Χ. Χριστοδούλου σε ξενοδόχους: Παγίδες και ευκαιρίες στην προσέλκυση επενδυτών

Η διάρθρωση, η πώληση ξενοδοχείου ή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου απαιτούν σαφή κατανόηση των φορολογικών και λογιστικών συνεπειών, υπέδειξε ο Χρίστος Χριστοδούλου, Managing Director της CSC Christodoulou Ltd.

Κατά το 45ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition που παρουσίασε ο ΠΑΣΥΞΕ, o διευθυντής μοιράστηκε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις προκλήσεις κατά τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει τις πωλήσεις ξενοδοχείων και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, παραθέτοντας χρήσιμες συμβουλές στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και στα στελέχη που επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν τις επενδυτικές τους στρατηγικές.

Η παρουσίαση του κ. Χριστοδούλου εμβάθυνε στις κρίσιμες πτυχές της διάρθρωσης μιας πώλησης ξενοδοχείου ή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τονίζοντας την ανάγκη για σαφή κατανόηση των φορολογικών και λογιστικών συνεπειών που αυτές μπορεί να έχουν.

Τόνισε τις πιθανές παγίδες και παρείχε πρακτικές συμβουλές για την αποφυγή τους, όπως η σημασία της εξέτασης των φορολογικών επιπτώσεων της πώλησης ή της αύξησης των μετοχών μιας εταιρείας.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της παρουσίασης του ήταν η έμφαση στον καθορισμό των αξιών που αποδίδονται σε κάθε εμπλεκόμενο μέρος και η ανάγκη ενοποίησης των διαφορετικών στυλ διαχείρισης σε μια νέα εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV).

Συζήτησε τη σημασία της ακριβούς αποτίμησης του ακινήτου και της επιχείρησης, καθώς και των προεξοφλημένων ταμειακών ροών των προβλεπόμενων κερδών, από τη λειτουργία.

Σε μια παρουσίαση που παρείχε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των κρίσιμων εκτιμήσεων και των βέλτιστων πρακτικών για την προσέλκυση επενδυτών στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο ομιλητής αναφέρθηκε τέλος στις πτυχές της διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου, των κατηγοριών μετοχών, των συμφωνιών των μετόχων και της επίλυσης σε στιγμές αδιεξόδων.

Δειτε Επισης

«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου