Roni Aloni: Η εξαγορά του GrandResort από Fattal και τα σχέδια του Ομίλου στην Κύπρο

Με ένα συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο διαφορετικών και υψηλής ποιότητας ακινήτων, ο Όμιλος Fattal Hotel έχει καταστεί σημαντικός παίκτης στην τοπική σκηνή των καταλυμάτων αναψυχής από τότε που έκανε την πρώτη παρουσία του στην Κύπρο, το 2017.

Με περίπου 260 ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη, ο Όμιλος δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, με το αριστοκρατικό GrandResort της Λεμεσού να γίνεται το πιο πρόσφατο απόκτημά του.

Διαβάστε εδώ: Στα χέρια του ομίλου Fattal το ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό

Μιλώντας στο InBusinessNews και στο CBN, και στη δημοσιογράφο Αθηνά Γιάζου, για ορισμένα από τα σχέδια του Ομίλου για το μέλλον, ο Roni Aloni, Διευθύνων Σύμβουλος, Mediterranean Region του Fattal Hotel Group, εμφανίζεται ενθουσιασμένος για τα πολλά έργα που, είτε βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη είτε πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα.

Μοιράστηκε επίσης το ευρύτερο όραμα και τη στρατηγική του Ομίλου, η οποία περιλαμβάνει την προώθηση της Κύπρου ως τουριστική χώρα για όλη τη διάρκεια του έτους. Σε επίπεδο Ομίλου, στοχεύει στη ενδυνάμωση του προσωπικού να αναπτύξει τις επαγγελματικές του δυνατότητες.

Σχετικά με τη νεότερη προσθήκη, ο κ. Aloni ανέφερε ότι το GrandResort θα παραμείνει ως έχει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Collage Maker-02-May-2023-02-43-PM-1583

«Θα μελετήσουμε το ξενοδοχείο, τις ανάγκες του, τις ανάγκες των πελατών, θα μελετήσουμε τον ανταγωνισμό και, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, θα κλείσουμε το ξενοδοχείο για να το ανακαινίσουμε και θα ανοίξει ξανά την επόμενη σεζόν», διευκρίνισε.

Αποκάλυψε ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργεί ολόχρονα με έμφαση στη φιλοξενία συνεδρίων. Με μια αίθουσα δεξιώσεων που μπορεί ήδη να χωρέσει περισσότερα από 1.000 άτομα, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις που θα το καθιστούσαν ιδανικό για συνέδρια, σημείωσε ο κ. Aloni, επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια γραφική παραθαλάσσια τοποθεσία, κάτι που είναι βέβαιο ότι οι συμμετέχοντες θα απολαμβάνουν.

«Σχεδιάζουμε αυτό το ξενοδοχείο να είναι μέρος της Limited Edition συλλογής μας από την Fattal Leonardo Hotels, ένα ξεχωριστό μοναδικό επώνυμο ξενοδοχείο. Έχουμε μόνο πολύ λίγα σε όλη την Ευρώπη και αυτά προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλές υπηρεσίες εξυπηρέτησης», δήλωσε ο Aloni.

Σημείωσε ότι ο Όμιλος ξενοδοχείων Fattal περιμένει ακόμη την τελική έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, αλλά δεν αναμένει προβλήματα. «Σεβόμαστε αυτή τη χώρα και σεβόμαστε την Επιτροπή, απλώς περιμένουμε την έγκρισή τους το συντομότερο δυνατό και θα κάνουμε την τελική συμφωνία», είπε.

Ο κ. Aloni υπογράμμισε ότι ανυπομονεί να καλωσορίσει το προσωπικό του GrandResort στην οικογένεια του Fattal Hotel Group, σημειώνοντας ότι περίπου το 85% του προσωπικού που βρισκόταν στην αρχή του Ομίλου στην Κύπρο εξακολουθεί να απασχολείται στην εταιρεία.

Εντυπωσιακή έναρξη

Επιστρέφοντας στην έναρξη του ταξιδιού του Ομίλου Fattal Hotel στην Κύπρο και στην ευρύτερη στρατηγική του, ο κ. Aloni υπέδειξε ότι «ήρθαμε εδώ το 2017, αγοράσαμε τρία ξενοδοχεία στην Πάφο. Τότε, αυτά έφταναν τα 730 δωμάτια και μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ανακαινίσαμε πλήρως τα τρία ξενοδοχεία και προσθέσαμε σχεδόν 400 δωμάτια. Έτσι, αυτά τα 730 δωμάτια έγιναν 1100».

Πρόσθεσε ότι τα τρία διαφορετικά ξενοδοχεία είχαν δημιουργηθεί με τρία διαφορετικά σκεπτικά υπό την επωνυμία Leonardo Hotels. Η Leonardo Hotels ιδρύθηκε το 2007 ως ο ευρωπαϊκός βραχίονας του Ομίλου ξενοδοχείων Fattal.

Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa

«Το Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa είναι ένα ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες. Και, μέσα στο ξενοδοχείο, χτίσαμε την έννοια του ‘dining around’. Παρόλο που είναι ένα ξενοδοχείο all-inclusive, προσφέρει τη δυνατότητα για φαγητό σε πέντε διαφορετικά εστιατόρια», εξήγησε ο κ. Aloni.

Collage Maker-02-May-2023-02-47-PM-1378

Συνέχισε σημειώνοντας ότι το ξενοδοχείο διαθέτει και δύο εσωτερικές πισίνες. Η μία είναι κανονική εσωτερική πισίνα, ενώ η άλλη είναι μια πισίνα «γαλήνης», που συνδέεται με το σπα του ξενοδοχείου και προσφέρει μοναδικές θεραπείες με αλάτι και θείο, μεταξύ των άλλων υπηρεσιών.

«Προσθέσαμε επίσης κάποια άλλα στοιχεία», συνέχισε ο κ. Aloni, «έχουμε μερικά δωμάτια κολύμβησης και δημιουργήσαμε σουίτες με πισίνες. Ανακαινίσαμε πλήρως το ξενοδοχείο και το μετατρέψαμε σε κάτι εντελώς διαφορετικό».

Σημείωσε ότι, αν και προσφέρει υπηρεσίες πέντε αστέρων, ελήφθη απόφαση να διατηρηθεί η ανώτερη βαθμολογία τεσσάρων αστέρων του ξενοδοχείου για λόγους μάρκετινγκ. «Σχεδιάσαμε να κρατήσουμε το ξενοδοχείο ανοιχτό όλο το χρόνο και είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την απόφαση», συνέχισε, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν ένα παράδειγμα της συμβολής του Fattal Hotel Group στο να γίνει η Κύπρος προορισμός όλο το χρόνο για τους ξένους επισκέπτες.

Leonardo Cypria Bay

Το δεύτερο ξενοδοχείο στην Πάφο είναι το οικογενειακό ξενοδοχείο Leonardo Cypria Bay, συνέχισε ο κ. Aloni, σημειώνοντας ότι το ακίνητο είχε ανακαινιστεί πλήρως και έγινε φιλικό προς την οικογένεια με την προσθήκη παιδικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού κλαμπ. Το ξενοδοχείο έχει γίνει επίσης γνωστό για την ομάδα ψυχαγωγίας του και τις επιλογές του γύρω από το φαγητό.

Collage Maker-02-May-2023-02-50-PM-9027

Leonardo Laura Beach & Splash Resort

Το τρίτο ξενοδοχείο είναι το Leonardo Laura Beach & Splash Resort. «Ανακαινίσαμε πλήρως το ξενοδοχείο. Φτιάξαμε έναν κινηματογράφο, ένα σπα και τέσσερα διαφορετικά μπαρ», σημείωσε ο κ. Aloni. Εκτός από ένα μπαρ ειδικά αφιερωμένο στη βραδινή διασκέδαση, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης πέντε εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου ενός λιβανέζικου εστιατορίου που λειτουργεί από φέτος, ενώ τα άλλα τέσσερα προσφέρουν ιταλική κουζίνα, ελληνικά και κυπριακά πιάτα, γεύματα με βάση τα μπιφτέκια που απευθύνονται στα νεότερα μέλη των οικογενειών, καθώς και τις κύριες εγκαταστάσεις εστίασης, αντίστοιχα.

«Ανακαινίσαμε επίσης πλήρως το waterpark», αποκάλυψε ο κ. Aloni, προσθέτοντας ότι το ξενοδοχείο συνεργάζεται επίσης με τον δήμο και την πολιτεία για τη δημιουργία μιας νέας, καλύτερης παραλίας.

«Βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες σε αυτό το ξενοδοχείο και, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω, ότι έχει γίνει πολύ δημοφιλές στους Κύπριους επισκέπτες μας», πρόσθεσε.

Collage Maker-02-May-2023-02-53-PM-2753

Leonardo Crystal Cove Hotel & Spa by the Sea

Ο Όμιλος Fattal Hotel ανέλαβε επίσης τη διαχείριση ενός ολοκαίνουργιου ακινήτου στον Πρωταρά, του Leonardo Crystal Cove Hotel & Spa by the Sea μόνο για ενήλικες.

«Αν και η ρωσική αγορά έχει υποστεί ζημιά τον περασμένο χρόνο μετά τον πόλεμο, το ξενοδοχείο τα πάει πολύ καλά», επισήμανε ο κ. Aloni, σημειώνοντας ότι παρείχε επίσης στους επισκέπτες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σπα με βάση το σκεπτικό του Leonardo Crystal Cove Hotel, το οποίο είναι να παρέχει στους επισκέπτες μία ήρεμη, αλλά και ρομαντική ατμόσφαιρα. Το σπα το διαχειρίζεται το πολύ γνωστό Aegeo Spas.

Collage Maker-02-May-2023-02-54-PM-2060

Leonardo Boutique Hotel Larnaca

«Στη συνέχεια αγοράσαμε το ξενοδοχείο Samirana στη Λάρνακα», συνέχισε ο κ. Aloni, σημειώνοντας ότι έχει μετονομαστεί σε Leonardo Boutique Hotel Larnaca για να αντικατοπτρίζει το εμπορικό σήμα Leonardo Boutique.

«Η τοποθεσία είναι εξαιρετική, αλλά σκεφτήκαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Ανακαινίσαμε πλήρως τον πέμπτο όροφο. Φτιάξαμε δύο σουίτες στον τελευταίο όροφο με φεγγίτη, κάτι απίστευτα μοναδικό με όμορφη θέα στη θάλασσα. Δημιουργήσαμε ένα business lounge και προσθέσαμε μερικά δωμάτια και αλλάξαμε την ιδέα του F&B», περιγράφει ο κ. Aloni.

Ο Όμιλος Fattal Hotel άλλαξε επίσης το σκεπτικό του ξενοδοχείου φέρνοντας υψηλής ποιότητας σπα για υπηρεσίες με μοναδικές θεραπείες. Ειδική συμφωνία έγινε επίσης με την αλυσίδα καφέ Second Cup, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή του διάσημου πεζόδρομου των Φοινικούδων, για να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία καφέ.

Collage Maker-02-May-2023-03-00-PM-5421

NYX Limassol

Εν τω μεταξύ, πρόκειται να ανοίξει σύντομα το NYX Limassol, το οποίο θα προσφέρει στους επισκέπτες αίθουσες σεμιναρίων, πισίνα στον τελευταίο όροφο, μπαρ-εστιατόριο στον τελευταίο όροφο και αυτό που o κ. Alonni περιγράφει ως «μοναδικό μπαρ στο ισόγειο».

Η επωνυμία NYX, είναι εμπνευσμένη από την ελληνική λέξη για τη νύχτα (night) και αποτελεί μια μάρκα lifestyle, με πιο νεανική, αστική εστίαση.

«Αυτό το ξενοδοχείο θα έχει μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Θα υπάρχει μουσική όλη μέρα με DJ, και, φυσικά, ένα σπα», είπε ο κ. Aloni. Υπογράμμισε ότι η τοποθεσία του ξενοδοχείου, είναι μόλις 500 μέτρα από τη μαρίνα και 500 μέτρα από την παραλία, ενώ πρόσθεσε επίσης τα αξιοθέατα και ειδικότερα ότι είναι το μόνο ξενοδοχείο στην περιοχή.

Collage Maker-02-May-2023-03-01-PM-9280

Ξενοδοχείο NYX

Ο Όμιλος έχει επιχειρήσει και στη Λευκωσία. Το κτίριο της Λεωφόρου Μακαρίου που στεγαζόταν παλαιότερα η Λαϊκή Τράπεζα κατεδαφίστηκε για να ανοίξει ο χώρος για το νέο ξενοδοχείο NYX 200 δωματίων.

Ο κορωνοϊός σταμάτησε προσωρινά τις εργασίες στο ξενοδοχείο, το οποίο, μόλις ολοκληρωθεί, θα διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο, κήπο στον τελευταίο όροφο και πισίνα στον τελευταίο όροφο, καθώς και μοναδικές επιλογές για φαγητό.

«Πιστεύω ότι αυτό θα είναι η νέα ναυαρχίδα για τη Λευκωσία», είπε ο κ. Aloni. «Φέρνουμε κάτι νέο στην πόλη», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά μέσα στους επόμενους μήνες.

Επέκταση στο Λατσί

Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Fattal Hotel Group στην Κύπρο, βρίσκεται το πρώην Holiday Village Elia Latchi.

«Είναι σε ένα 60.000 τ.μ. οικόπεδο, όπου θα ανακαινίσουμε πλήρως το παλιό ξενοδοχείο», είπε ο κ. Aloni, προσθέτοντας ότι αυτό που θα ανεγερθεί στη θέση του θα κατασκευαστεί σε δύο στάδια.

«Για εκεί σχεδιάζουμε ένα ξενοδοχείο Leonardo Club για οικογένειες, με υδάτινο πάρκο. Θα είναι ένα ξενοδοχείο με σουίτες για οικογένειες, άρα ένα ζευγάρι συν δύο ή τρία παιδιά», ανέφερε ο κ. Aloni. Τα περισσότερα δωμάτια θα έχουν εγκαταστάσεις swim-up και θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Επαγγελματικές δυνατότητες

Καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται, ο Όμιλος Fattal Hotel ενδιαφέρεται επίσης να βοηθήσει τους υπαλλήλους του να αξιοποιήσουν πλήρως τις επαγγελματικές τους δυνατότητες. «Ένα καλό παράδειγμα είναι ο διευθυντής του ξενοδοχείου στο Leonardo Cypria Bay, ο οποίος ήταν ο διευθυντής τροφίμων και ποτών όταν ήρθαμε για πρώτη φορά», σημείωσε ο κ. Aloni.

Είπε επίσης ότι πολλοί απόφοιτοι της Leonardo Academy του Ομίλου προωθούνται σε υψηλότερες θέσεις εντός της εταιρείας. «Το σχέδιό μας είναι, με τα χρόνια, να φτιάξουμε την ομάδα από μια κυπριακή βάση. Πιστεύω ότι οι Κύπριοι έχουν τεράστιες δυνατότητες, ο προσανατολισμός των υπηρεσιών τους είναι πολύ ανεπτυγμένος και πιστεύω, με τα εργαλεία που μπορούμε να τους δώσουμε, ότι μπορούμε να πετύχουμε οποιονδήποτε στόχο», πρόσθεσε ο κ. Aloni.

Ενώ ορισμένες προκλήσεις στελέχωσης παραμένουν στον ξενοδοχειακό τομέα στο σύνολό του μετά την πανδημία, ο κ. Aloni είναι πεπεισμένος ότι η προσέγγιση του Ομίλου στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το προσωπικό του, τον κάνει επιλέξιμο εργοδότη.

«Πολλοί εργαζόμενοι που εργάζονταν στον κλάδο έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και τα καταλύματα είναι πιο ακριβά τώρα και πιο δύσκολο να βρεθούν, αλλά πιστεύω ότι η προσέγγιση και η μοναδικότητά μας κάνουν τους εργαζόμενους να λατρεύουν να έρχονται να δουλέψουν για εμάς. Βλέπουν το μέλλον τους μαζί μας», σημειώνει ο κ. Aloni.

Επισήμανε επίσης ότι ο Όμιλος έδωσε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των εργαζομένων, καθώς και στη συμμετοχή στην κοινότητα, βοηθώντας τακτικά τις ευάλωτες ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος απασχολεί και ένα άτομο με ειδικές ανάγκες για κάθε 100 από τα δωμάτιά του.

Μελλοντικές επενδύσεις στην Κύπρο

Η έμφαση του Ομίλου στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, που εν τω μεταξύ τον βοήθησε να χτίσει μια πολύ ισχυρή φήμη στο Ισραήλ, τον βοηθά επίσης να κερδίσει ολοένα και πιο θετική εικόνα στην Κύπρο.

Η εμπειρία του Ομίλου Fattal Hotel από την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο ήταν επίσης θετική. «Η Κύπρος αντιλαμβάνεται ότι ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή συνεισφοράς στην τοπική οικονομία και θα έλεγα ότι η χώρα είναι πολύ ανοιχτή, εξυπηρετική και υποστηρικτική. Περάσαμε πολύ καλά χρόνια εδώ», είπε o κ. Aloni.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερους Κύπριους να έρχονται στα ξενοδοχεία μας και νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία με τη χώρα και δεν επενδύουμε μόνο. Επενδύουμε για τη χώρα και με τη χώρα», πρόσθεσε.

Collage Maker-03-May-2023-10-29-AM-3634

Ο κ. Aloni αποκάλυψε επίσης ότι «ο κ. David Fattal, ο ιδρυτής του Ομίλου και ο βασικός μέτοχος πιστεύει στην Κύπρο, αγαπά το νησί και οι προθέσεις του είναι να συνεχίσει να επενδύει στη χώρα».

Το όραμα της εταιρείας είναι να γίνει η πρώτη επιλογή για όλους όσους εκτιμούν τη γνήσια φιλοξενία και έχουν αποστολή να κερδίσουν τις καρδιές και τα μυαλά των επισκεπτών τους. «Αυτό το πετυχαίνουμε παρέχοντας εξαιρετικές υπηρεσίες, δημιουργώντας αξέχαστες εμπειρίες και αμφισβητώντας συνεχώς το σημείο αναφοράς της φιλοξενίας», είπε.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση