Γ. Μισιρλής: Eκ των βασικών πυλώνων της κυπριακής οικονομίας ο τομέας ανάπτυξης γης

Η Κύπρος σήμερα είναι βήμα πιο κοντά στην ανάδειξή της σε επιχειρηματικό και οικονομικό κόμβο της περιοχής με σημαντικά οφέλη για τη χώρα, χάρη στις γερές βάσεις του Κλάδου Ανάπτυξης Γης, δήλωσε κατά την εισαγωγή του ο Γιάννης Μισιρλής, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών και Πρόεδρος του Ομίλου Imperio, κατά το 18ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσίασε η Altia.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου και Συντονιστής του Συνεδρίου, σχολίασε αρχικά πως ο Κλάδος επέδειξε και επιδεικνύει ακόμη και σήμερα ανθεκτικότητα και αντοχή παρά τις προκλήσεις και ότι συνεισφέρει πέραν του 15% στο ΑΕΠ της χώρας παραμένοντας ένας εκ των βασικών πυλώνων της κυπριακής οικονομίας. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η βιομηχανία εργοδοτεί πέραν των 35 000 εργαζομένων και πως προσελκύει επενδύσεις. «Το πετύχαμε χάρη στις γερές βάσεις του κλάδου και στη δημιουργία νέων προοπτικών και νέου προφίλ της χώρας τα προηγούμενα χρόνια», εκτιμά.

Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε, η Κύπρος σήμερα είναι βήμα πιο κοντά στην ανάδειξή της σε επιχειρηματικό κόμβο της περιοχής με σημαντικά οφέλη για τη χώρα.

Με το βλέμμα στο μέλλον ο κ.Μισιρλής αναφέρει ότι οι προοπτικές είναι θετικές αν και εξωτερικοί παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη πορεία του κλάδου.

Στέλνοντας ένα μήνυμα συλλογικότητας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, τόνισε, τέλος, την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων ώστε «να αντιμετωπίσουμε και τους εσωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν το κλάδο και να διορθώσουμε προβλήματα που απασχολούν τον Κλάδο».

Δειτε Επισης

Αύξηση 8,9% στην προστιθέμενη αξία του κατασκευαστικού τομέα το 2022
Η Βουλή απέρριψε την αναπομπή Χριστοδουλίδη για το νόμο για περιβαλλοντική μελέτη έργων
AstroBank: Επενδυτικές ευκαιρίες σε Πάφο, Αμμόχωστο και Λευκωσία
Τα έργα που θέλουν να τρέξουν σε μαρίνα και λιμάνι οι Λαρνακείς-«Όχι σε τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια»
Επιμένουν οι συντεχνίες για νομοθετική ρύθμιση σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία
Οικιστικά οικόπεδα για ανάπτυξη-Δες τα όλα στο GoLand της Gordian
Νέες κατοικίες και αυτή την εβδομάδα από την Altamira Real Estate
Αναζητείται ανάδοχος για το Αστεροσκοπείο Τροόδους-Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας
Έργα για να μπει ξανά σε τροχιά υλοποίησης η ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού-«Δεν θα είναι πατσιαρίσματα»
Αυτό είναι το πλαίσιο της μεσολαβητικής πρότασης Παναγιώτου για τη συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία