Powered by

Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ετήσια Εκδήλωση για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση και συζήτηση της μέχρι σήμερα προόδου και σημαντικών επιτευγμάτων από την υλοποίηση του ΣΑΑ Κύπρου, με έμφαση, κατά το 2ο μέρος της εκδήλωσης, στα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο των έργων στον τομέα της Υγείας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναδείχθηκαν οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που υλοποιούνται μέσω του ΣΑΑ, σε όλους τους τομείς. Επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, το σημαντικό ποσοστό (60%) στο οποίο έχουν ήδη υιοθετηθεί οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο ΣΑΑ, καθώς και τα σημαντικά μεγέθη που αφορούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και άλλους φορείς που έχουν ήδη επωφεληθεί από ένα μεγάλο αριθμό σχεδίων χορηγιών, καθώς και από δημόσιες επενδύσεις.

Η ενίσχυση της υποδομής των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τα κίνητρα προς τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, η ανέγερση του Νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας καθώς και η ενίσχυση των μονάδων αιμοκάθαρσης, ήταν ανάμεσα στα έργα του τομέα της Υγείας που αναδείχθηκαν κατά τις σχετικές συζητήσεις.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός και ο εκτελών χρέη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Νικόλαος Ίσαρης, χαιρέτησαν την εκδήλωση. Παρουσιάσεις έγιναν από ανώτερα στελέχη της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κα Ανθούλα Χ. Σαββίδη, Διευθύντρια Διεύθυνσης Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και η κα Céline Gauer, Γενική Διευθύντρια της Ειδικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ανάκαμψη και την Ανθεκτικότητα ανέλυσαν την πρόοδο υλοποίησης και τα σημαντικότερα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του Σχεδίου. Η Δρ, Χριστίνα Γιαννάκη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας παρουσίασε, πιο συγκεκριμένα, την πρόοδο υλοποίησης έργων στον τομέα της υγείας.

Μετά τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δύο θεματικών συζητήσεων, με την συμμετοχή εκπροσώπων των αρμόδιων Κυπριακών Αρχών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και εμπλεκόμενων φορέων τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα δικτύωσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από αρμόδιες Αρχές και φορείς υλοποίησης παρεμβάσεων του ΣΑΑ, από νοσηλευτικά, ερευνητικά, ακαδημαϊκά και άλλα ιδρύματα και οργανισμούς, περιλαμβανομένων μη κυβερνητικών οργανισμών και άλλων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τα σημαντικά αποτελέσματα των πρώτων τριών χρόνων υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης Ανθεκτηκότητας στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις