Αυξήθηκαν οι εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων της Κίνας το 1ο δίμηνο, σε ετήσια βάση

Ξεπέρασαν τα περσινά επίπεδα, οι εισαγωγές της Κίνας σημαντικών βασικών εμπορευμάτων κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2024, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα, παρά τις συνεχιζόμενες αδύναμες οικονομικές επιδόσεις της ασιατικής χώρας.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου, άνθρακα και σιδηρομεταλλεύματος ήταν όλες μεγαλύτερες στην αρχή του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, παρόλο που τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας εξακολουθούν να δείχνουν μικρή ανάκαμψη, προβλήματα σε αρκετούς βασικούς τομείς και χαμηλή καταναλωτική εμπιστοσύνη, όπως αναφέρει το OilPrice.com.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στην Κίνα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο, αυξήθηκαν στα 11,73 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις εισαγωγές 11,31 εκατομμυρίων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG που επικαλείται το Russell.

Το τελωνείο της Κίνας δεν αναφέρει ξεχωριστά στοιχεία για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για να αποφύγει στρεβλώσεις λόγω των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους, οι οποίες συνήθως ξεκινούν στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LSEG, η Κίνα εισήγαγε κατά μέσο όρο 11,51 εκατ. βαρέλια την ημέρα αργού πετρελαίου για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024, παρουσιάζοντας αύξηση πέραν του 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τα επίσημα στοιχεία της Κίνας που ανακοινώθηκαν το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2023.

Οι κινεζικές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου τον περασμένο μήνα - οι υψηλότερες όλων των εποχών για τον Φεβρουάριο - ξεπέρασαν τους 5,5 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που συγκέντρωσε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία