Χ. Βασιλείου: Τι πρέπει να κάνει για να προσελκύσει περισσότερες ξένες εταιρείες η Κύπρος (vid)

Ο διευθύνων σύμβουλος της KPMG Κύπρου στο InBusiness TV

Η βελτίωση των υποδομών-όπως είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία-το real estate και η ψηφιοποίηση του κράτους, είναι οι πυλώνες που θα πρέπει να δώσει ακόμη περισσότερη έμφαση η Κύπρος, ώστε να προσελκύσει επιπλέον ξένες εταιρείες, διαμηνύει ο διευθύνων σύμβουλος της KPMG Κύπρου, Χρίστος Β. Βασιλείου.

Σε δηλώσεις του στο InBusiness TV, στο πλαίσιο του 13ου Nicosia Economic Congress, ο κ. Βασιλείου σκιαγράφησε τους τρόπους με τους οποίους η Κύπρος μπορεί να γίνει ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός για ξένες εταιρείες, τονίζοντας ότι έχουν ήδη γίνει αρκετά βήματα για να αλλάξει το μοντέλο της χώρας.

Εξηγώντας περαιτέρω την ανάγκη για βελτίωση των υποδομών, έδωσε το παράδειγμα των σχολείων και νοσοκομείων, αλλά και του real estate, κάτι που κρίνεται αναγκαίο «για να μπορέσομε να προσφέρουμε στέγη στους ανθρώπους που έρχονται στην Κύπρο διότι έχουμε προσελκύσει πάρα πολλούς ξένους που θέλουν να εργαστούν και να δουλέψουν στην χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του κράτους, ανέφερε πως απαραίτητος είναι ο εκσυγχρονισμός, η ψηφιοποίησή του και η επίσπευση των αδειοδοτικών μηχανισμών για νέες επενδύσεις, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία για εμάς για να μπορέσουμε να αντλήσουμε κεφάλαια και να ψηφιοποιήσουμε το κράτος μας και στην επίσπευση των αδειοδοτικών μηχανισμών που υπάρχουν από πλευράς του κράτους για νέες επενδύσεις. Είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε γιατί αυτό είναι το μέλλον μας», υπέδειξε.

«Έχουμε τις προϋποθέσεις»

Ο διευθύνων σύμβουλος της KPMG Κύπρου ανέφερε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα για να αλλάξει το μοντέλο της Κύπρου και να μετατραπεί σε επενδυτικό προορισμό, μια προσπάθεια που συνεχίζεται μέσα από διάφορες ενέργειες αλλά και ενισχύεται λόγω της γεωγραφικής θέσης, που εκτός ότι βρίσκεται στο μέσο τριών ηπείρων, δίδεται και πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Κύπρος είναι ένας θαυμάσιος επενδυτικός προορισμός για ξένες εταιρείες. Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα για να μετατρέψουμε την Κύπρο σε επενδυτικό προορισμό με το να αλλάξουμε το μοντέλο της Κύπρου και να προσελκύσουμε ξένες εταιρείες να έρθουν και να εγκατασταθούν στην Κύπρο.

Αυτή η προσπάθεια πάει πάρα πολύ καλά. Είμαστε και λίγο τυχεροί λόγω της γεωγραφικής μας θέσης που βρισκόμαστε στο μέσο των τριών ηπείρων και οποιοσδήποτε θέλει να αναπτύξει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να το κάνει μέσω της Κύπρου», ανέφερε συγκεκριμένα.

Εκτός των πιο πάνω, πρόσθεσε και άλλα πλεονεκτήματα της Κύπρου, όπως είναι το φορολογικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ σταθερό, αλλά και το νομικό πλαίσιο που είναι βασισμένο στο common law.

«Και έχουμε κτίσει αυτές τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε οι ξένοι επενδυτές να προτιμήσουν την Κύπρο για να εγκατασταθούν εδώ», κατέληξε ο κ. Βασιλείου.

Σ.σ.: Για να δείτε το βίντεο πατήστε play στην αρχική φωτογραφία του θέματος.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές