Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps

Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε την πρώτη GDDR7[1] DRAM 24-gigabit (Gb). Εκτός από την υψηλότερη χωρητικότητα του κλάδου, η GDDR7 διαθέτει την μεγαλύτερη ταχύτητα, γεγονός που την καθιστά ως τη βέλτιστη λύση για εφαρμογές επόμενης γενιάς.

Με την υψηλή χωρητικότητα και τις ισχυρές επιδόσεις της, η GDDR7 24Gb θα χρησιμοποιηθεί ευρέως σε διάφορους τομείς που απαιτούν λύσεις μνήμης υψηλών επιδόσεων, όπως κέντρα δεδομένων και σταθμούς εργασίας τεχνητής νοημοσύνης. Η χρήση της μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις παραδοσιακές εφαρμογές της DRAM γραφικών σε κάρτες γραφικών, κονσόλες παιχνιδιών και αυτόνομη οδήγηση.

«Έπειτα από την ανάπτυξη της πρώτης GDDR7 16Gb, η Samsung ενίσχυσε την ηγετική της θέση στην αγορά DRAM για γραφικά με αυτό το τελευταίο επίτευγμα», δήλωσε ο YongCheol Bae, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων μνήμης της Samsung Electronics. «Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε της αγοράς DRAM για γραφικά, φέρνοντας προϊόντα επόμενης γενιάς αντίστοιχα με τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς τεχνητής νοημοσύνης». Η GDDR7 24Gb χρησιμοποιεί DRAM 5ης γενιάς κλάσης 10 νανομέτρων (nm) που επιτρέπει την αύξηση της πυκνότητας των κυψελών κατά 50%, διατηρώντας, παράλληλα, το ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχό της.

samsung_24gb_gddr7_dram_1

Επιπλέον, η ενεργειακή απόδοση βελτιώνεται με την εφαρμογή τεχνολογιών που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε προϊόντα κινητής, τώρα για πρώτη φορά σε DRAM γραφικών. Με την εφαρμογή μεθόδων, όπως το clock control management [2] και ο σχεδιασμός διπλού VDD [3], η περιττή κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας σε συνολική βελτίωση της απόδοσης ισχύος, πάνω από 30%.

samsung_24gb_gddr7_dram_2

Για την ενίσχυση της λειτουργικής σταθερότητας κατά τη διάρκεια των λειτουργιών υψηλής ταχύτητας, η GDDR7 24Gb ελαχιστοποιεί τη διαρροή ρεύματος χρησιμοποιώντας τεχνικές σχεδιασμού power gating.

Η αξιολόγηση της GDDR7 24Gb σε συστήματα υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς από μεγάλους πελάτες GPU θα ξεκινήσει φέτος, με σχέδια για εμπορική διάθεση στις αρχές του επόμενου έτους.

[1] Διπλός ρυθμός δεδομένων γραφικών 7 (GDDR7).

[2] Το clock control management αναφέρεται στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση των ρολογιών (σήματα χρονισμού) των τσιπ.

[3] Ο σχεδιασμός διπλής τροφοδοσίας τάσης (Dual VVD) είναι μια τεχνική διαχείρισης ισχύος που παρέχει διαφορετικά επίπεδα τάσης στο ίδιο chip.

Δειτε Επισης

Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps
Βραβεύσεις Robotex και MRC Cyprus 2024 στην Τράπεζα Κύπρου
Η Infocredit Group κερδίζει τις εντυπώσεις στο GITEX Global 2024-Με απολυτή επιτυχία η πρώτη μέρα
Kyndryl: Εννέα στα δέκα στελέχη εμπιστεύονται την IT υποδομή της εταιρείας τους, αλλά…
Google: Η πρώτη Big Tech που στρέφεται στην πυρηνική ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών της
Αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών της Κύπρου με την σφραγίδα της Khazna-Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας
Στην κοινοπραξία 1010 COSMOS το διαστημικό έργο CARES του ESA
Πώς επιτυγχάνεται η ασφάλεια των δεδομένων με τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς θα αλλάξει και την οδήγηση (vid)
Ανοίγει το πρώτο Quantum Data Center της IBM στην Ευρώπη-Σε λειτουργία στο Ehningen της Γερμανίας