Έπεσε η αυλαία των τελετών αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ

Έπεσε την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, η αυλαία των τεσσάρων τελετών αποφοίτησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), κατά τη διάρκεια των οποίων απονεμήθηκαν συνολικά 625 τίτλοι σπουδών.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν 28 διδακτορικοί τίτλοι, 410 προπτυχιακοί, 137 μεταπτυχιακοί και 50 Ανωτέρα Διπλώματα της Ακαδημίας Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου.

Κατά τη τελευταία τελετή, απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και της Σχολής Επιστημών Υγείας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μάριου Χαρτσιώτη.

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η φετινή χρονιά είναι σημαντική, όχι μόνο για εσάς τους απόφοιτους αλλά και για το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτήσατε, καθώς το 2024 δηλώνει και σηματοδοτεί τα 20 χρόνια παρουσίας του Πανεπιστημίου στον κυπριακό εκπαιδευτικό χάρτη».

«Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια», πρόσθεσε, « το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί σε ένα κέντρο υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας, προσφέροντας σημαντικό αριθμό προγραμμάτων σπουδών (Προπτυχιακού, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού επιπέδου) και υλοποιώντας σειρά ερευνητικών δράσεων που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και καινοτομία».

«Η καθιέρωσή του Πανεπιστημίου ως ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής δεν έγινε άκοπα, αλλά με προσήλωση στην ακαδημαϊκή αριστεία και διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας. Η παρουσία και η δράση του Πανεπιστημίου αυτά τα 20 χρόνια βοήθησε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη», κατέληξε ο Υπουργός.

Χαιρετισμούς και στην τελευταία τελετή αποφοίτησης, απηύθυναν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέας Καρακατσάνης και ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, κ. Πέτρος Χριστοδούλου, οι οποίοι συνεχάρησαν τους απόφοιτους και απόφοιτες και τους ευχήθηκαν καλή επαγγελματική σταδιοδρομία και ευόδωση των ονείρων τους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν και τα βραβεία των Πρωτευσάντων Φοιτητών/ Πρωτευσασών Φοιτητριών κατά Τμήμα/Πτυχίο.

Οι τελετές μεταδίδονταν ζωντανά μέσω των επίσημων λογαριασμών του Πανεπιστημίου στο YouTube και στο Facebook.

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί
5η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023: Η Philip Morris International επιδεικνύει σαφή πρόοδο προς την επίτευξη του σκοπού της
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες, μείωση στις μεταφορές το πρώτο τρίμηνο
Η Purpose Communications γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Σχέσεων 2024»
Το AUB Mediterraneo δέχεται φοιτητές με απολυτήριο των Δημοσίων Λυκείων της Κύπρου
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Δημήτρη Λευκαρίτη