20.000 κλίνες τα αυτοεξυπηρετούμενα στην επαρχία Πάφου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου έχει πρόσφατα ολοκληρώσει σχετική καταγραφή η οποία κατέληξε ότι σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου υπάρχουν περίπου 20,000 κλίνες σε 6000 αυτοεξυπηρετούμενά καταλύματα.

Οι 20,000 κλίνες κατανέμονται σχεδόν κατά 50% σε διαμερίσματα και 50% σε σπίτια ή επαύλεις.

Ο Δήμος Πάφου διαθέτει τις περισσότερες κλίνες περίπου 4000 κλίνες, ο Δήμος Πέγειας περίπου 3600 κλίνες, τα Κούκλια περίπου 1300 κλίνες, ο Δήμος Πόλης 800 κλίνες, Νέο Χωριό 750, Χλώρακα 700, Κισσόνεργα 400, Αργάκα 400 και η Γεροσκήπου μόνο περίπου 150 κλίνες. Οι υπόλοιπες κλίνες είναι διάσπαρτες σε διάφορες κοινότητες.

Από πληροφόρηση που υπάρχει, περίπου 15,000 κλίνες έχουν ήδη εγγραφεί στην επίσημη πλατφόρμα του Υφυπουργείου Τουρισμού ενώ άλλες 5,000 δεν έχουν εγγραφεί αλλά διατίθενται μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες και άλλα κανάλια προώθησης.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τους αρχικούς υπολογισμούς που προέβλεπαν ολική δυναμικότητα πέραν των 50000 κλινών σε ολόκληρη την επαρχία έναντι 29500 περίπου κλίνες που είναι αδειούχες επίσημα από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Η ΕΤΑΠ Πάφου θεωρεί σοβαρό το ζήτημα για την φήμη του προορισμού, την διάθεση 20,000 κλινών, ποσοστό περίπου 40% των ολικών κλινών να μην έχουν περάσει ακόμη κανένα έλεγχο βάσει των προνοιών που διέπονται τα αυτοεξυπηρετούμενα και καλεί την πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες εγγραφής και ελέγχου των εν λόγω καταλυμάτων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε συγκεκριμένη πλατφόρμα διατίθενται προς βραχυπρόθεσμη μίσθωση και κλίνες σε ακινητοποιημένο λεωφορείο.

Δειτε Επισης

Πασχαλινό φιλανθρωπικό παζαράκι διοργάνωσε το Sunprime Protaras Beach στον Πρωταρά
ΕΤΑΠ Πάφου: Εντατική εκστρατεία για το Πάσχα και συμμετοχή στην έκθεση Ταξίδι
Συνάντηση ΕΒΕΛ-ΕΤΑΠ Λάρνακας με Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας
Συζήτηση θεμάτων προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Λάρνακας
Γενική Συνέλευση Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ)
ΕΤΑΠ Πάφου: Μελέτη για ανάδειξη του Μύθου της Θεάς Αφροδίτης
Η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθορίζουν το πράσινο μέλλον της χώρας μας
Εξυπηρέτηση πελατών: Ο πελάτης αλλάζει αλλά παραμένει ο ίδιος
Οι επιδόσεις του τουρισμού κατά το έτος 2023 και προβλέψεις για το 2024
Ανθεκτικός ο κυπριακός τουρισμός-Αύξηση 5,4% στις αφίξεις τουριστών το πρώτο τρίμηνο