Powered by

Δεύτερη ημέρα απωλειών για το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 1% την Τρίτη με φόντο τον προβληματισμό γύρω από τους φιλόδοξους στόχους που ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας αυτό το έτος.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου έχασε 59 cents ή σχεδόν 0,8% και έκλεισε στα 78,15 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο υποχώρησε 1,5% τη Δευτέρα.

Το Brent Μαΐου στο μεταξύ, υποχώρησε κατά 76 cents ή 0,9% στα 82,04 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Τη Δευτέρα έχασε επίσης 0,9%.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε οικονομική ανάπτυξη περίπου 5% για το 2024. Αν και ο στόχος αυτός είναι παρόμοιος με τον στόχο του 2023 και κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών, η έλλειψη μέτρων τόνωσης για την ενίσχυση της οικονομίας απογοήτευσε τους επενδυτές.

"Ο στόχος για την ανάπτυξη είναι εντάξει, αλλά αυτό που λείπει είναι πώς θα το πετύχουν αυτό – το είδος της τόνωσης δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν", σχολίασε ο αναλυτής της UBS, Giovanni Staunovo στο Reuters.

Δειτε Επισης

Χαμήλωσε τον πήχη για την ανάπτυξη η Παγκόσμια Τράπεζα-Στο 2,3% από 2,7% που προέβλεπε τον Ιανουάριο
Στο στόχαστρο της Ε.Ε. τα έσοδα της Μόσχας από την ενέργεια-Στο κάδρο τράπεζες και στρατιωτική βιομηχανία
Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»