Powered by

Χ. Χριστοδούλου σε ξενοδόχους: Παγίδες και ευκαιρίες στην προσέλκυση επενδυτών

Η διάρθρωση, η πώληση ξενοδοχείου ή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου απαιτούν σαφή κατανόηση των φορολογικών και λογιστικών συνεπειών, υπέδειξε ο Χρίστος Χριστοδούλου, Managing Director της CSC Christodoulou Ltd.

Κατά το 45ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition που παρουσίασε ο ΠΑΣΥΞΕ, o διευθυντής μοιράστηκε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις προκλήσεις κατά τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει τις πωλήσεις ξενοδοχείων και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, παραθέτοντας χρήσιμες συμβουλές στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και στα στελέχη που επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν τις επενδυτικές τους στρατηγικές.

Η παρουσίαση του κ. Χριστοδούλου εμβάθυνε στις κρίσιμες πτυχές της διάρθρωσης μιας πώλησης ξενοδοχείου ή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τονίζοντας την ανάγκη για σαφή κατανόηση των φορολογικών και λογιστικών συνεπειών που αυτές μπορεί να έχουν.

Τόνισε τις πιθανές παγίδες και παρείχε πρακτικές συμβουλές για την αποφυγή τους, όπως η σημασία της εξέτασης των φορολογικών επιπτώσεων της πώλησης ή της αύξησης των μετοχών μιας εταιρείας.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της παρουσίασης του ήταν η έμφαση στον καθορισμό των αξιών που αποδίδονται σε κάθε εμπλεκόμενο μέρος και η ανάγκη ενοποίησης των διαφορετικών στυλ διαχείρισης σε μια νέα εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV).

Συζήτησε τη σημασία της ακριβούς αποτίμησης του ακινήτου και της επιχείρησης, καθώς και των προεξοφλημένων ταμειακών ροών των προβλεπόμενων κερδών, από τη λειτουργία.

Σε μια παρουσίαση που παρείχε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των κρίσιμων εκτιμήσεων και των βέλτιστων πρακτικών για την προσέλκυση επενδυτών στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο ομιλητής αναφέρθηκε τέλος στις πτυχές της διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου, των κατηγοριών μετοχών, των συμφωνιών των μετόχων και της επίλυσης σε στιγμές αδιεξόδων.

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για Great Sea Interconnector η Κομισιόν-Τα θέματα για τα οποία ζήτησε να ενημερωθεί
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Η κυπριακή startup BRAYN φέρνει επανάσταση στην εκπαίδευση σε μορφή τύπου Netflix
Ραφαέλα Ανδρέου: Η μαθηματικός που ακολούθησε το όνειρό της και έγινε tattoo artist
Ελληνικός τουρισμός: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Κ. Χατζηγιάννης: Να γίνει πιο σοβαρή μελέτη για την ηλεκτρική διασύνδεση, απαράδεκτες οι πιέσεις στην ΡΑΕΚ
Πώς μοιράζεται η πίτα των εξαγωγών-Η δυναμική και η αξία χαλλουμιού και φαρμάκων
Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα κάνει δική της για το τερματικό η Κ.Δ.
Άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε ένα χρόνο-Οι δύο πυλώνες που πρέπει να συνδεθούν και ο Great Sea Interconnector