powered by

Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι του κλάδου παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος-Δεν αποκλείουν και κλιμάκωση

Αμετακίνητοι στη θέση τους παραμένουν οι εργαζόμενοι του κλάδου παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, οι οποίοι επαναβεβαίωσαν τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων κατά την κοινή απεργιακή Γενική Συνέλευση των συντεχνιών ΣΕΚ – ΠΕΟ – ΔΕΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα της ΠΕΟ, στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών υπογράμμισαν ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν «τα αυτονόητα» και δεν απέκλεισαν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο ΓΓ της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, Μιχάλης Παπανικολάου, κάλεσε «αυτούς που πιέζουν τους εργαζόμενους και τους κατηγορούν ότι δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία, να καλέσουν αυτούς που παραβιάζουν τα συμφωνηθέντα - και είναι λίγοι στον αριθμό -  να υπογράψουν την συμφωνία και αυτό που είναι δεσμευμένοι, και (τότε) οι εργασίες αρχίζουν αμέσως».

Ερωτηθείς σχετικά με την κυριότερη διαφωνία, που αφορά στο αίτημα για επαναφορά της πληρωμής υπερωριών, είπε πως οι εργοδότες συνεχίζουν να παραβιάζουν τα συμφωνηθέντα και την εφαρμογή του άρθρου 19 της Συλλογικής Σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΟΟΙΜΣΕΚ – ΣΕΚ, Στέλιος Τσιαπουτής, ανέφερε ότι η κοινή απεργιακή Γενική Συνέλευση επαναβεβαίωσε ότι, «το κυριότερο από τα αιτήματά μας είναι η αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων, στη βάση του άρθρου το οποίο υφίσταται στην Παγκύπρια Συλλογική Σύμβαση του κλάδου».

«Θα συνεχίσουμε διεκδικώντας τα αυτονόητα», είπε, ενώ ερωτηθείς κατά πόσον θα κλιμακωθούν τα μέτρα, απάντησε ότι αυτό θα γίνει «όπου και όταν χρειαστεί» και «ανάλογα με τις εξελίξεις».

Ο ΓΓ της συντεχνίας Οικοδόμων της ΔΕΟΚ, Στέλιος Ευστρατίου,, ανέφερε έξαλλου ότι η εργοδοτική πλευρά «έπρεπε να επιστρέψει πίσω αυτό που χάρισαν στους εργοδότες οι εργαζόμενοι, το 2013, με την οικονομική κρίση και να στηρίξουν και τις εταιρείες και να στηριχτούν και οι εργαζόμενοι».

« Έπρεπε οι εργοδότες να έρθουν να επιστρέψουν εδώ και καιρό αυτό το ωφέλημα της υπερωρίας και να πουν και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

Με το πέρας της κοινής απεργιακής Γενικής Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι του κλάδου έτοιμου σκυροδέματος πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, από το οίκημα της ΠΕΟ, μέχρι την περιοχή Εναερίου.

Δειτε Επισης

Οικιστικά οικόπεδα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στην Πάφο από την Altamira Real Estate
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Ask Wire: Ανοίγει το μετοχικό της κεφάλαιο στο κοινό-Κυπριακή PropTech εταιρεία λανσάρει καμπάνια crowdfunding
Συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας Κύπρου-Καμπότζης στους τομείς ανάπτυξης και επενδύσεων Δημητριάδης και Essa
Κατοικίες και διαμερίσματα στη Λευκωσία από την Altamira Real Estate
Τι πωλείται πιο γρήγορα στη Λεμεσό-Τα δεδομένα πίσω από την εμπορική επιτυχία των αναπτύξεων
Οικιστικά συγκροτήματα συλλογικής διαμονής για ξένους εργαζόμενους στο πρότυπο των φοιτητικών εστιών
Πιο ελκυστικό για τον κατασκευαστικό τομέα το πλαίσιο κινήτρων για προσιτή στέγη-Οι αλλαγές που επήλθαν
Τα έργα της Πολιτικής Συνοχής που μεταμορφώνουν την Κύπρο-Επενδύσεις €1,8 δις μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»
Έντονο το ενδιαφέρον από νέους για τα στεγαστικά σχέδια του κράτους-Έρχονται αλλαγές για αύξηση των δικαιούχων