Η υιοθέτηση τεχνολογιών από ΜμΕ για να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συλλογικές δράσεις της Ε.Ε. ώστε να καταπολεμήσει το κυβερνοέγκλημα και να ενισχύσει τη διπλωματία και την άμυνα στον κυβερνοχώρο. Η οδηγία NIS2, η νομοθεσία για την κυβερνοασφάλεια σε επίπεδο ΕΕ, είναι βασικό κλειδί για την επιτυχία.

Η οδηγία τέθηκε σε ισχύ το 2023, εκσυγχρονίζοντας το πλαίσιο του 2016. Στόχος της είναι η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας στην ΕΕ μέσω νομικών μέτρων που διασφαλίζουν την ετοιμότητα των κρατών μελών και τη συνεργασία μεταξύ τους.

Ο χρόνος περνάει και για τον ιδιωτικό τομέα: Με λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι να τεθεί σε ισχύ η NIS2, η ώρα για δράση είναι τώρα. Είναι αδήριτη ανάγκη για τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές για σοβαρά περιστατικά.

Κατά την παρουσίαση του στο 3ο Digital Cyprus Conference 2024, ο Michel Nicolai, Senior Regional Sales Engineer for EMEA της Zyxel Networks, πλοήγησε το κοινό στο μεταβαλλόμενο τοπίο της κυβερνοασφάλειας και στη συμμόρφωση με το NIS2 παρουσιάζοντας παράλληλα, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία.

Eιδικότερα, στο πλαίσιο της παρουσίασής του εστίασε στη σημασία της συμμόρφωσης με τον Κανονισμό NIS2 και την καθοριστική συμβολή των λύσεων ασφαλείας της Zyxel στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Οι λύσεις ασφαλείας της Zyxel μπορούν κατά τον ίδιο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις αλλαγές, να ενδυναμώσουν την κυβερνοασφάλεια τους, να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση και να προστατεύσουν την ακεραιότητα των δραστηριοτήτων τους, εξήγησε μεταξύ άλλων.

Ανέφερε ακόμη πως η Zyxel προσφέρει μια σειρά από προηγμένα εργαλεία προστασίας έναντι των απειλών, όπως τα εξελιγμένα τείχη προστασίας που χρησιμοποιούν τεχνολογίες ανίχνευσης και πρόληψης για την άμυνα απέναντι σε σύνθετες κυβερνοεπιθέσεις, όπως ransomware, malware, exploits μηδενικής ημέρας και προηγμένες επίμονες απειλές (APTs).

Επιπλέον, τα τείχη προστασίας της Zyxel διαθέτουν δυνατότητες ευφυΐας και ελέγχου εφαρμογών, επιτρέποντας στους διαχειριστές να ορίζουν πολιτικές πρόσβασης βάσει κατηγοριών εφαρμογών και συγκεκριμένων εφαρμογών.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας της Zyxel περιλαμβάνουν ακόμη φιλτράρισμα ιστοσελίδων για αποκλεισμό κακόβουλου περιεχομένου και φιλτράρισμα περιεχομένου για τον έλεγχο της πρόσβασης, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση και την προστασία, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Κύπρου-Ιαπωνίας σε τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική-Η συμβολή του ΙδΕΚ
Google: Ετοιμάζει deal για εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι $23 δις
Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου
3ο CITEA Digital Cyprus Conference: Τεχνητή νοημοσύνη και κυπριακές επιχειρήσεις (video)
Η κυβερνοασφάλεια το 2048 μέσα από τα μάτια του Ramsés Gallego
Σημαντική πρόοδος για Κύπρο στην πορεία υλοποίησης των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης
Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα