Powered by

Σαφάρι για αμερικανικές επενδύσεις… Βλέπει CVC Capital στις ΗΠΑ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της CVC Capital, του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου που ήδη δραστηριοποιείται στην Κύπρο στον τομέα της υγείας έχοντας στην ιδιοκτησία του δύο από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, το Απολλώνειο και το Αρεταίειο στη Λευκωσία, θα έχει στο πλαίσιο των επαφών του στην Αμερική ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η συνάντηση με την CVC Capital εντάσσεται στο πλαίσιο της προτεραιότητας που τίθεται από τον Προέδρο Χριστοδουλίδη, σε ό,τι αφορά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για προσέλκυση ποιοτικών αμερικανικών επενδύσεων στην Κύπρο.

Διαβάστε εδώ: Η προσέλκυση αμερικανικών ποιοτικών επενδύσεων στο επίκεντρο των επαφών Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη

H CVC Capital Partners αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, με παρουσία σε τρεις ηπείρους και 23 χώρες, αλλά και με σημαντική εξειδίκευση στο νοσοκομειακό κλάδο, ειδικά σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Η πλατφόρμα ιδιωτικών μετοχών της CVC διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει τέσσερις στρατηγικές: Ευρώπη/Αμερική, Ασία, Στρατηγικές Ευκαιρίες και Growth Partners, καθεμία από τις οποίες επωφελείται από την παγκόσμια πλατφόρμα της CVC.

Διαβάστε εδώ: CVC: Διακρίθηκε στα Ιnvest Cyprus International Investment Awards

Η CVC Capital Partners δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω του ομίλου ιδιωτικής υγείας Hellenic Healthcare Group (HHG), υπό την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν έξι ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Interclinic), καθώς και το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας HealthSpot και Alpha Lab.

Η είσοδος του fund στην κυπριακή αγορά υπηρεσιών υγείας επισφραγίστηκε περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021, οπόταν από την Hellenic Healthcare Group ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Απολλώνειου από την θυγατρική της κυπριακή εταιρεία «Hellenic Healthcare Holding(Cyprus) Limited».

Διαβάστε εδώ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Απολλώνειου από Hellenic Healthcare

Τον Δεκέμβριο του 2022 η Hellenic Healthcare Group (HHG), που όπως έχει προαναφερθεί αξιοποιεί επενδυτικά κεφάλαια του CVC Capital Partners, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς και του Αρεταίειου.

Διαβάστε εδώ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Αρεταίειου από Hellenic Healthcare Group

Δειτε Επισης

Ημερήσιες και εβδομαδιαίες ζημιές στο ΧΑΚ
Η αξιοποίηση της ΤΝ για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Πώς και τι κάνουν μεγάλες εταιρείες
Εκθετική ηγεσία: Το μοντέλο που διεκδικεί θέση στις επιχειρήσεις
Ξεπέρασε τα €31 δισ. το ονομαστικό ΑΕΠ το 2023-Οι μεγαλύτεροι τομείς σε συνεισφορά
Inma Martinez: Μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις από τη χρήση ΑΙ
Επιβίωση στα δύσκολα: Η... τιτάνια πλοήγηση στις δυσμενείς συνθήκες
Ο παράγοντας ρίσκο στο επιχειρείν και πώς το διαχειρίζονται τρεις κορυφαίοι οργανισμοί
Οι κοινές συνισταμένες...κολύμβησης και επιχειρείν-Η σημασία της επιμονής και της αποφασιστικότητας
Caspar Berry: Κίνδυνος και λήψη στρατηγικών αποφάσεων...H αποδοχή του ρίσκου ως εργαλείου για την επιτυχία
Μάκης Κεραυνός: Μέτρα με επίκεντρο τους ευάλωτους, δεν παρασυρόμαστε από συνθήματα και πιέσεις