Powered by

Παύλος Κυριάκου: Νέα δυναμική για Amaro Hospitality με συμμετοχή Taizoon Khorakiwala

Ψήφο εμπιστοσύνης, που ανοίγει τον δρόμο στην Amaro Hospitality Group για ακόμη περισσότερες επενδύσεις και νέες προσθήκες στον τομέα της εστίασης, αλλά και του λιανικού εμπορίου, δίνει το Switz Group και συγκεκριμένα το Switz Group Europe-όπως έχει ονομαστεί το ευρωπαϊκό σκέλος του ομίλου-, του Ινδού επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτή, Ταϊζούν Κορακιουάλα.

Η ψήφος εμπιστοσύνης αυτή μεταφράζεται στην προ μερικών μηνών είσοδο του Switz Group στο μετοχικό κεφάλαιο της Amaro, όπου έχει αποκτήσει ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών και το οποίο όμως δεν αφορά το πλειοψηφικό πακέτο.

Πρόκειται ωστόσο για μια εξέλιξη ορόσημο για την Amaro Hospitality Group, καθώς δημιουργεί μια νέα δυναμική για τον όμιλο και δη για τα αναπτυξιακά του πλάνα.

Οι βλέψεις για επέκταση

Επιβεβαιώνοντας την είσοδο του Switz Group στον όμιλο, ο CEO της Amaro Hospitality Group, Παύλος Κυριάκου, τόνισε, μιλώντας στο InBusinessNews, πως πρόκειται για γεγονός που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης, με νέα επιχειρηματικά σχέδια να βρίσκονται στα σκαριά.

«Σύντομα θα δούμε νέα ανοίγματα, τα οποία βρίσκονταν από προηγουμένως στα πλάνα του ομίλου και η συγκεκριμένη επένδυση λειτούργησε ως καταλύτης για αυτά», υπέδειξε, μεταξύ άλλων.

Στα επόμενα πλάνα της Amaro Hospitality Group είναι το άνοιγμα νέων concept και εστιατορίων με έμφαση στη Λευκωσία, όπου είναι και η βάση του ομίλου. Παράλληλα όμως, όπως επεσήμανε ο κ. Κυριάκου, ο όμιλος έχει βλέψεις για επέκταση και στη Λεμεσό.

Το πρώτο νέο opening

Όπως ανέφερε ο Παύλος Κυριάκου, το πρώτο νέο opening αφορά καφεστιατόριο που θα ανοίξει τις πόρτες του εντός του φθινοπώρου στη Λευκωσία, σερβίροντας καφέ και επιλογές για πρωινό και μεσημεριανό.

Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο κ. Κυριάκου, στο λιανικό εμπόριο ο όμιλος θα επεκταθεί στο κομμάτι της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια επέκταση του Qboo Bakehouse, σε συνδυασμό με τα άλλα projects που τρέχουν.

Οι δραστηριότητες της Amaro Hospitality Group

Οι δραστηριότητες της Amaro Hospitality Group ξεκίνησαν το 2017 και αποτελούσαν την υλοποίηση του οράματος του Παύλου Κυριάκου και του συνεργάτη του, Στυλιανού Πέτσα, να συστήσουν μια νέα προσέγγιση στο τομέα της εστίασης, τόσο επιχειρηματική όσο και γαστρονομική.

Υπό την ομπρέλα της Amaro Hospitality Group βρίσκονται τα εστιατόρια «Bottega Amaro» στη Λευκωσία, «Aigaion House» στη Λευκωσία και «Riva Beach House» στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Εκτός από τα εστιατόρια, υπό την ομπρέλα του ομίλου βρίσκεται και το «Qboo Bakehouse», ένα εναλλακτικό για τα κυπριακά δεδομένα αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο και μπιστρό.

Όσον αφορά το «Istorja» λειτουργεί ως καφεστιατόριο και ταυτόχρονα concept store. Διαθέτει επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό και early drinks. Στο κομμάτι του retail, δίνει έμφαση στη φιλοσοφία slow living και διαθέτει επιλογές από έπιπλα, είδη διακόσμησης κουζίνας και διάφορα άλλα accessories.

Ποιο είναι το Switz Group

Το Switz Group είναι ο επενδυτικός βραχίονας της οικογένειας Κορακιουάλα στα τρόφιμα, τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία 40 χρόνια, κυρίως στις κατηγορίες της αρτοβιομηχανίας, στα αυγά, στις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, στα μπισκότα, στα κρουασάν, στις κατεψυγμένες ζύμες, καθώς και σε αλυσίδες λιανικής όπως ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία.

Ο όμιλος έχει έντονο συμμετοχικό αποτύπωμα στην επιχειρηματική σκηνή της Ελλάδας, όπου από το 2017 προχώρησε σε μια σειρά από εξαγορές στους τομείς της λιανικής τροφίμων, της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο, εκτός από την Amaro Hospitality Group, προχώρησε και σε ακόμη ένα «deal, με την αλυσίδα καταστημάτων καφέ-με έδρα την Λεμεσό- La Croissanterie.

Δειτε Επισης

Το multipass της Wizz Air τώρα και στην Κύπρο
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια χαρίζοντας ένα Jeep Wrangler
Ο Κώστας Κουμής στο InBusinessNews: Πολύ σημαντικό στον τουρισμό να εκτιμάς σωστά την παράμετρο προοπτική
Ικανοποίηση Κώστα Κουμή για την πορεία του τουρισμού μέχρι σήμερα-«Επιτυγχάνουμε τον στόχο μας...»
Καλύτερο από το περσινό το πρώτο εξάμηνο για τον τουρισμό...Αυξημένες κατά 2,4% οι αφίξεις
Μαρίνα Αγίας Νάπας: Άνοιξε για τους λουόμενους η ανατολική παραλία
Cool καλοκαιρινές επιλογές από τα Kawacom’s για ένα δροσιστικό καλοκαίρι
Αirbus: Kίνα και Ινδία οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης για την αεροπορική βιομηχανία
Alexander The Great: Εκτεταμένη ανακαίνιση, ανανέωση και νέα εμφάνιση για το ξενοδοχείο της Πάφου (photos)
Kapnos Airport: Δωρεάν η μεταφορά παιδιών κάτω των 12 ετών από και προς τα αεροδρόμια μέχρι τον Σεπτέμβριο