Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab

Η Grant Thornton Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει νέα σειρά υπηρεσιών που εντάσσεται κάτω από το τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών: Το ΑΙ (Artificial Intelligence) and Data Lab. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σειρά υπηρεσιών που είναι σχεδιασμένη να προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις σε κάθε πελάτη και έχει ως πυρήνα την τεχνητή νοημοσύνη και τα δεδομένα.

To AI and Data Lab

Σε αυτή τη ψηφιακή εποχή, η μετασχηματική δύναμη που προσφέρουν τα δεδομένα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο, μιας και εξελίχθηκε από ένα ιστορικό υλικό σε στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο.

Το AI and Data Lab της Grant Thornton Κύπρου, βρίσκεται σε θέση να χαράξει το δρόμο προς την απελευθέρωση της κρυμμένης αξίας των δεδομένων, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις, να καινοτομούν ταχύτερα και να επιτυγχάνουν βιώσιμη ανάπτυξη.

Το AI and Data Lab, υποστηριζόμενο από ένα διεθνές δίκτυο με εμπειρία σε έργα τεχνητής νοημοσύνης, εξειδικεύεται σε αλγόριθμους πρόβλεψης και βελτιστοποίησης (prediction and optimization algorithms), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing (NLP)), μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (Large Language Models (LLMs)), τεχνητά νευρωνικά δίκτυα (Artificial Neural Networks (ANN)), επιβλεπόμενη και μη επιβλεπόμενη μάθηση (Supervised and Unsupervised Machine Learning) και αλγόριθμους βαθιάς μάθησης (Deep Learning Algorithms).

Η Grant Thornton Κύπρου αναγνωρίζει πως τα δεδομένα δεν αποτελούν πλέον πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα και πιστεύει πως όσοι δεν αναγνωρίζουν αυτή την τάση, κινδυνεύουν να παραμείνουν πίσω.

Η Μόνικα Οδυσσέως στα ηνία

Στην ηγεσία αυτής της πρωτοβουλίας βρίσκεται η Μόνικα Οδυσσέως, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στην ομάδα της Grant Thornton Κύπρου ως η επικεφαλής του AI and Data Lab. Η Μόνικα διαθέτει πάνω από δεκαετή εμπειρία εργασίας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Κύπρο, εξειδικευόμενη σε τεχνολογικές λύσεις σε διάφορους τομείς.

Κατέχει πτυχίο σε Μαθηματικά και Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Bath και μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Κινδύνων (Risk Management) από το Πανεπιστήμιο του Southampton. Είναι επίσης πιστοποιημένη Ορκωτή Λογίστρια (Associate Chartered Accountant) από το Institute of Chartered Accountants of England and Wales (ICAEW).

Η εμπειρία της Μόνικας εκτείνεται στον τομέα ανάπτυξης λύσεων τεχνητής νοημοσύνης στους τομείς της χρηματοοικονομίας, της υγείας και της ναυτιλίας, αφήνοντας το στίγμα της τόσο στο τοπικό όσο και στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Η εξειδίκευσή της στην ανάπτυξη μοντέλων Μηχανικής Μάθησης για λύσεις πρόβλεψης και βελτιστοποίησης, σε συνδυασμό με τους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης για μοντέλα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, αναδεικνύει τη μοναδική της προσέγγιση στην κατανόηση των αναγκών κάθε οργανισμού. Οι τεχνικές και επιχειρηματικές της δεξιότητες συνδυάζονται άψογα, καθιστώντας την αξιόλογο ηγέτη στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των δεδομένων.

Η Μόνικα είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την ΑνΑΔ, εκπαιδεύοντας άτομα με μη τεχνικό υπόβαθρο να αντιλαμβάνονται τις πολυπλοκότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης και των εργαλείων ψηφιακού μετασχηματισμού. Επιπλέον, είναι η πρόεδρος της επιτροπής Δεδομένων και Αναλύσεων του ICAEW και έχει δημοσιεύσει μια σειρά άρθρων σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σε σχόλιό του ο Σταύρος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton Κύπρου, δήλωσε: "Η έναρξη του AI and Data Lab συμβαδίζει με την συνεχόμενη μας δέσμευση να παραμένουμε μπροστά στις εξελίξεις του κλάδου και να αξιοποιούμε την μετασχηματική δύναμη των δεδομένων.

Η Μόνικα Οδυσσέως είναι το ιδανικό άτομο για να ηγηθεί αυτής της πρωτοβουλίας, και είμαστε χαρούμενοι που την καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Grant Thornton. Είμαστε βέβαιοι ότι με την εκτεταμένη γνώση της, θα μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα πιο εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρουν ουσιαστική αξία στους πελάτες μας."

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το AI and Data Lab, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς