Powered by

Η προσέλκυση αμερικανικών ποιοτικών επενδύσεων στο επίκεντρο των επαφών Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη

Τα ενεργειακά, όπως και η προσπάθεια για προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων, κυρίως αμερικανικών, βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες των επαφών που θα έχουν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων, λόγω και των συγκυριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως απότοκο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και της προσπάθειας της Ε.Ε. για ενεργειακή απεξάρτηση και δημιουργία νέων διαδρόμων.

Υποδεικνύοντας πως σε συνέχεια των όσων συμφωνήθηκαν με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι αυτό τον στόχο έχουν και οι συναντήσεις που θα έχει με τις εταιρείες Exxon και Chevron, ώστε να υπάρξουν εξελίξεις εντός του 2024.

Αναφορικά με την τρίτη επιδίωξη-η πρώτη αφορά στο Κυπριακό-, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι αφορά την προσπάθεια για προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων, κυρίως αμερικανικών.

Δειτε Επισης

Οριακές απώλειες στο ΧΑΚ την Τετάρτη
Χωρίς προϋπολογισμό οι ΕΟΑ-Δαπανούν βάσει του δικαίου της ανάγκης με τη σύμφωνη έγκριση ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ
Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ...Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό και τι δηλώνει ο Κεραυνός
Σχέδιο ενίσχυσης εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων γεωργών ενέκρινε το Υπουργικό-Ο προϋπολογισμός και το ανώτατο ποσό
Μερική διαγραφή κυβερνητικών χρεογράφων από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Θεσπίζεται με σφαγίδα Υπουργικού ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου Άμεσων Ξένων Επενδύσεων-«Πρόκειται για θεσμική τομή»
Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου