Ευκαιρία σε δεκάδες επιχειρήσεις της παροικίας να εκθέσουν στα περίπτερά τους προϊόντα και υπηρεσίες

Εγκαινιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο βόρειο Λονδίνο η φετινή Γιορτή Κυπριακού Κρασιού (Cyprus Wine Festival) και η καθιερωμένη έκθεση επιχειρήσεων που τη συνοδεύει.

Η Γιορτή διοργανώνεται από το 1982 από την εφημερίδα «Η Παροικιακή», πλην των ετών της πανδημίας και έχει καταστεί θεσμός στο ημερολόγιο της παροικίας. Η δε εφημερίδα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια λειτουργίας.

Η εκδήλωση δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες επιχειρήσεις της παροικίας να εκθέσουν στα περίπτερά τους προϊόντα και υπηρεσίες και σε πάνω από 10.000 μέλη της παροικίας, φίλους της Κύπρου και πολλούς άλλους Λονδρέζους να τις γνωρίσουν, αλλά και να απολαύσουν τον κυπριακό πολιτισμό, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καλό φαγητό και ασφαλώς καλό κυπριακό κρασί.

Η φετινή εκδήλωση εγκαινιάστηκε από τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ην. Βασίλειο Δρ. Κυριακό Κούρο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κύπριος διπλωμάτης δήλωσε υπερήφανος για την κυπριακή παροικία που τηρεί τις παραδόσεις. «Η Γιορτή του Κρασιού δεν είναι μόνο ευκαιρία να εορτάσουμε, αλλά και να συνδεθούμε στενότερα μεταξύ μας», πρόσθεσε ο Δρ Κούρος. Εξήρε επίσης τη δυναμική της κυπριακής οινοποιίας.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι πρέπει να αναλογιστούμε τη σημασία της τρέχουσας χρονιάς και την οδυνηρή πραγματικότητα της συνεχιζόμενης κατοχής της πατρίδας. Εξέφρασε δε την ελπίδα η συνάντηση στη Νέα Υόρκη στα μέσα του μήνα να ανοίξει το δρόμο για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

Ο διοργανωτής της Γιορτής και διευθυντής της εφημερίδας «Η Παροικιακή» Πάμπος Χαραλάμπους είπε ότι δυστυχώς η φετινή γιορτή και η επέτειος της εφημερίδας συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και έναρξη κατοχής, εκφράζοντας επίσης την ελπίδα η συνάντηση της Νέας Υόρκης να φέρει πρόοδο στην πορεία προς τη λύση του εθνικού ζητήματος.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ιστορία της παροικιακής Γιορτής του Κρασιού, που γεννήθηκε από την ανάγκη διασύνδεσης των Κυπρίων του Λονδίνο και σταδιακά επεκτάθηκε στη μεγάλη και σημαίνουσα εκδήλωση που συνιστά σήμερα. Τόνισε επίσης την ιστορία και την παράδοση του κυπριακού κρασιού.

Η φετινή εκδήλωση φιλοξενείται στο χώρο εκδηλώσεων The Decorium στην περιοχή του Wood Green, δηλαδή στην περιοχή όπου ξεκίνησε η Γιορτή του Κρασιού πριν από 42 χρόνια.

Ο τοπικός βουλευτής, ο κυπριακής καταγωγής Πάμπος Χαραλάμπους καλωσόρισε το φεστιβάλ στις ρίζες του και σημείωσε ότι συνιστά μια ευκαιρία να αναδειχθεί η πολυεπίπεδη προσφορά της παροικίας.

Δειτε Επισης

Έδωσαν τα χέρια Τραμπ και Ούρσουλα-Μέγα deal ΗΠΑ και Ε.Ε. με δασμούς 15% στα ευρωπαϊκά προϊόντα
Ν. Χριστοδουλίδης: Μια παραδοχή, μια απολογία και δώδεκα άμεσες ενέργειες στήριξης-«Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»
Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών