CIM Summit 2024: Προσαρμογή σε ένα εξελισσόμενο τοπίο(video)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, το CIM Summit 2024 το οποίο κατά τη φετινή χρονιά είχε ως κεντρικό θέμα το "The Future of Business: Adapting to a Changing Landscape".

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τεχνολογικές ανακαλύψεις, πολιτισμικές αλλαγές και πρωτοφανείς παγκόσμιες προκλήσεις, οι επιχειρήσεις καλούνται να ευδοκιμούν μέσα στην αλλαγή.

To CIM Summit 2024, είναι σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου και της περιοχής έδωσε την ευκαιρία σε κυπριακές και διεθνείς επιχειρήσεις να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων με ομιλίες από παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκούς από τις κορυφαίες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ευρώπης και καταξιωμένα στελέχη του επιχειρείν.

Το Συνέδριο χαιρέτησε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Υπουργός προειδοποίησε μεταξύ άλλων, ότι «οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας είναι γενικά θετικές, αλλά υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα στον ορίζοντα και στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση, παρακολουθώντας και αξιολογώντας συνεχώς την κατάσταση».

Χαιρετισμό απηύθυνε νωρίτερα ο Γιάγκος Χατζηγιάννης, CEO του CIM - Cyprus Business School, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο νέες συνεργασίες του CIM και τη σημασία του να βρίσκεται κανείς μπροστά από τις εξελίξεις.

Εξαιρετικές ήταν οι ομιλίες που ακολούθησαν των χαιρετισμών από ξένους ακαδημαϊκούς. Στη σκηνή βγήκε αρχικά η Casidhe Troyer, Assistant Professor of Strategy and Entrepreneurship, London Business School η οποία εξήγησε ότι τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών έχουν γίνει το επενδυτικό όχημα επιλογής για τις τελευταίες δεκαετίες και πως σταδιακά ωστόσο κατέχουν όλο και μεγαλύτερο έλεγχο σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις.

Κατά την παρουσίασή της η Δρ Troyer εξέτασε τις επιπτώσεις, ιδίως για επενδύσεις με μακροπρόθεσμο προσανατολισμό αναλύοντας έρευνες που εξετάζουν τη σχέση μεταξύ της ιδιοκτησίας δεικτών και της εταιρικής στρατηγικής Ε&Α ειδικότερα.

Το πώς έχει αλλάξει το έργο της ηγεσίας βρέθηκε στο επίκεντρο ομιλίας από την Sue Dopson, Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Saïd Business School, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία ακολούθησε της προλαλήσασας. Η ακαδημαϊκός παρουσίασε μελέτη 20 ηγετών από πολύ διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι ρωτήθηκαν για το φάσμα των ηγετικών τους προκλήσεων και σε τι έπρεπε να γίνουν καλύτεροι.

Την αξία της ευρύτερης θεώρησης της στρατηγικής των επιχειρήσεων ανέδειξε η Trudi Lang, Senior Fellow in Management Practice, Saïd Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην ομιλία της με τίτλο «How To Avoid Being Haunted And The Value Of Taking The Broad View in Strategy».

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, λύνει πολλά προβλήματα στο επίπεδο ενός έμπειρου ανθρώπου, και αλγόριθμοι δημιουργίας εικόνων κατασκευάζουν εικόνες που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι φωτορεαλιστικές, κάτι που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Δρ David Stillwell καθηγητής Computational Social Science στο Judge Business School του Πανεπιστημίου του Cambridge. Ο ακαδημαϊκός μίλησε για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγορίθμων δημιουργίας εικόνων και το τι σημαίνει για το μέλλον της εργασίας.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του InBusiness TV οι ομιλητές & ο Πλατινένιος Χορηγός του CIM Summit 2024: