Μπιλ Γκέιτς: Σε ποια βιομηχανία ετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα έργο πυρηνικού σταθμού νέας γενιάς στο Γουαϊόμινγκ για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των ΗΠΑ σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η TerraPower LLC, μια νεοσύστατη επιχείρηση που ιδρύθηκε από τον Γκέιτς, έθεσε τα θεμέλια για την κατασκευή του πρώτου εμπορικού αντιδραστήρα της την περασμένη εβδομάδα στο Γουαϊόμινγκ, όπου κλείνει ένα εργοστάσιο άνθρακα, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft στην εκπομπή Face the Nation του CBS.

Η TerraPower αναμένει να ολοκληρώσει τον νέο αντιδραστήρα το 2030.

«Εβαλα πάνω από ένα δισεκατομμύριο και θα βάλω και άλλα δισεκατομμύρια», δήλωσε ο Γκέιτς, ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Το εργοστάσιο της TerraPower, το οποίο έχει την υποστήριξη του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, αναμενόταν αρχικά να λειτουργήσει το 2028. Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να βασίζεται σε καύσιμα από τη Ρωσία, κάτι που είναι «απαράδεκτο τώρα», δήλωσε ο Γκέιτς στην εκπομπή Fareed Zakaria GPS του CNN.

Ο σχεδιασμός του αντιδραστήρα περιλαμβάνει τη χρήση υγρού νατρίου ως ψυκτικού μέσου αντί για νερό και περιλαμβάνει λιωμένο αλάτι που μπορεί να αποθηκεύσει θερμότητα για να ενισχύσει την απόδοσή του. Η TerraPower σχεδιάζει να προμηθεύεται καύσιμα για τον αντιδραστήρα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, δήλωσε ο Γκέιτς.

«Ο άνθρακας έχει ξεπεραστεί από το φυσικό αέριο», δήλωσε ο Γκέιτς στο CNN. «Και έτσι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανταγωνιστούμε αποτελεσματικά το φυσικό αέριο».

Η πυρηνική ενέργεια χωρίς άνθρακα θεωρείται όλο και περισσότερο ως βασικό μέρος της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και περισσότερες εταιρείες προωθούν μικρότερους αντιδραστήρες.

Πέρυσι, 25 έθνη στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP28 στο Ντουμπάι δήλωσαν τη φιλοδοξία να τριπλασιάσουν την πυρηνική ισχύ, σύμφωνα με το BloombergNEF.

Δειτε Επισης

Maersk: Σε όλο το δίκτυο η διαταραχή στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων λόγω Χούθι
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό με «καύσιμο» τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Fed
Στον στόχο του 2% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούνιο
Έρευνα ΕΚΤ: Οι εταιρείες προβλέπουν μικρότερες αυξήσεις μισθών για τους επόμενους 12 μήνες
Διαβεβαιώσεις Τραμπ ότι δεν θα αποπέμψει τον Πάουελ από την Fed πριν το τέλος της θητείας του
Κίνα: Δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο
ΔΝΤ: Διατηρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,2% της παγκόσμιας οικονομίας το 2024
Τζεντιλόνι: Σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία στην Ευρωζώνη
Πώς μπορεί να επηρεάσει τις αγορές η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ-Οι εκτιμήσεις Citi και UBS
Ευρωζώνη: Φρένο στις αυξήσεις μισθών «βλέπουν» οι επιχειρήσεις