αξίζει να σημειωθεί, βρέθηκε και προέβη και με άλλες αλυσίδες, προς διερεύνηση ακριβώς του ενδεχομένου συνεργασίας ή εξαγοράς.

Οι συζητήσεις με Παπαντωνίου

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις συζητήσεις με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου-οι οποίες άρχισαν εντός του περασμένου καλοκαιριού-, αυτές, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει οποιαδήποτε κατάληξη ή κάτι ανακοινώσιμο, ενώ ακόμη και να ευοδωθούν στο άμεσο μέλλον οι διαπραγματεύσεις, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι την οριστικοποίηση και κατάληξη σε συμφωνία θα είναι χρονοβόρα.

Η Σκλαβενίτης Κύπρου, η οποία όπως έχει προαναφερθεί βολιδοσκόπησε το τελευταίο διάστημα διάφορες αλυσίδες, μεμονωμένα καταστήματα και επιχειρηματίες, συζητώντας για πιθανή συνεργασία-εξαγορά, βαδίζει στα χνάρια της ταχέως αναπτυσσόμενης μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία προχώρησε τα τελευταία χρόνια σε διάφορες συνεργασίες και εξαγορές.

Έτσι θα επαναχαραχθεί ο χάρτης

Πάντως, εάν και εφόσον το deal μεταξύ Σκλαβενίτη Κύπρου και Υπεραγορών Παπαντωνίου τελικά επέλθει, κάτι τέτοιο θα σηματοδοτήσει την επαναχάραξη του χάρτη του λιανικού εμπορίου στη χώρα μας, δημιουργώντας νέα δεδομένα και αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Και αυτό, αφού μια πιθανή συνεργασία ανάμεσα στους δύο από τους βασικούς παίχτες του λιανεμπορίου τροφίμων πρόκειται να οδηγήσει στη δημιουργία μιας ακόμη αλυσίδας υπεραγορών στην Κύπρο, με εκτιμώμενο συνολικό ετήσιο τζίρο πέραν των €300 εκατ.

Ενδεικτικά, τονίζεται ότι η Σκλαβενίτης λειτουργεί 18 καταστήματα και ένα παρασκευαστήριο φαγητού στην κυπριακή αγορά, ανάμεσά τους οκτώ στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, δύο στην Πάφο, δύο στη Λάρνακα και ένα στο Παραλίμνι.

Πέραν των 1.500 εργαζομένων της αλυσίδας εξυπηρετούν περισσότερους από 20.000 πελάτες σε καθημερινή βάση.

Από την άλλη, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου διαθέτουν συνολικά εννέα καταστήματα, μεταξύ άλλων, πέντε στην Πάφο, τρία στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία (Έγκωμη).

Η εταιρεία, κορυφαία αλυσίδα σουπερµάρκετ στην περιοχή της Πάφου, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1987, στην Χλώρακα, διαθέτει πέραν των 900 εργαζομένων.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών