Χρυσόστομος Κρητιώτης: O ψηφιακός μετασχηματισμός καθορίζει το μέλλον του τραπεζικού τομέα (vid)

Κατά την διάρκεια του πρόσφατου 11ου Banking Forum & FinTech Expo ο Χρυσόστομος Κρητιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom Solutions, αναφέρθηκε στην ψηφιακή αναβάθμιση του τομέα και τη σημαντικότητα για προσαρμοστικότητα από τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στην ομιλία του, αλλά και μιλώντας στην κάμερα του INBusiness TV, ο κ. Κρητιώτης εστίασε στις οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις του σήμερα και στο πώς η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του τομέα, οι αυξημένες απαιτήσεις και κίνδυνοι ως προς το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, αλλά και η μεγάλη έκθεση σε τεχνολογικούς κινδύνους αποτελούν τις κύριες προκλήσεις για τον τραπεζικό τομέα της ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η αύξηση των επιτοκίων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ενσωμάτωση αρχών ESG αποτελούν βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τη στρατηγική των τραπεζών σήμερα, καθώς προσαρμόζονται στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Οι πιο πάνω παράγοντες ανάφερε, προσφέρουν ευκαιρίες αλλά αναδεικνύουν και κινδύνους στους οποίους οι τράπεζες σήμερα είναι εκτεθειμένες.

Συνέχισε λέγοντας ότι, θέματα όπως η σωστή διαχείριση των κεφαλαίων τους και του πιστωτικού κινδύνου, η εφαρμογή αποτελεσματικών πλαισίων διακυβέρνησης, η σωστή αντιμετώπιση των αυξανόμενων κυβερνοαπειλών, η προσαρμοστικότητα αλλά και η υιοθέτηση αρχών ESG, είναι προτεραιότητες για τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών σήμερα.

Καταληκτικά ανέφερε, ότι οι τράπεζες, κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, και εν μέσω διαδοχικών κλυδωνισμών, επέδειξαν ανθεκτικότητα και κατάφεραν να ενισχύσουν του ισολογισμούς τους.

Επεσήμανε ότι, σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται μεν από αυξανόμενη κερδοφορία αλλά συνδυάζεται με αβεβαιότητα και έκθεση σε κινδύνους, στόχος θα πρέπει να είναι ο σωστός στρατηγικός σχεδιασμός ο οποίος θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα των Τραπεζών απέναντι σε μελλοντικές προκλήσεις.

Κλείνοντας ανέφερε ότι η Logicom Solutions, έχει εξελιχθεί σε ένα οργανισμό σύγχρονο και καινοτόμο, ο οποίος προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις που έχουν να κάνουν με την μετεξέλιξη των οργανισμών σε πιο σύγχρονους, ευέλικτους, βιώσιμους και ασφαλείς.

Στόχος της εταιρείας τόνισε, είναι η προσφορά επιχειρηματικής αξίας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα των πελατών της μέσω μακροχρόνιων συνεργασιών με κολοσσούς όπως η CISCO, η Accenture και η Microsoft, αλλά και μέσω μιας άρτια καταρτισμένης ομάδας συμβούλων και μηχανικών.

Η Logicom Solutions πιστεύει στη δύναμη της αλλαγής με στόχο να δημιουργήσει αξία και κοινή επιτυχία για τους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες της και την κοινωνία γενικότερα.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα ανέφερε στο InBusiness TV ο Χρυσόστομος Κρητιώτης:

Δειτε Επισης

Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol