Powered by

Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»

Η Κυβέρνηση δεν επηρεάζεται από τις όποιες μεγαλόστομες δηλώσεις, ανέξοδες διακηρύξεις και συνεχίζει με σοβαρότητα για να μπορούμε να έχουμε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις αναβαθμισμένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέσω του τελευταίου World Economic Outlook, αλλά και στα στοιχεία της Eurostat, που κατέδειξαν ότι το β’ τρίμηνο η Κύπρος παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του δείκτη δημοσίου χρέους.

«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα, τα οποία μας βοηθούν - για να σχολιάσω και τα θέματα της ακρίβειας - για να έχουμε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Άρα, πρόσθεσε, «συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα πάντα, δεν επηρεαζόμαστε από τις όποιες μεγαλόστομες δηλώσεις, ανέξοδες διακηρύξεις, με σοβαρότητα στο τρίπτυχο που ακολουθούμε όσον αφορά την οικονομική μας πολιτική για να έχουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της υγείας, της παιδείας των κοινωνικών παροχών, το ανέφερα κατ’ επανάληψη».

Εξάλλου, αναφέρθηκε στην προχθεσινή επίσκεψή του στον Αμίαντο, ευχαριστώντας όλους όσοι ήταν μαζί του, όπως Υπουργούς, Γενικούς Διευθυντές, αξιωματούχους και λειτουργούς ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία του κόσμου.

«Μιλήσαμε πολύ συγκεκριμένα, κάναμε ανακοινώσεις οι οποίες ήταν κοστολογημένες, δεν ήταν υποσχέσεις, αναφερθήκαμε σε αυτά που υλοποιήσαμε αυτούς τους 19 μήνες που ο κόσμος τα νοιώθει στην ύπαιθρο στις ορεινές μας περιοχές», είπε.

Πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε με την υλοποίηση όσων αναφέρθηκαν προχθές στη συνάντηση, θέλω τούτος ο διάλογος που κάνετε να τον ενισχύσετε ακόμη περισσότερο με τον κόσμο με τα οργανωμένα σύνολα», είπε απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού.

Σημείωσε ότι η συνάντηση στον Αμίαντο ήταν η πρώτη του είδους και θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου «για να κάνουμε μια αξιολόγηση των έργων που υλοποιήσαμε  μέχρι στιγμής αλλά και για να κάνουμε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα».

«Σίγουρα και στον Αμίαντο αλλά και στις άλλες επαρχίες θα θεσμοθετήσουμε αυτές τις συναντήσεις, δεν πήγαμε προχθές να κάνουμε ανακοινώσεις και μετά ξεχάσαμε, θα πάμε ξανά του χρόνου, επαναλαμβάνω, για μένα το πιο σημαντικό ήταν η ικανοποίηση που είδα από όσους παρευρέθηκαν και μέσα από τις παρεμβάσεις τους», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων
Oι χρυσοί νικητές των Carob Awards 2024
Προς πλήρωση η θέση του CFO της Cyta-Ποιος φέρεται να την αναλαμβάνει
Τι ώθησε προς τα πάνω τον κύκλο εργασιών της CTC και γιατί περιμένει βελτιωμένα αποτελέσματα το 2024
Χαλλούμι: Δεν βγαίνουν οι αριθμοί για την ποσόστωση με αιγοπρόβειο-Διατάγματα που οδηγούν σε μείωση παραγωγής
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ