powered by

Στο 2,1% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιανουάριο

Στο 2,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) τον Ιανουάριο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

Σε σύγκριση με την ετήσια επίδοση του Δεκεμβρίου που ήταν 1,9%, ο Εναρμονισμένος ΔΤΚ παρουσιάζει μικρή επιτάχυνση. Ο Εναρμονισμένος ΔΤΚ τον Ιανουάριο του 2024 ανήλθε σε 112,67 μονάδες σε σχέση με 114.09 τον Δεκέμβριο του 2023, παρουσιάζοντας μείωση 1,3% σε μηναία βάση.

Συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2023, η κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία με 5,8% παρουσίασε τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή, ενώ η κατηγορία Μεταφορές παρουσίασε τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή με -1,3%.

Ανά οικονομική κατηγορία η μεγαλύτερη μείωση σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023) καταγράφηκε στον τομέα της ενέργειας, ενώ τα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα παρουσίασαν οριακή μείωση με 0,1%. Αντίθετα αύξηση παρουσιάστηκε στις Υπηρεσίες και στα Τρόφιμα και Αλκοολούχα Ποτά με 4% και 3,2%, αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

Γιάννης Στουρνάρας: Να διατηρηθεί η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων