Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Apple συζητά με τη Meta για συνεργασία

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms βρίσκεται σε συνομιλίες για την ενσωμάτωση του μοντέλου γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Apple που ανακοινώθηκε πρόσφατα για τα iPhones, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Apple σχεδιάζει να προσθέσει τεχνολογία από άλλες εταιρείες AI στις συσκευές της, εν μέσω αναφορών ότι συζητούσε μια πιθανή σύνδεση με την Alphabet, μητρική της Google.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone αναμένεται να συζητήσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορες περιοχές, όπως η Κίνα, όπου απαγορεύεται η χρήση του chatbot ChatGPT της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Η νεοσύστατη εταιρεία AI Anthropic βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple για να φέρει τη genAI της στο Apple Intelligence, ανέφερε η Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Apple, η Meta και η Anthropic δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό εκτός εργάσιμων ωρών.

Οι συζητήσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί και θα μπορούσαν να πέσουν στο κενό, ανέφερε η WSJ προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες με την Apple θα βοηθούσαν τις εταιρείες AI να αποκτήσουν ευρύτερη διανομή των προϊόντων τους.

Το μέγεθος του πιθανού οικονομικού απροσδόκητου κέρδους δεν είναι σαφές, αλλά οι συνομιλίες αφορούσαν εταιρείες AI που πωλούν premium συνδρομές στις υπηρεσίες τους μέσω της Apple Intelligence, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η νεοσύστατη εταιρεία αναζήτησης με χρήση AI, Perplexity βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την Apple σχετικά με την εισαγωγή της τεχνολογίας της generative AI στο Apple Intelligence, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Apple ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη στρατηγική AI αυτό το μήνα, λέγοντας ότι θα ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία Apple Intelligence σε όλη τη σουίτα εφαρμογών της, συμπεριλαμβανομένης της Siri, και θα φέρει το ChatGPT στις συσκευές της.

Δειτε Επισης

Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου
3ο CITEA Digital Cyprus Conference: Τεχνητή νοημοσύνη και κυπριακές επιχειρήσεις (video)
Η κυβερνοασφάλεια το 2048 μέσα από τα μάτια του Ramsés Gallego
Σημαντική πρόοδος για Κύπρο στην πορεία υλοποίησης των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης
Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα
Strong Innovator για τρίτη συνεχή χρονιά η Κύπρος-Τι δηλώνει ο Νικόδημος Δαμιανού
Google: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αύξησε τις εκπομπές άνθρακα της εταιρείας μέσα σε πέντε χρόνια
Ι. Γεωργούλας: Οι προοπτικές ανάπτυξης της τεχνολογίας και η απαιτούμενη αρωγή κράτους-πανεπιστημίων