Δεν ξεκαθάρισε ακόμη το μέλλον των πρώην εργαζομένων στην Kition-Τι ζητούν από την Κυβέρνηση

Εκκληση στην Κυβέρνηση «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να προβεί άμεσα σε ενέργειες, τηρώντας τις αρχικές της δεσμεύσεις, εκφράζουν 13 πρώην εργοδοτούμενοι στο λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, της εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd.

Σε γραπτή ανακοίνωση τους οι 13 εργοδοτούμενοι αναφέρονται στη συνάντηση που είχαν με τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου στο λιμάνι Λάρνακας.

Σημειώνουν πως, κατά τη συγκεκριμένη συνάντηση «υπήρξαν ρητές δεσμεύσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι το αργότερο, μέχρι την Τρίτη, 12 Ιουνίου, θα ξεκαθάριζε οριστικά η τύχη όλων των εργοδοτούμενων του λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας που επηρεαστήκαμε από τον τερματισμό της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Επίσης, θα αποστέλλονταν γραπτές συμβάσεις εργοδότησης σε έκαστο εκ των εργοδοτούμενων για σκοπούς διαπραγμάτευσης με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και να αναγνωριστεί το συνεχές της απασχόλησής μας».

Προστίθεται ότι, «μέχρι και σήμερα, σχεδόν τρεις βδομάδες μετά τον τερματισμό της σύμβασης, δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε γραπτή δέσμευση από την Κυβέρνηση σε σχέση με τα διαμειφθέντα της συνάντησής μας στις 3 Ιουνίου, ενώ δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση αναφορικά με το θέμα».

Αντιθέτως, αναφέρεται, «με λύπη παρατηρούμε ότι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας οδηγείται και πάλι, με αργούς ρυθμούς στην αφάνεια και ότι η συγκεκριμένη συνάντηση, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, σκοπό είχε περισσότερο τη δημιουργία εντυπώσεων ενόψει των προγραμματισμένων εκλογών, παρά την προστασία των δικαιωμάτων μας σε ό,τι αφορά ένα ζήτημα το οποίο η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν προετοιμασμένη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ενόσω οι τύχες των εργοδοτουμένων του λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα, έχουμε δώσει οδηγίες στους δικηγόρους μας να μελετήσουν όλα τα δεδομένα προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας».

«Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι δικηγόροι μας απέστειλαν δύο επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία το τελευταίο διάστημα, χωρίς να λάβουν οποιαδήποτε απάντηση, ενώ ταυτόχρονα όσοι από εμάς δεν ανήκουν σε συντεχνία έχουν αποκλειστεί από τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις και δεν λαμβάνουν ενημέρωση για τις όποιες εξελίξεις».

Οι 13 πρώην εργοδοτούμενοι εκφράζουν την «ευχή η Κυβέρνηση να σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί άμεσα σε ενέργειες τηρώντας τις αρχικές της δεσμεύσεις».

Δειτε Επισης

Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο αποκτά η Γερμασόγεια μετά την επερχόμενη ανάπλαση του ποταμού Άμαθου
Ν. Ποταμάρης: Επιτακτική ανάγκη η επαγγελματική ανάπτυξη στον πολύπλοκο κόσμο των επενδύσεων
Ηλεκτρική διασύνδεση: Οι όροι του διαγωνισμού για αξιολόγηση της μελέτης κόστους-οφέλους του ΑΔΜΗΕ
Mall of Limassol: Με ισχυρή στήριξη και ηχηρούς tenants θα τρέξει το νέο εμπορικό κέντρο
H CMC για την προβλήτα στο Βασιλικό: Τερματίσαμε από τον Μάρτιο την σύμβαση με την κοινοπραξία υπεργολάβων
Γ. Παπαναστασίου: Οι τρεις πυλώνες που θα αποφέρουν σοβαρή μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
Καθησυχάζει για τερματικό ο Παπαναστασίου...«Δεν μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία γύρω από αυτό το έργο»