Γιώργος Χρυσοχός: Ταφόπλακα για τα ακίνητα η αύξηση ΦΠΑ στο 19% (vid)

Ο διευθυντής της Cyfield Group στην κάμερα του InBusiness TV

Την θέση ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα ακίνητα στο 19% -όπως συζητείται τις τελευταίες μέρες- θα αποτελεί ταφόπλακα, καθώς ο τομέας δέχεται ήδη πλήγμα από το αυξημένο κόστος κατασκευών, εξέφρασε ο διευθυντής της Cyfield Group, Γιώργος Χρυσοχός.

Σε συνέντευξή του στο InBusiness TV, στο πλαίσιο του 13ου Nicosia Economic Congress, ο κ. Χρυσοχός σκιαγράφησε τις κύριες οικονομικές προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η Κύπρος, οι οποίες, όπως είπε, αφορούν την βιομηχανία, τον τομέα των υπηρεσιών, των κατασκευών, της ενέργειας και γενικότερα των πληθωριστικών πιέσεων και της έλλειψης εργατικού δυναμικού.

«Ο τομέας των υπηρεσιών τώρα μαστίζεται από τα προβλήματα των κυρώσεων, αλλά και την απώλεια πολλών πελατών από τις χώρες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, και οι κατασκευές επηρεάζονται άμεσα από το υψηλό κόστος των κατασκευών και την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού», ανέφερε συγκεκριμένα.

Διαβάστε ακόμα:

Ανεβάζουν ταχύτητα τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα-Οι top μάρκες


Ενοικιάζεται ξανά το κτήριο του προσωρινού καζίνο στη Λεμεσό-Οι πληροφορίες

Ο τομέας των κατασκευών

Τονίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο επηρεάζει και άλλους τομείς, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει κατά προτεραιότητα αυτό το πρόβλημα με το να δώσει άδειες εργασίας σε ξένους εργάτες για να έρθουν στην Κύπρο.

Παράλληλα, εξέφρασε την θέση ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα ακίνητα στο 19% θα είναι καταστροφικό, αφού ήδη ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα ακρίβειας λόγω της αύξησης του κόστους κατασκευής, και μια τέτοια προσθήκη θα αποτελεί «ταφόπλακα», όπως την χαρακτήρισε ο κ. Χρυσοχός.

Ο τομέας της ενέργειας

Τέλος, έκανε αναφορά στο κομμάτι της ενέργειας, καθώς η Cyfield μετρά αντίστροφα για να εισχωρήσει στην παραγωγή ενέργειας, εισάγοντας έτσι την Κύπρο στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού.

«Στο κομμάτι της ενέργειας που είναι η άλλη βιομηχανία στην οποία είμαστε εμπλεκόμενοι, έχουμε τα γνωστά προβλήματα με την ακρίβεια και το υψηλό κόστος ενέργειας λόγω του υψηλού κόστους των καυσίμων αλλά και των ρύπων που πληρώνουμε σήμερα», κατέληξε ο διευθυντής της Cyfield Group, Γιώργος Χρυσοχός.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης