Powered by

Εκθετική ηγεσία: Το μοντέλο που διεκδικεί θέση στις επιχειρήσεις

Μια εμπνευσμένη παρουσίαση με τον τίτλο «Exponential Leadership: The New Paradigm for Success» πραγματοποίησε ο Δανός επιχειρηματίας και βραβευμένος συγγραφέας, Lars Tvede.

Στην ομιλία του, από τη σκηνή του Limassol Economic Forum ο Tvede εστίασε στις αρχές της ηγεσίας στο πλαίσιο της εκθετικής αλλαγής, εξερευνώντας πώς τα παραδοσιακά μοντέλα ηγεσίας τίθενται σε αμφισβήτηση από τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις μεταβαλλόμενες παγκόσμιες δυναμικές.

Ο Tvede ανέδειξε την ανάγκη για ηγέτες να προσαρμόζονται σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς. Ανέφερε ότι οι ηγέτες του μέλλοντος πρέπει να διαθέτουν δεξιότητες και νοοτροπίες που θα τους επιτρέπουν να καινοτομούν και να εμπνέουν τους συνεργάτες τους, ακόμη και σε περιόδους αβεβαιότητας. Η ικανότητα προσαρμογής, η ευρηματικότητα και η δυνατότητα να καθοδηγούν μέσα από προκλήσεις αναδείχθηκαν ως θεμελιώδεις για την επιτυχία.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της ηγεσίας που εστιάζει στο ανθρώπινο δυναμικό, υπογραμμίζοντας ότι οι ηγέτες πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργούν ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Η καλλιέργεια ενός υποστηρικτικού και δημιουργικού κλίματος εργασίας θα επιτρέψει στους οργανισμούς να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις που θα τους βοηθήσουν να ανταγωνίζονται σε ένα παγκοσμιοποιημένο και διαρκώς εξελισσόμενο οικονομικό τοπίο, συμπλήρωσε.

Ο Tvede κάλεσε, τέλος, τους συμμετέχοντες να επενδύσουν στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και αυτοβελτίωση, καθώς οι απαιτήσεις της αγοράς και οι τεχνολογικές καινοτομίες αναγκαζούν σε μια διαρκή ανπροσαρμογή.

Δειτε Επισης

Η αξιοποίηση της ΤΝ για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Πώς και τι κάνουν μεγάλες εταιρείες
Εκθετική ηγεσία: Το μοντέλο που διεκδικεί θέση στις επιχειρήσεις
Ξεπέρασε τα €31 δισ. το ονομαστικό ΑΕΠ το 2023-Οι μεγαλύτεροι τομείς σε συνεισφορά
Inma Martinez: Μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις από τη χρήση ΑΙ
Επιβίωση στα δύσκολα: Η... τιτάνια πλοήγηση στις δυσμενείς συνθήκες
Ο παράγοντας ρίσκο στο επιχειρείν και πώς το διαχειρίζονται τρεις κορυφαίοι οργανισμοί
Οι κοινές συνισταμένες...κολύμβησης και επιχειρείν-Η σημασία της επιμονής και της αποφασιστικότητας
Caspar Berry: Κίνδυνος και λήψη στρατηγικών αποφάσεων...H αποδοχή του ρίσκου ως εργαλείου για την επιτυχία
Μάκης Κεραυνός: Μέτρα με επίκεντρο τους ευάλωτους, δεν παρασυρόμαστε από συνθήματα και πιέσεις
Νίκος Βέττας: Τα τέσσερα σημεία που θα καθορίσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας