PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής

Ο ιδρυτής κ. Παντελής Ανδρέου μιλάει για τη φιλοσοφία, το όραμα αλλά και για την επένδυση των 51,5 εκατομμύριων ευρώ σε επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων PASCAL.

Στην παροχή μιας ολιστικής εκπαίδευσης, πιστεύει η PASCAL International Education, που θα υπερβαίνει την απλή επίτευξη ακαδημαϊκής αριστείας, όπως αναφέρει ο Ιδρυτής του οργανισμού, κ. Παντελής Ανδρέου.

Ο ίδιος μιλάει για το όραμα πίσω από την ίδρυση της PASCAL International Education, τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων αλλά και για τα οφέλη που προέκυψαν από την ένταξη της PASCAL Education (Cyprus) Ltd στην μεγάλη οικογένεια της Globeducate.

3

Πώς θα περιγράφατε την ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο; Πώς ανταποκρίνεται το PASCAL στο σημερινό τοπίο της αγοράς; Τον Αύγουστο του 2022, η Globeducate ανακοίνωσε την εξαγορά της PASCAL Education (Cyprus) Ltd. Ποια ήταν τα οφέλη αυτής της επένδυσης μέχρι στιγμής;

Η κυπριακή αγορά ιδιωτικής εκπαίδευσης υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση λόγω της εισροής οικογενειών από το εξωτερικό, που αναζητούν διεθνή εκπαίδευση στα αγγλικά για τα παιδιά τους. Αυτές οι οικογένειες προέρχονται συχνά από διαφορετικά εκπαιδευτικά υπόβαθρα και εκτιμούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια που προσφέρει η Κύπρος ως προορισμός για την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση των παιδιών τους. Αναγνωρίσαμε αυτή την τάση από νωρίς και ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση, προσφέροντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία και φροντίδα ταυτόχρονα, η οποία συνδυάζει μια ισχυρή ακαδημαϊκή βάση που εστιάζει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και στην προώθηση της ολιστικής ανάπτυξης των παιδιών. Αυτή η στρατηγική προσέγγιση οδήγησε σε μια αύξηση του πληθυσμού του σχολείου από μαθητές πρωινής φοίτησης αλλά και οικοτρόφων. Αυτή η αύξηση αναμένεται να συνεχίσει να υφίσταται καθώς, από τον Σεπτέμβριο του 2024, θα προσφέρουμε ακόμη περισσότερες θέσεις και στις τρεις πόλεις που λειτουργούμε (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα).

Επιπλέον, έχουμε προβεί στην αλλαγή του ονόματος σε PASCAL International Education, προκειμένου να αποτυπώνει τη διευρυνόμενη διεθνή προοπτική μας και τη δέσμευσή μας να παρέχουμε εκπαίδευση παγκόσμιας εμβέλειας. Αυτή η κίνηση εδραίωσε περαιτέρω τη θέση μας ως ηγέτη στην κυπριακή αγορά ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η ένωση δυνάμεων με την Globeducate τον Αύγουστο του 2022 αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο για το PASCAL. Όντας μέλος του δικτύου Globeducate, που εκτείνεται σε 12 χώρες, με περισσότερα από 60 σχολεία, έχουμε αποκτήσει πρόσβαση σε πληθώρα τεχνογνωσίας και πόρων, βελτιώνοντας σημαντικά την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρουμε στους μαθητές μας. Οι μαθητές μας επωφελούνται τώρα από συναρπαστικές ευκαιρίες όπως διεθνή προγράμματα ανταλλαγών, συμμετοχές σε παγκόσμιες εκδηλώσεις της Globeducate και πρόσβαση στις επαγγελματικές κοινότητες μάθησης του δικτύου για τους εκπαιδευτικούς μας. Αυτή η συνεργασία έχει αναμφίβολα διευρύνει τους ορίζοντές μας και μας έχει προσφέρει μια ευρύτερη δεξαμενή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών, σε κάθε επίπεδο.

4

Πώς προετοιμάζει το σχολείο τους μαθητές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία;

Στο PASCAL, πιστεύουμε στην παροχή μιας ολιστικής εκπαίδευσης που θα υπερβαίνει την απλή επίτευξη ακαδημαϊκής αριστείας. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε αυριανούς πολίτες, εξοπλισμένους με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις, ώστε να πετύχουν στις επιλογές τους. Το πρόγραμμα σπουδών μας δίνει έμφαση στην κριτική σκέψη, στην επίλυση προβλημάτων και στις δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας, προετοιμάζοντας τους μαθητές να διαπρέψουν σε οποιοδήποτε ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό περιβάλλον.

Επιπλέον, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών προσόντων, συμπεριλαμβανομένων των διεθνούς κύρους International Baccalaureate Diploma, των A-Levels και του Κυπριακού Απολυτηρίου. Αυτή η ποικιλία διασφαλίζει ότι οι απόφοιτοί μας είναι καλά εξοπλισμένοι για να εισαχθούν σε κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και να ακολουθήσουν την επιθυμητή σταδιοδρομία. Κατανοούμε ότι κάθε μαθητής έχει μοναδικές δυνάμεις και φιλοδοξίες και είμαστε υπερήφανοι που του προσφέρουμε την ευελιξία να επιλέξει το ακαδημαϊκό μονοπάτι που ταιριάζει καλύτερα στις ατομικές του ανάγκες και στόχους.

5

Πώς χρησιμοποιείτε βιώσιμες υλικοτεχνικές υποδομές και τεχνολογία για να βελτιώνετε τις ευκαιρίες διδασκαλίας και μάθησης;

Στο PASCAL, αναγνωρίζουμε τη σημασία της αξιοποίησης τόσο των βιώσιμων υποδομών, όσο και της τεχνολογίας, για τη δημιουργία ενός ελκυστικού και διαρκώς βελτιωμένου μαθησιακού περιβάλλοντος για τους μαθητές μας. Κάθε σχολείο μας διαθέτει ένα εξειδικευμένο Space Centre, που αποτελεί πηγή ενθάρρυνσης της γνωστικής περιέργειας και πλοήγησης στον συναρπαστικό κόσμο της εξερεύνησης του διαστήματος. Επιπλέον, έχουμε ειδικούς συντονιστές STEAM σε κάθε σχολείο μας, οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενσωμάτωση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών στο πρόγραμμα σπουδών. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον που παρακινεί τη μάθηση και ταυτόχρονα συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή, ενθαρρύνουμε τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και πάθος για καινοτομία. Αυτή η προσέγγιση τους εξοπλίζει με τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανθίσουν σε έναν κόσμο που καθοδηγείται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία και να γίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες σε διάφορους τομείς.

6

Ποιο ήταν το όραμα που θέλατε να εκπληρώσετε και σας οδήγησε να ιδρύσετε το PASCAL International Education; Ποια είναι η φιλοσοφία της επωνυμίας που θέλετε να διατηρήσετε κατά την επέκταση του Οργανισμού;

Το όραμά μου ήταν να ιδρύσω ένα πρωτοποριακό εξαετές σύστημα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα επιτρέπει στους μαθητές να αποφοιτούν ένα χρόνο νωρίτερα από εκείνους των άλλων αγγλόφωνων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Αυτό έχει προσφέρει πλεονεκτήματα όπως η πρόσβαση σε χαμηλότερα δίδακτρα σε πανεπιστήμια ορισμένων χωρών. Δίνουμε επίσης προτεραιότητα στην παροχή διαφορετικών ακαδημαϊκών επιλογών, επιτρέποντας σε κάθε μαθητή ηλικίας 3 έως 18 ετών να επιλέξει με την καθοδήγησή μας, ένα ταξίδι μάθησης προσαρμοσμένο στις μοναδικές ανάγκες, δυνατότητες και προτιμήσεις του.

Πέρα από τα ακαδημαϊκά πλεονεκτήματα, πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε μαθητής αξίζει να βοηθηθεί και να ενδυναμωθεί για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητές του. Αυτό αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας της PASCAL International Education. Πιστεύουμε στην προώθηση ενός εξατομικευμένου μαθησιακού περιβάλλοντος που ξεφεύγει από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους και αντ' αυτού τονίζει τις μοναδικές δυνατότητες κάθε ατόμου.

7

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της PASCAL International Education;

Η συνεχής ανάπτυξη παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Αυτή τη στιγμή επενδύουμε 51,5 εκατομμύρια ευρώ σε επέκταση των εγκαταστάσεων στα σχολεία της Λευκωσίας και της Λάρνακας, ενώ χτίζουμε ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα είναι εμφανής στην επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα που καλύπτουν πάνω από το 80% των ενεργειακών αναγκών κάθε σχολείου. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεχή ενίσχυση του εκπαιδευτικού ταξιδιού των μαθητών μας και στη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών μας. Καθώς το PASCAL συνεχίζει να επεκτείνεται, αυτή η βασική φιλοσοφία της ενδυνάμωσης των ατομικών δυνατοτήτων θα παραμείνει στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε.

8

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα