ΓΣΟ: Δείχνουν όλοι διάθεση να προχωρήσει η αναβάθμιση του Τσιρείου

Θετικά αποτιμάται σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΓΣΟ Κυριάκο Τσολάκη σημερινή σύσκεψη στη Λεμεσό με θέμα την αναβάθμιση του Τσιρείου Σταδίου έτσι ώστε να καταστεί το δεύτερο Εθνικό Στάδιο Στίβου στην Κύπρο, με δεδομένο ότι «δείχνουν όλοι διάθεση να προχωρήσει το έργο».

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Τσολάκης εξήγησε ότι η σύσκεψη ορίστηκε από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου, κατόπιν αιτήματος του ΓΣΟ και επί της ουσίας αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης σύσκεψης για το θέμα η οποία είχε διεξαχθεί στο ΕΒΕ Λεμεσού με θέμα την αναβάθμιση του Τσιρείου Σταδίου, με επιδιόρθωση τόσο των κερκίδων όσο και του στεγάστρου.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Γενική Διευθύντρια και λειτουργοί του ΚΟΑ, οι Βουλευτές Λεμεσού Κώστας Κώστα (ΑΚΕΛ) και Σταύρος Παπαδούρης (Κίνημα Οικολόγων), ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, εκπρόσωποι του Δήμου Λεμεσού και του ΕΒΕ Λεμεσού, και μέλη του Συμβουλίου του ΓΣΟ.

Ο Πρόεδρος του ΓΣΟ ανέφερε ότι ο Σύλλογος είχε αποταθεί στον Δήμο Λεμεσού για ανανέωση της οικοδομικής άδειας για τη διενέργεια των βελτιωτικών έργων στο Τσίρειο, η οποία έχει λήξει, ωστόσο η ενημέρωση που λήφθηκε από τον Δήμο είναι ότι η άδεια δεν μπορεί να ανανεωθεί και πως θα πρέπει να υποβληθεί νέα αίτηση για την έκδοση νέας άδειας οικοδομής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΓΣΟ, όπως διαφάνηκε και στη σημερινή σύσκεψη, επιθυμία όλων είναι να βοηθήσουν να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των κερκίδων και του στεγάστρου του Τσιρείου έτσι ώστε να υλοποιηθεί από εκεί και πέρα η απόφαση του ΚΟΑ, η οποία προνοεί ότι το Τσίρειο Στάδιο θα καταστεί το δεύτερο Εθνικό Στάδιο Στίβου της Κύπρου.

Επ’ αυτού, ο κ. Τσολάκης σημείωσε ότι ο ΓΣΟ έχει πάρει τα εύσημα για το Στάδιο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, προσθέτοντας ότι λόγω ευνοϊκότερων καιρικών συνθηκών στο Τσίρειο σε σχέση με το ΓΣΠ που είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό Εθνικό Στάδιο Στίβου στην Κύπρο, στο Τσίρειο καταγράφονται πιο συχνά ρεκόρ.

Ο κ. Τσολάκης υπενθύμισε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τον μελετητή του έργου, αναφέροντας πως στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης η ΓΔ του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη ανέλαβε να πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα συνάντηση στα γραφεία του ΚΟΑ με τον μελετητή και εκπροσώπους του ΕΤΕΚ για να διευθετηθεί το θέμα με τον μελετητή.

«Δείχνουν όλοι διάθεση να προχωρήσει το έργο της αναβάθμισης», ανέφερε, ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, υποδεικνύοντας πως είναι σημαντικό πλέον να διευθετηθεί το πρόβλημα με τον μελετητή και να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα