Ευκαιρία σε δεκάδες επιχειρήσεις της παροικίας να εκθέσουν στα περίπτερά τους προϊόντα και υπηρεσίες

Εγκαινιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο βόρειο Λονδίνο η φετινή Γιορτή Κυπριακού Κρασιού (Cyprus Wine Festival) και η καθιερωμένη έκθεση επιχειρήσεων που τη συνοδεύει.

Η Γιορτή διοργανώνεται από το 1982 από την εφημερίδα «Η Παροικιακή», πλην των ετών της πανδημίας και έχει καταστεί θεσμός στο ημερολόγιο της παροικίας. Η δε εφημερίδα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια λειτουργίας.

Η εκδήλωση δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες επιχειρήσεις της παροικίας να εκθέσουν στα περίπτερά τους προϊόντα και υπηρεσίες και σε πάνω από 10.000 μέλη της παροικίας, φίλους της Κύπρου και πολλούς άλλους Λονδρέζους να τις γνωρίσουν, αλλά και να απολαύσουν τον κυπριακό πολιτισμό, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καλό φαγητό και ασφαλώς καλό κυπριακό κρασί.

Η φετινή εκδήλωση εγκαινιάστηκε από τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ην. Βασίλειο Δρ. Κυριακό Κούρο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κύπριος διπλωμάτης δήλωσε υπερήφανος για την κυπριακή παροικία που τηρεί τις παραδόσεις. «Η Γιορτή του Κρασιού δεν είναι μόνο ευκαιρία να εορτάσουμε, αλλά και να συνδεθούμε στενότερα μεταξύ μας», πρόσθεσε ο Δρ Κούρος. Εξήρε επίσης τη δυναμική της κυπριακής οινοποιίας.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι πρέπει να αναλογιστούμε τη σημασία της τρέχουσας χρονιάς και την οδυνηρή πραγματικότητα της συνεχιζόμενης κατοχής της πατρίδας. Εξέφρασε δε την ελπίδα η συνάντηση στη Νέα Υόρκη στα μέσα του μήνα να ανοίξει το δρόμο για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

Ο διοργανωτής της Γιορτής και διευθυντής της εφημερίδας «Η Παροικιακή» Πάμπος Χαραλάμπους είπε ότι δυστυχώς η φετινή γιορτή και η επέτειος της εφημερίδας συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και έναρξη κατοχής, εκφράζοντας επίσης την ελπίδα η συνάντηση της Νέας Υόρκης να φέρει πρόοδο στην πορεία προς τη λύση του εθνικού ζητήματος.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ιστορία της παροικιακής Γιορτής του Κρασιού, που γεννήθηκε από την ανάγκη διασύνδεσης των Κυπρίων του Λονδίνο και σταδιακά επεκτάθηκε στη μεγάλη και σημαίνουσα εκδήλωση που συνιστά σήμερα. Τόνισε επίσης την ιστορία και την παράδοση του κυπριακού κρασιού.

Η φετινή εκδήλωση φιλοξενείται στο χώρο εκδηλώσεων The Decorium στην περιοχή του Wood Green, δηλαδή στην περιοχή όπου ξεκίνησε η Γιορτή του Κρασιού πριν από 42 χρόνια.

Ο τοπικός βουλευτής, ο κυπριακής καταγωγής Πάμπος Χαραλάμπους καλωσόρισε το φεστιβάλ στις ρίζες του και σημείωσε ότι συνιστά μια ευκαιρία να αναδειχθεί η πολυεπίπεδη προσφορά της παροικίας.

Δειτε Επισης

Ευκαιρία σε δεκάδες επιχειρήσεις της παροικίας να εκθέσουν στα περίπτερά τους προϊόντα και υπηρεσίες
Οι δύο καινοτόμες πλωτές κατασκευές σίτισης ψαριών της Levantina Fish στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικού (pics)
Από πότε κινητά, tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να έχουν κοινό φορτιστή
Διαμήνυσαν τις θέσεις τους στην Ε.Ε. για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι-Τα κρίσιμα ζητήματα που έθιξαν
Πέρασε η πρόταση της Κομισιόν για δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων με BEV από την Κίνα
Reuters: Η Γερμανία θα ψηφίσει κατά των δασμών της Ε.Ε. στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα
Εκτοξεύθηκαν οι τιμές του ελαιόλαδου και των πατατών-Με την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τον Σεπτέμβριο
«Halloumi style» για προϊόντα από την Πολωνία… Στη δίνη της «πειρατείας» και κίνδυνοι για τις εξαγωγές χαλλουμιού
Η Lidl ενισχύει τη δέσμευσή της για το κλίμα: Net-Ζero μέχρι το 2050
Η Ferrari δίνει παλμό στην καρδιά της Λεμεσού για καλό σκοπό