Παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος-Πόσοι υπέβαλαν οριστικά μέχρι σήμερα

Την παράταση μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2024 (αντί μέχρι την 31η Ιουλίου 2024) της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου χωρίς Λογαριασμούς για το φορολογικό έτος 2023, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, ο οποίος παράλληλα ανέφερε πως μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου, 52.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει «Οριστικά» τη Δήλωση τους μέσω του συστήματος Taxisnet.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής της Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου χωρίς Λογαριασμούς για το φορολογικό έτος 2023 μέσω του συστήματος Taxisnet και «μέχρι σήμερα, Παρασκευή 21/6/2024, έχουν επεξεργαστεί τη Δήλωση τους περίπου 64.000 φορολογούμενοι».

Από αυτούς, σύμφωνα με τον Έφορο Φορολογίας, περίπου οι 52.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει «Οριστικά» τη Δήλωση τους και οι περίπου 12.000 έχουν επεξεργαστεί τη Δήλωση τους και την έχουν «Σε Προσωρινή Παραλαβή».

Σημείωσε ότι πέρυσι για το φορολογικό έτος 2022, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβλήθηκαν οριστικά περίπου 293.500 Δηλώσεις Εισοδήματος Ατόμου ΤΦ1/2022 και παρέμειναν σε προσωρινή παραλαβή άλλες περίπου 5.000.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μαρκίδης τόνισε πως «για να θεωρείται η δήλωση υποβληθείσα θα πρέπει να γίνεται Οριστική Υποβολή» και κάλεσε το κοινό «να βεβαιώνεται ότι έχει υποβάλει οριστικά η δήλωση του, προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, όπως χρηματική επιβάρυνση των €100 και ειδοποίηση για παράλειψη υποβολής δήλωσης με ανάλογες συνέπειες».

Εξάλλου, ο Έφορος Φορολογίας είπε στο ΚΥΠΕ ότι «μετά από εισήγηση του Τμήματος Φορολογίας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου χωρίς Λογαριασμούς για το φορολογικό έτος 2023, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2024» και σημείωσε πως η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε πως «υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου για το φορολογικό έτος 2023 έχουν Μισθωτοί, Συνταξιούχοι και Aυτοεργοδοτούμενοι των οποίων το μικτό ολικό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2023, υπερβαίνει το ποσό των €19.500».

Δειτε Επισης

Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσια τομέα μετά από 15 χρόνια και με έναρξη ισχύος τον Οκτώβριο