Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του παραλιακού πεζόδρομου Πέγειας

Έχουν ολοκλήρωθεί οι εργασίες κατασκευής της πρώτης φάσης του παραλιακού πεζόδρομου της Πέγειας.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πέγειας, οι κατασκευαστικές εργασίες του συμβολαίου περιλάμβαναν την κατασκευή πεζόδρομου/ ποδηλατόδρομου, χώρων αθλοπαιδιών, πλατειακών και καθιστικών χώρων, παιδότοπων, και την τοπιοτέχνηση χώρων πρασίνου, τα οποία θα συνθέσουν ένα ενιαίο γραμμικό παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο.

Στόχος του έργου, σύμφωνα με τον Δήμο, είναι η δημιουργία χώρου περιπάτου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος των ήδη αναπτυγμένων περιοχών του παραλιακού μετώπου του Δήμου, και πρόσβασης προς την παραλία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο παραλιακός πεζόδρομος εκτείνεται από τα όρια του Δήμου Πέγειας και την κοινότητα της Κισσόνεργας και φθάνει μέχρι την είσοδο του Ακάμα. Το ποσό της σύμβασης, της πρώτης φάσης ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 2/3 από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Υπουργείο Εσωτερικών και κατά 1/3 από το ταμείο του Δήμου Πέγειας.

Σ’ όλες τις περιοχές του έργου τοποθετήθηκε αστικός εξοπλισμός και φωτισμός, ενώ  μεταξύ των οχθών του ποταμού Ξερού θα ανεγερθεί πεζογέφυρα σύνδεσης του έργου με τη μελλοντική Μαρίνα Πάφου.

Σημειώνεται πως η διαμόρφωση του παραλιακού πεζόδρομου εντάσσεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου 2022-2024 του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα της Δραστηριότητας 2.1 «Έργα και ρυθμιστικά σχέδια σε σχέση με την αστική και αγροτική ανάπτυξη», του Στόχου 2 «Συμβολή στην ανάπτυξη και αναζωογόνηση των αστικών περιοχών και της υπαίθρου καθώς και στην ανάδειξη και προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Δειτε Επισης

Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί