Eurobank: Οι τρεις συν ένας λόγοι για τους οποίους επένδυσε στην Ελληνική και οι προθέσεις για το προσωπικό της

Μια τράπεζα που διαθέτει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην λιανική τραπεζική στην Κύπρο, που διαθέτει πολύ ισχυρά κεφάλαια και πολύ καλή ρευστότητα, αλλά και που διαθέτει ένα επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο είναι απολύτως συμπληρωματικό προς αυτό της Eurobank Κύπρου, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της εταιρικής τραπεζικής-private banking.

Αυτό αποτέλεσε το βασικό τρίπτυχο των λόγων για τους οποίους η Eurobank A.E. έλαβε την απόφαση να επενδύσει στην Ελληνική Τράπεζα, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της να σφραγίζεται διά της λήψης των εποπτικών εγκρίσεων που ανέβασαν και επίσημα το ποσοστό συμμετοχής της Eurobank στην Ελληνική στο 55,3%.

Με την εξαγορά να αποτελεί πλέον και τυπικά γεγονός, σε μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ σε μετρητά, αυτό που είναι σημαντικό να λεχθεί είναι πως ένα αξιοπρόσεκτο μέρος του τιμήματος αυτού θα καταλήξει στην Κύπρο και μάλιστα σε ιδιώτες μετόχους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ως εξέλιξη μια πολύ ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

«Έχει επίσης αξιόλογα στελέχη στο δυναμικό της, στελέχη με τα οποία προσδοκούμε να συνεργαστούμε πλήρως και να τα αξιοποιήσουμε στο πλαίσιο του ομίλου μας», τόνιζε τον περασμένο Μάρτιο μιλώντας ενώπιον Κύπριων δημοσιογράφων στην Αθήνα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank A.E. Φωκίων Καραβίας, καθησυχάζοντας έτσι πλήρως τις όποιες ανησυχίες των στελεχών και του προσωπικού της Ελληνικής για την επόμενη μέρα της εξαγοράς της τράπεζας.

Άλλωστε, όπως υποδείκνυε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank A.E., «είναι πραγματικά αυτή η επιτυχία και η εμπιστοσύνη που έχουμε σε όλους τους συναδέλφους από την Κύπρο, που μας ώθησε να δούμε περαιτέρω επενδύσεις στην χωρά και συγκεκριμένα στην Ελληνική Τράπεζα».

Συναφώς, και με φόντο πλέον την επόμενη μέρα, στις προθέσεις της Eurobank είναι η πλήρης αξιοποίηση των αξιόλογων στελεχών και αξιόλογων εργαζομένων της Ελληνικής Τράπεζας, με τον κ. Καραβία να υπογραμμίζει πως η Ελληνική, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησής της, θα βασιστεί αποκλειστικά σε Κυπρίους.

Αξίζει να υπενθυμιστεί περί τούτου ότι ικανά στελέχη της Eurobank από την Κύπρο κατέχουν καίριες θέσεις που αφορούν όχι αποκλειστικά την Eurobank Κύπρου, αλλά ευρύτερα δραστηριότητες του ομίλου.

«Με τον ίδιο τρόπο θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε πολλά και από τα ικανά στελέχη που διαθέτει και η Ελληνική Τράπεζα», σημείωνε ο Φωκίων Καραβίας και έλεγε με νόημα πως η Eurobank δεν είναι ένας τραπεζικός όμιλος που εμφανίζεται αλεξιπτωτιστής στην Κύπρο και κανείς δεν ξέρει τίποτα για το πώς συμπεριφέρεται.

Δειτε Επισης

Αύξηση 10% μεγάλων εταιρικών δανείων, παρά το αυξημένο επιτόκιο
Great Sea Interconnector: Στον αέρα τα €657 εκατ. από την Κομισιόν, σε αναμμένα κάρβουνα ο Παπαναστασίου
Επιπρόσθετες κυρώσεις από ΗΠΑ σε... μαυροπινακισμένους Κύπριους-Δείτε τον κατάλογο
ΕΝΙμέρωση που τερματίζει τον συναγερμό… Διαψεύδει τα περί αποχώρησης από την κυπριακή ΑΟΖ
Δύο επιχειρηματικά case studies που χρησιμοποιούν βέλτιστες πρακτικές ESG δίνουν το παράδειγμα
Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean: Άνοιξε τις πόρτες του το πεντάστερο SEAFOS Luxury Resort & Spa στο Ναύπλιο
Ο S&P αναβάθμισε τις προβλέψεις για τις αξιολογήσεις των θυγατρικών της Freedom Holding Corp.
Γιάννης Στουρνάρας: Λογικές άλλες δύο μειώσεις των επιτοκίων φέτος
ESG: Πώς να μεταβούν οι επιχειρήσεις από τη θεωρία στην πράξη
MINI Countryman στον καλοκαιρινό διαγωνισμό των καρτών VISA