Σε χαμηλό 30 ημερών το Bitcoin-Υποχώρησε κάτω από τα $65.000

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε μαζί με την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων την Τρίτη (18/6), εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και χαμηλότερης ρευστότητας.

Η τιμή του bitcoin κατέγραψε νωρίτερα πτώση της τάξης του 3% στα 64.680,44 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, πέφτοντας κάτω από τα 65.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 16 Μαΐου. Μέσα στην ημέρα, έπεσε μέχρι και τα 64.347,91 δολάρια. To Ether έχασε 4% και διαπραγματευόταν στα 3.401,37 δολάρια.

Άλλα κρυπτονομίσματα υπέστησαν μεγαλύτερη πτώση. Το XRP του Ripple υποχώρησε κατά 6%, ενώ το SOL της Solana διολίσθησε κατά 7% και το dogecoin σημείωσε πτώση 11%, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Συχνά, όταν οι συναλλασσόμενοι δεν είναι εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία ή οι αγορές αποδίδουν, είτε πωλούν με έκπτωση για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειές τους είτε αποχωρούν από πιο ριψοκίνδυνες θέσεις περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο», δήλωσε ο Marko Jurina, διευθύνων σύμβουλος της Jumper.Exchange, ενός αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου (DEX).

«Σήμερα, πιθανότατα βλέπουμε να διαδραματίζεται ένα ή και τα δύο από αυτά τα σενάρια», πρόσθεσε ο Jurina. «Οι οικονομικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο επιδεινώνονται, τα γεωπολιτικά ζητήματα απέχουν πολύ από την επίλυσή τους και οι αγορές είναι πιο αραιές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών».

Το Bitcoin κινείται πέριξ του φράγματος των 70.000 δολαρίων από τότε που έφτασε το ρεκόρ των 73.797,68 δολαρίων στις 14 Μαρτίου. Τελευταία φορά δοκίμασε αυτό το επίπεδο στις αρχές Ιουνίου. Έχει υποχωρήσει 4% σε μηνιαία βάση και 9% για το τρίμηνο.

Σύμφωνα με την CryptoQuant, η καθοδική πορεία του bitcoin μπορεί να είναι περιορισμένη, αλλά υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις για ανοδική δυναμική αυτή τη στιγμή. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι έμποροι έχουν μειώσει τις συμμετοχές τους από τότε που το bitcoin άγγιξε το επίπεδο των 70.000 δολαρίων στα τέλη Μαΐου και εξακολουθούν να μην αγοράζουν.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 5,4% οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών τον Ιούνιο
Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη τον Ιούλιο
Προκαταρκτική συμφωνία Ουκρανίας με πιστωτές για αναδιάρθρωση χρέους $20 δισ.
JPMorgan: Γιατί η βρετανική λίρα κινδυνεύει από τα στοιχήματα-ρεκόρ
Χρυσός: Σταθεροποιείται ενώ οι αγορές σταθμίζουν την απόσυρση Μπάιντεν
Eurostat: Αυξήθηκε στο 88,7% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη
Ντόναλντ Τραμπ: Ποιες αλλαγές εξετάζει σε οικονομία, εμπόριο και ενέργεια εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ
«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων
Γαλλία: Θετικά μηνύματα από την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τις εκλογές
Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού