Powered by

Όμιλος Fattal: Δυναμώνει την παρουσία του στην Κύπρο με νέα επένδυση €20.5 εκατ.

Μετά την εξαγορά του εμβληματικού GrandResort και το άνοιγμα του ξενοδοχείου NYX στη Λεμεσό, ο όμιλος Fattal Hotel, προχωρεί σε μία ακόμη επένδυση εκατομμυρίων, επεκτείνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιό του στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Περιβάλλοντος άναψε το πράσινο φως για την κατασκευή και λειτουργία του «Leonardo Club Latsi» στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, στην Πάφο. Πρόκειται για οργανωμένα τουριστικά διαμερίσματα, 272 κλινών στο σύνολο και με επιπλέον κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με την Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατατέθηκε, η επένδυση αγγίζει τα €20.5 εκατ., ενώ η εκτιμώμενη περίοδος εκτέλεσης του έργου είναι 2,5 χρόνια.

Σημειώνεται ότι στο προτεινόμενο τεμάχιο της ανάπτυξης, το οποίο χωροθετείται στην ενορία Προδρόμι, εκτελούνται στο παρόν στάδιο εργασίες κατεδάφισης, οι οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο, της υφιστάμενης ανάπτυξης που ονομαζόταν «ZENIG RESORTS LATSI»-πρώην «ELIAS RESORTS»- και αφορούσε οργανωμένα τουριστικά διαμερίσματα Α’ Κατηγορίας, με συνολικό αριθμό υπνοδωματίων 142.

Τι θα περιλαμβάνει το Leonardo Club Latsi

Το προτεινόμενο έργο θα περιλαμβάνει τα πιο κάτω:

  • 18 block/κτίρια, εκ των οποίων τα 11 θα είναι τουριστικά καταλύματα, με 136 δωμάτια από δύο κλίνες, άρα στο σύνολο 272 κλίνες. Από τα 136 δωμάτια, τα 11 είναι για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Τα πέντε block/κτίρια από τα 18 θα αποτελούνται από κοινοχρήστους χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ. Ένα block/κτίριο, και συγκεκριμένα αυτό στην είσοδο της ανάπτυξης, προορίζεται για το σημείο ελέγχου. Επιπλέον, ένα block/κτίριο θα αποτελεί χώρο αθλοπαιδιών. Τα περισσότερα blocks/κτίρια διαθέτουν υπόγειο και είναι ισόγεια κτίρια, ενώ κάποια από αυτά διαθέτουν και επιπλέον πρώτο όροφο.
  • 215 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων εννέα προορίζονται για ΑμεΑ. Στην ανάπτυξη θα υπάρχουν επίσης και 12 χώροι στάθμευσης ποδηλάτων και, σύμφωνα με τα υποβληθείσα σχέδια, δύο χώροι στάθμευσης λεωφορείων και ταξί.
  • 12 πισίνες. Η κύρια πισίνα θα έχει χωρητικότητα 1495 τ.μ. , μαζί με παιδική πισίνα και Spa πισίνα.
  • Επιπλέον, εντός της ανάπτυξης θα δημιουργηθούν: Μπαρ, εστιατόριο, γυμναστήριο, χώρος παιγνιδιών.
  • Εσωτερικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο.
  • Βιολογικό σταθμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε τεμάχιο γης που καταλαμβάνει έκταση 59.300 τ.μ., με το έργο να καταλαμβάνει τα 49.155 τ.μ. Τα 8.675 τ.μ. θα παραχωρηθούν ως δημόσιος χώρος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Fattal Hotel Group, Roni Aloni, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο InBusinessNews και στο CBN, κάνοντας αναφορά στην συγκεκριμένη επένδυση, σημείωσε ότι σύμφωνα με το πλάνο, θα αφορά ξενοδοχείο για οικογένειες, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης υδάτινο πάρκο.

Όπως διευκρίνισε, θα είναι ένα ξενοδοχείο με σουίτες για οικογένειες, άρα για ένα ζευγάρι συν δύο ή τρία παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα περισσότερα δωμάτια θα έχουν εγκαταστάσεις swim-up.

Διαβάστε εδώ: Roni Aloni: Η εξαγορά του GrandResort από Fattal και τα σχέδια του Ομίλου στην Κύπρο

  • Ο Όμιλος Fattal Hotel

Ο όμιλος Fattal Hotel κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της φιλοξενίας στο Ισραήλ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους, διαθέτοντας σήμερα 270 ξενοδοχεία σε 117 προορισμούς στο Ισραήλ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2017 εισήλθε στην κυπριακή επιχειρηματική σκηνή και έκτοτε κατάφερε να καταστεί σημαντικός παίκτης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, καθώς διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες στην Πάφο, τη Λάρνακα, τον Πρωταρά και τη Λεμεσό.

Στα επόμενα πλάνα του ομίλου είναι και η δραστηριοποίηση στη Λευκωσία με το άνοιγμα του NYX στη λεωφόρο Μακαρίου.

Δειτε Επισης

Νεόφυτος Θρασυβούλου: Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια οι εργαζόμενοι από τρίτες χώρες
Σχεδόν γεμάτα το τριήμερο του Κατακλυσμού τα ξενοδοχεία στην επαρχία Αμμοχώστου
ΕΤΑΠ Πάφου: Οι δράσεις για αύξηση της επισκεψιμότητας και ανάδειξης των κοινοτήτων Ακάμα
Μάριος Πολυβίου: Γύρω στο 75% με 80% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Λάρνακας
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Ανοικτή πρόσκληση για φωτογραφίες, reels και βίντεο που αναδεικνύουν τη Λευκωσία
Απορρίφθηκαν από τη Βουλή οι προτάσεις νόμου για τις κατασκηνώσεις πολυτελείας και τα επισκέψιμα αγροκτήματα
Emirates: Έτσι αναβαθμίζει την εμπειρία των μελών του το πρόγραμμα επιβράβευσης Skywards-Οι πέντε τρόποι
Γαλάζια ανάπτυξη: Η δημιουργία και η ενίσχυση μιας δυναμικής κοινότητας ιδιοκτητών σκαφών στην Κύπρο
Η ατζέντα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ-Πότε θα πραγματοποιηθεί
Νέες γεύσεις που ξεχωρίζουν στα καταστήματα Bean Bar σε Μακαρίου και Κολωνακίου