Powered by

Στα €1.300 η επιδότηση για διαμονή σε στέγες ηλικιωμένων-Αυξάνονται οι δικαιούχοι

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά τη σημερινή (2/10) του συνεδρία πρόταση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για το Σχέδιο Επιδότησης Διαμονής και Φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων, όπως δήλωσε την Τετάρτη η αρμόδια Υφυπουργός Μαριλένα Ευαγγέλου.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι το Σχέδιο στοχεύει σε αύξηση της παροχής σε δικαιούχους φροντίδας σε στέγη από το μέγιστο συνολικό ποσό των 745 ευρώ που ισχύει σήμερα σε 1.300 ευρώ, ώστε, όπως είπε, να ανταποκρίνεται περισσότερο στις σημερινές ανάγκες και το κόστος διαμονής σε στέγες.

Πρόσθεσε ότι, το σχέδιο στοχεύει επίσης στην αύξηση των δικαιούχων με την επέκταση του ορίου καταθέσεων για δικαίωμα παροχής ιδρυματικής φροντίδας σε 10.000 ευρώ, καθώς και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με την εισαγωγή δεσμευτικών ποιοτικών κριτηρίων για τις στέγες, τα οποία, όπως είπε, θα αξιολογούνται και θα αναβαθμίζονται προοδευτικά στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του σχεδίου.

Σημείωσε ότι, επωφελούμενοι του σχεδίου είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δικαιούχοι του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων, νοουμένου ότι οι καταθέσεις του αιτητή και των υπολοίπων μελών του νοικοκυριού δεν θα υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ, καθώς και άτομα που δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες, τα οποία θα εγκρίνονται από τον Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας εφόσον επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προσωπικές συνθήκες.

Συμπλήρωσε ότι, σε περίπτωση ζεύγους με ανάγκες ιδρυματικής φροντίδας, δικαίωμα έχουν και τα δύο μέλη της οικογένειας, νοουμένου ότι πληρούν τα κριτήρια.

Το κόστος του σχεδίου είναι 7,7 εκατ. ευρώ ετησίως, ανέφερε στη συνέχεια η κ. Ευαγγέλου, προσθέτοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους παρόχους για συμμετοχή στο σχέδιο και προς αυτή την κατεύθυνση θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Επεσήμανε επίσης ότι το εν λόγω σχέδιο έχει καταρτιστεί στη βάση της λειτουργίας του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών και το Σχέδιο, το οποίο σημειώνει επιτυχία, ενώ όπως το Σχέδιο για τα Νηπιαγωγεία και το παρόν ξεκινά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια, με βάση την αξιολόγηση των οποίων το σχέδιο θα εκσυγχρονίζεται και θα αναβαθμίζεται.

«Οι προσδοκίες μας είναι ότι το σχέδιο θα λειτουργήσει εξυπηρετώντας τον σκοπό του και ότι θα δώσει και ώθηση στην ελεύθερη αγορά για την ανάπτυξη του τομέα, τόσο επιχειρηματικά, όσο και στους τομείς των επαγγελμάτων της φροντίδας και στήριξης των ατόμων τρίτης ηλικίας», κατέληξε η Υφυπουργός.

Δειτε Επισης

Γ. Παναγιώτου: Νέα μέτρα για ολοκληρωμένη δημογραφική πολιτική τις επόμενες βδομάδες-Πού θα στοχεύουν
Με πλεόνασμα 4,8% ο κρατικός προϋπολογισμός του 2025-Θετικές προοπτικές, αλλά σε περιβάλλον με αβεβαιότητα
Στρατηγική για αύξηση συμμετοχής πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ ενέκρινε το Υπουργικό
ΚΤΚ: Δεν επηρεάζουν τις επενδύσεις οι συγκρούσεις στη Μ. Ανατολή-Οι αναθεωρημένες προβλέψεις για οικονομία
Σημαντικές πιέσεις στο ΧΑΚ λόγω κλιμάκωσης εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στα €1.300 η επιδότηση για διαμονή σε στέγες ηλικιωμένων-Αυξάνονται οι δικαιούχοι
Οι κραδασμοί του πολέμου στην Μέση Ανατολή-Πιθανή αύξηση τιμών ρεύματος, κίνδυνος ματαίωσης επενδύσεων
Πτήσεις που προσγειώθηκαν εκτάκτως στο αεροδρόμιο Λάρνακας αναχώρησαν για Τελ Αβίβ
Σκάφη από το Λίβανο καταφθάνουν καθημερινά στις μαρίνες Αγίας Νάπας και Λάρνακας
Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα ο νέος Γενικός Ελεγκτής-Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη και Παπακωνσταντίνου