Έπεσε η αυλαία των τελετών αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ

Έπεσε την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, η αυλαία των τεσσάρων τελετών αποφοίτησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), κατά τη διάρκεια των οποίων απονεμήθηκαν συνολικά 625 τίτλοι σπουδών.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν 28 διδακτορικοί τίτλοι, 410 προπτυχιακοί, 137 μεταπτυχιακοί και 50 Ανωτέρα Διπλώματα της Ακαδημίας Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου.

Κατά τη τελευταία τελετή, απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και της Σχολής Επιστημών Υγείας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μάριου Χαρτσιώτη.

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η φετινή χρονιά είναι σημαντική, όχι μόνο για εσάς τους απόφοιτους αλλά και για το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτήσατε, καθώς το 2024 δηλώνει και σηματοδοτεί τα 20 χρόνια παρουσίας του Πανεπιστημίου στον κυπριακό εκπαιδευτικό χάρτη».

«Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια», πρόσθεσε, « το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί σε ένα κέντρο υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας, προσφέροντας σημαντικό αριθμό προγραμμάτων σπουδών (Προπτυχιακού, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού επιπέδου) και υλοποιώντας σειρά ερευνητικών δράσεων που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και καινοτομία».

«Η καθιέρωσή του Πανεπιστημίου ως ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής δεν έγινε άκοπα, αλλά με προσήλωση στην ακαδημαϊκή αριστεία και διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας. Η παρουσία και η δράση του Πανεπιστημίου αυτά τα 20 χρόνια βοήθησε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη», κατέληξε ο Υπουργός.

Χαιρετισμούς και στην τελευταία τελετή αποφοίτησης, απηύθυναν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέας Καρακατσάνης και ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, κ. Πέτρος Χριστοδούλου, οι οποίοι συνεχάρησαν τους απόφοιτους και απόφοιτες και τους ευχήθηκαν καλή επαγγελματική σταδιοδρομία και ευόδωση των ονείρων τους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν και τα βραβεία των Πρωτευσάντων Φοιτητών/ Πρωτευσασών Φοιτητριών κατά Τμήμα/Πτυχίο.

Οι τελετές μεταδίδονταν ζωντανά μέσω των επίσημων λογαριασμών του Πανεπιστημίου στο YouTube και στο Facebook.

Δειτε Επισης

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Το Global Entrepreneur Stage σε περιμένει για ένα masterclass επιχειρηματικότητας
Πώς η ατμόσφαιρα της γης προστατεύει από κοσμικές καταστροφές
ΙΚυ: Πείραμα στο CERN για κοσμικές ακτίνες και επιπτώσεις τους σε μοντέλο Γης
Παρουσίαση σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών στα μέλη του ΣΙΠΕΚ από την ΟΕΒ
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa