Ο Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας της Κίνας

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κατοικιών της Κίνας, προχώρησε ο οίκος Moody's, καθώς τα προβλήματα στον τομέα των ακινήτων της χώρας δεν δείχνουν σημάδια υποχώρησης.

Η αγορά ακινήτων της Κίνας αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις, με ορισμένους κατασκευαστές να βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τις χαμηλότερες τιμές των ακινήτων να αποτρέπουν τους καταναλωτές από επενδύσεις στην αγορά.

Η εργοληπτική εταιρεία Vanke - που για πολύ καιρό θεωρείτο οικονομικά σταθερή - είναι μία από τις πολλές μεγάλες κινεζικές εταιρείες ανάπτυξης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τον οίκο Moody's να υποβαθμίζει τη Δευτέρα την αξιολόγησή της σε "Ba1", υποδεικνύοντας ότι έχει "σημαντικό πιστωτικό κίνδυνο".

Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι ο αριθμός συμβολαίων πώλησης κατοικιών της εταιρείας έχουν μειωθεί κατά περίπου 40% - σε 34,5 δισεκατομμύρια γουάν (4,8 δισεκατομμύρια δολάρια) στους δύο πρώτους μήνες του έτους.

Ο Moody's αναμένει ότι «οι ευμετάβλητες συνθήκες λειτουργίας και χρηματοδότησης για τον τομέα των ακινήτων της Κίνας θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τις πωλήσεις της China Vanke, σε πρόσβαση για χρηματοδότηση και ρευστότητα», ανέφερε τη Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης.

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η εταιρεία θα συνεχιστούν για «τους επόμενους 12-18 μήνες», σημειώνει, χωρίς ο οίκος να αποκλείει περαιτέρω αναθεωρήσεις προς τα κάτω στο μέλλον της αξιολόγησης της Vanke.

Η Vanke ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής σε πωλήσεις στην Κίνα πέρσι, σύμφωνα με την εξειδικευμένη εταιρεία CRIC.

Ανήκει εν μέρει στην κινέζικη Κυβέρνηση της πόλης Shenzhen στη νότια Κίνα - κάποτε αυτό θεωρείτο ως εγγύηση της σταθερότητάς της εταιρείας.

Όμως τα αρνητικά δεδομένα καθιστούν την εταιρεία την τελευταία κατασκευαστική εταιρεία της Κίνας η οποία έχει εμπλακεί σε μια αυξανόμενη κρίση στον τομέα των ακινήτων, μετά τις εταιρείες Evergrande και Country Garden.

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία