Αποστολή στις ΗΠΑ εξετελέσθη-«Οι κυπριακές τράπεζες έδωσαν το μήνυμα…»(pics)

Αποστολή στις ΗΠΑ εξετελέσθη για την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου-αποτελούμενη από τους επικεφαλής των τμημάτων κανονιστικής συμμόρφωσης τεσσάρων τραπεζών μελών του-, η οποία βρέθηκε την τελευταία εβδομάδα σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη για το καθιερωμένο την τελευταία εξαετία roadshow των κυπριακών τραπεζών στην Αμερική.

Διαβάστε εδώ: Roadshow των τραπεζών μας στις ΗΠΑ με «όπλο» στη φαρέτρα τις… κυρώσεις

Στην αποστολή, η οποία ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις επαφές της και επέστρεψε στην Κύπρο, συμμετείχαν ο Μάριος Σκανδάλης από την Τράπεζα Κύπρου, η Μαρία Αριστείδου από την Ελληνική Τράπεζα, ο Γιώργος Αποστολίδης από την Eurobank και o Συμεών Συμεού από την Astrobank.

9

Κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ, η αντιπροσωπεία των κυπριακών τραπεζών είχε σειρά σημαντικών συναντήσεων με διάφορους θεσμούς, αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, πολιτειακούς αξιωματούχους, καθώς βεβαίως και με τις τέσσερις ανταποκρίτριες τράπεζες.

1

7

Με ισχυρό όπλο στην φαρέτρα την από μέρους των κυπριακών τραπεζών εφαρμογή των πρόσφατων κυρώσεων που ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλαν σε συνδεδεμένες με την Κύπρο φυσικές και νομικές οντότητες, η κυπριακή αντιπροσωπεία ανέδειξε για μια ακόμη φορά την τεράστια πρόοδο που έχει επιτελεστεί από την χώρα μας στα ζητήματα κανονιστικής συμμόρφωσης.

4

6

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενέργειες, πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν από την Κύπρο και δη το χρηματοπιστωτικό της σύστημα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αντιμετώπισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CFT), τονίστηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς από τους αποτελούντες την αποστολή των κυπριακών τραπεζών στους συνομιλητές τους.

2

«Έδωσαν το μήνυμα…»

«Για ακόμα μια χρόνια στελέχη από κυπριακές τράπεζες έδωσαν το μήνυμα ότι ο κυπριακός χρηματοπιστωτικός τομέας εφαρμόζει τις πιο πρόσφατες και τις πλέον αυστηρές επιταγές κανονιστικής συμμόρφωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά στο InBusinessNews o Senior Media and Communications Advisor του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Ανδρέας Κωστουρής.

3

Για να υποδείξει περαιτέρω πως πλέον οι κυπριακές τράπεζες είναι σε θέση να παρουσιάζουν απτά αποτελέσματα και ουσιαστική πρόοδο στο συγκεκριμένο πεδίο σε συστηματικές επαφές που έχουν με θεσμούς, ανεξάρτητες αρχές, πολιτειακούς αξιωματούχους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, κυρίως στα μεγάλα οικονομικά κέντρα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

«Θα πρέπει να σημειώσουμε», τόνισε ο κ. Κωστουρής, «ότι η εικόνα του εγχώριου τραπεζικού τομέα κατά τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα θέματα της αντιμετώπισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας έχει σημαντικά βελτιωθεί».

«Και πλέον», κατέληξε, «το μήνυμα που δίδεται στο εξωτερικό είναι ότι συνεχίζεται και βελτιώνεται η συστηματική εργασία για υιοθέτηση των υψηλότερων προδιαγραφών κανονιστικής συμμόρφωσης».

8

5

Δειτε Επισης

Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Επί τάπητος η πριμοδότηση Ταμείου Αλληλεγγύης για κουρεμένους με έσοδα από τον φόρο επί των καταθέσεων
Οι πέντε κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία και το βασικό σενάριο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Με ευρωπαϊκά ταμεία, κρατικά κονδύλια και ιδιωτικά κεφάλαια, επενδύσεις πέραν των €3 δισ. για την πράσινη μετάβαση
Οι σκέψεις του Υπ. Οικονομικών... Προς έξοδο στις αγορές μετά τις αναβαθμίσεις, στόχος ένα δεκαετές ομόλογο
Σκιαγραφώντας το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο-Στο τοπ 50 παγκοσμίως
Στις 29 Ιουνίου το 56ο τακτικό παγκύπριο συνέδριο της ΕΤΥΚ-Τα θέματα στη ημερήσια διάταξη
Υπουργείο Οικονομικών: Αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών, ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και ξένες επενδύσεις απαραίτητα συστατικά για διατήρηση της ανάπτυξης