Powered by

Το μήνυμα Ε. Ευγενίου στους ξένους επενδυτές-«Πρεσβευτές της Κύπρου, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε»

Ως πρεσβευτές της Κύπρου χαρακτήρισε τους επενδυτές που επιλέγουν τη χώρα μας για δραστηριοποίησή τους, ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Ευγένιος Ευγενίου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη στήριξη του οργανισμού.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας του κατά την εκδήλωση με θέμα «Foreign Investors Dialogue with the Cyprus Government: from feedback to action», που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με διοργανωτή τον Invest Cyprus και την κυβέρνηση, ο κ. Ευγενίου παρέθεσε τις προτεραιότητες του οργανισμού που είναι η προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός, η προσέλκυση βιώσιμων μοντέλων, η δημιουργία τεχνολογικού κέντρου, η εξειδίκευση και η προσέλκυση ταλέντων.

Αναφέρθηκε ακόμη σε συνεργασίες του οργανισμού, ώστε να δημιουργηθούν επιχειρηματικά hubs στο νησί.

«Δουλεύουμε σκληρά με πολλά υπουργεία και κυβερνητικά τμήματα, ώστε να έρθουν επενδυτές», επισήμανε. Στο σημείο αυτό, χαρακτήρισε τους ξένους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας ως πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό, δείχνοντας έτσι τη σημαντικότητά τους για την οικονομία του τόπου, αλλά και για τη φήμη της.

Αφού ευχαρίστησε τους επενδυτές που κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους και που σήμερα επέστρεψαν να ακούσουν τις σχετικές δράσεις της κυβέρνησης και τα μελλοντικά της σχέδια, ο πρόεδρος του Invest Cyprus, ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό του με ένα σαφές μήνυμα προς τον επενδυτικό κόσμο:

«Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε».

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαναστασίου: Κάλεσε επενδυτές από το Κατάρ να διερευνήσουν ευκαιρίες στην Κύπρο
Ετήσια αύξηση στις μέσες μηνιαίες απολαβές το δ΄ τρίμηνο του 2024-Τι ισχύει για άνδρες και γυναίκες
ΚΕΒΕ: Αφετηρία συντονισμένης προσπάθειας αντιστροφής του brain drain σε brain gain το «Minds in Cyprus»
Τα ταλέντα της Κύπρου που διαπρέπουν στο εξωτερικό και γιατί τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να επιστρέψουν
Μια Κύπρος που αλλάζει και ανοίγει νέους ορίζοντες για ταλέντα και επιχειρήσεις με οικονομία βασισμένη στην γνώση
Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Απλούστευση υποχρεώσεων και μείωση κόστους για επιχειρήσεις κατά 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο προτείνει η Κομισιόν
Αλέξης Βαφεάδης: Κεντρικός παράγοντας στις συζητήσεις για την θαλάσσια ασφάλεια η Κύπρος