Ask Wire: Άγγιξαν τα €21 εκατ. οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Αύγουστο 2024

Η Ask Wire, εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία για να παρακολουθεί συναλλαγές, ζητούμενες τιμές και την κατασκευαστική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων, επεξεργάστηκε και δημοσιεύει τα στοιχεία για τις 10 ακριβότερες πράξεις πώλησης ακινήτων που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2024 και τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων Παγκύπρια ήταν συνολικού ύψους €20,9 εκατ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε οικία στον Άγιο Τύχωνα, του Δήμου Αμαθούντας της επαρχίας Λεμεσού, με τιμή €5,4 εκατ.

Οι επαρχίες Λεμεσού και Πάφου μετρούν από τέσσερεις συναλλαγές έκαστη στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν οι επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Λεμεσού ανήλθε σε €10,3 εκατ., στην επαρχία Πάφου σε €7,5 εκατ., στην επαρχία Λευκωσίας σε €1,7 εκατ. και στην επαρχία Λάρνακας σε €1,25 εκατ.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Αύγουστο του 2024

ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

*Πηγή: Κτηματολόγιο Κύπρου, Ανάλυση: Ask Wire

Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, 10 ανά επαρχία, τον Αύγουστο ήταν συνολικής αξίας €45,6 εκατ.

Το 32,9% της αξίας αυτών των 50 ακριβότερων πωλήσεων αναλογεί στα 10 ακίνητα της επαρχίας Λεμεσού και το 27% στα αντίστοιχα 10 της επαρχίας Πάφου. Η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της επαρχίας Λάρνακας πωλήθηκε έναντι €7,9 εκατ., και αντιστοιχεί στο 17,3%, λίγο πιο πάνω

ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ3

από την δεκάδα της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία πωλήθηκε έναντι €6,6 εκατ. Η αξία των 10 ακριβότερων πράξεων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ήταν €3,8 εκατ.

Συνολική αξία 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία

ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ2

*Πηγή: Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, Ανάλυση: Ask Wire

Ακριβότερη πώληση ανά επαρχία

ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ3

*Πηγή: Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, Ανάλυση: Ask Wire

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε ότι, «Τον Αύγουστο βλέπουμε να υπάρχει μια συνέχεια στην τάση, που είχαμε δει να κυριαρχεί τον Ιούλιο καθώς και πάλι οι κατοικίες είναι ψηλά στις συναλλαγές ακινήτων υψηλής αξίας.

Οι πωλήσεις χωραφιών επίσης είναι αρκετές γεγονός, το οποίο καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά γης και νέες αναπτύξεις στο μέλλον.

Όσον αφορά στις επαρχίες βλέπουμε ότι Λεμεσός και Πάφος κυριαρχούν στις πωλήσεις ακινήτων υψηλής αξίας, ενώ Λευκωσία και Λάρνακα κινήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε πολύ πιο χαμηλές αξίες σε σύγκριση με τα επίπεδα του Ιουνίου».

Για περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα για την αγορά ακινήτων επισκεφθείτε τη σελίδα της Ask Wire

Δειτε Επισης

Γιώργος Πέτρου: Μετά από δύο χρόνια μείωση κόστους ηλεκτρισμού-Μόνη λύση οι ΑΠΕ
Πέραν των 66 εκατ. στο ταμείο της Logicom-Ολοκληρώθηκε η πώληση των μετοχών της στην Ελληνική στην Eurobank
Σε έμπειρα χέρια η προεδρία του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών-Το who is who του Μιχάλη Παναγίδη
Μια ομιλία πηγή έμπνευσης και σαφής οδοδείκτης για το προσωπικό της Logicom από τον Βαρνάβα Ειρήναρχο
Το SIL Accelerator της KPMG Κύπρου: Όσα δήλωσαν οι επικεφαλής του προγράμματος στο IN Business TV (video)
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Υπεραγορών-Πρόεδρος ο Μιχάλης Παναγίδης
Στο επίκεντρο τα δημόσια έργα με πρωτοβουλία ΕΤΕΚ
Σε τροχιά υλοποίησης το Yacht Club στη μαρίνα Λάρνακας-Συνήλθε η επιτροπή για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό
Αναβάθμιση από S&P’s και στην επενδυτική βαθμίδα η Τράπεζα Κύπρου
Ιστορίες και βιώματα μιας 17χρονης πορείας στο κυπριακό επιχειρείν...Ο Γιάγκος Χατζηγιάννης μοιράζεται εμπειρίες