Υφυπουργείο Τουρισμού: Υψηλά ποσοστά ενίσχυσης για ορεινές και ακριτικές περιοχές

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας επιχειρεί να διαδραματίσει το Υφυπουργείο Τουρισμού μέσω της χάραξης της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με ενημέρωση στον «Ξενοδόχο» από το Υφυπουργείο Τουρισμού, τα Σχέδια Χορηγιών προς τα Ξενοδοχεία και Τουριστικά Καταλύματα ενθαρρύνουν επενδύσεις για εκσυγχρονισμό και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της ανάπτυξης και προώθησης εξειδικευμένων μορφών τουρισμού, της αναβάθμισης των υποδομών περιλαμβανομένων των ενεργειακών παρεμβάσεων, και μέσω του εκσυγχρονισμού υπηρεσιών με ψηφιακή αναβάθμιση.

Σε σχετική ερώτηση για το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον και τον αριθμό αιτήσεων που λήφθηκε το Υφυπουργείο αναφέρει στον «Ξενοδόχο», ότι τα ποσοστά ενίσχυσης είναι 75% για τις ορεινές και ακριτικές περιοχές και 65% για τις περιοχές της υπαίθρου.

Κατά το αρμόδιο Υφυπουργείο, τα υψηλά ποσοστά ενίσχυσης, σε συνάρτηση με την αύξηση του σωρευτικού ποσού χορηγιών που δικαιούται μια ενιαία επιχείρηση στις 300.000 ευρώ ανά τριετία, αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται Ξενοδοχεία και Τουριστικά Καταλύματα.

Στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του "Σχεδίου Χορηγιών για Έργα Αναβάθμισης Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων σε Ύπαιθρο, Ορεινές και Απομακρυσμένες Περιοχές για τον Εκσυγχρονισμό και την Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας του Τουριστικού Προϊόντος", έχουν υποβληθεί 19 έγκυρες επενδυτικές προτάσεις.

Σε σχετικές δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή επισημάνθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ξενοδοχειακού τομέα στην οικονομία της Κύπρου. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον «Ξενοδόχο» ο κ.Κουμής χαρακτηρίσε τη βιομηχανία ως τη βάση της τουριστικής πυραμίδας.

Η Πολιτεία επιδιώκει τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος μέσω διαφόρων σχεδίων κινήτρων και επιχορηγήσεων και αναγνωρίζει, τέλος, την ανάγκη περαιτέρω στήριξη του ξενοδοχειακού κλάδου στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.

Δειτε Επισης

Πασχαλινό φιλανθρωπικό παζαράκι διοργάνωσε το Sunprime Protaras Beach στον Πρωταρά
ΕΤΑΠ Πάφου: Εντατική εκστρατεία για το Πάσχα και συμμετοχή στην έκθεση Ταξίδι
Συνάντηση ΕΒΕΛ-ΕΤΑΠ Λάρνακας με Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας
Συζήτηση θεμάτων προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Λάρνακας
Γενική Συνέλευση Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ)
ΕΤΑΠ Πάφου: Μελέτη για ανάδειξη του Μύθου της Θεάς Αφροδίτης
20.000 κλίνες τα αυτοεξυπηρετούμενα στην επαρχία Πάφου
Η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθορίζουν το πράσινο μέλλον της χώρας μας
Εξυπηρέτηση πελατών: Ο πελάτης αλλάζει αλλά παραμένει ο ίδιος
Οι επιδόσεις του τουρισμού κατά το έτος 2023 και προβλέψεις για το 2024