Γ. Μισιρλής: Eκ των βασικών πυλώνων της κυπριακής οικονομίας ο τομέας ανάπτυξης γης

Η Κύπρος σήμερα είναι βήμα πιο κοντά στην ανάδειξή της σε επιχειρηματικό και οικονομικό κόμβο της περιοχής με σημαντικά οφέλη για τη χώρα, χάρη στις γερές βάσεις του Κλάδου Ανάπτυξης Γης, δήλωσε κατά την εισαγωγή του ο Γιάννης Μισιρλής, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών και Πρόεδρος του Ομίλου Imperio, κατά το 18ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσίασε η Altia.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου και Συντονιστής του Συνεδρίου, σχολίασε αρχικά πως ο Κλάδος επέδειξε και επιδεικνύει ακόμη και σήμερα ανθεκτικότητα και αντοχή παρά τις προκλήσεις και ότι συνεισφέρει πέραν του 15% στο ΑΕΠ της χώρας παραμένοντας ένας εκ των βασικών πυλώνων της κυπριακής οικονομίας. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η βιομηχανία εργοδοτεί πέραν των 35 000 εργαζομένων και πως προσελκύει επενδύσεις. «Το πετύχαμε χάρη στις γερές βάσεις του κλάδου και στη δημιουργία νέων προοπτικών και νέου προφίλ της χώρας τα προηγούμενα χρόνια», εκτιμά.

Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε, η Κύπρος σήμερα είναι βήμα πιο κοντά στην ανάδειξή της σε επιχειρηματικό κόμβο της περιοχής με σημαντικά οφέλη για τη χώρα.

Με το βλέμμα στο μέλλον ο κ.Μισιρλής αναφέρει ότι οι προοπτικές είναι θετικές αν και εξωτερικοί παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη πορεία του κλάδου.

Στέλνοντας ένα μήνυμα συλλογικότητας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, τόνισε, τέλος, την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων ώστε «να αντιμετωπίσουμε και τους εσωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν το κλάδο και να διορθώσουμε προβλήματα που απασχολούν τον Κλάδο».

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας