Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Αρεταίειου από Hellenic Healthcare Group

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Αρεταίειου Ιατρικού Κέντρου  ανακοίνωσε ο ελληνικός όμιλος Hellenic Healthcare Group (HHG), ο οποίος πριν ένα χρόνο είχε εξαγοράσει και το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείου.

Με την σημαντική αυτή κίνηση εξαγοράς και του Αρεταίειου, η HHG συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου για την Κύπρο, το οποίο-όπως έχει προαναφερθεί-ξεκίνησε προς ενός μόλις έτους με την εξαγορά του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, και αποδεικνύει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές του κυπριακού συστήματος υγείας και της ίδιας της χώρας. 

Υλοποιώντας το επενδυτικό του πλάνο στην Κύπρο, ο όμιλος HHG σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι το Αρεταίειο Νοσοκομείο «θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας, των υποδομών, καθώς και της εκπαίδευσης με στόχο την κατακόρυφη βελτίωση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς».

Προσθέτει δε ότι στόχος είναι το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό να διαθέτει «τα απαραίτητα εφόδια και την αμέριστη στήριξή μας για την δημιουργία ενός ιδιωτικού νοσοκομείου εφάμιλλου των καλύτερων νοσοκομείων του εξωτερικού».

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ακόμη ότι «το Αρεταίειο Νοσοκομείο είναι ένα καινοτόμο ιδιωτικό νοσοκομείο που υπηρετεί την Αριστεία», το οποίο «με σεβασμό στον άνθρωπο και έχοντας για πυξίδα τις αξίες της ποιότητας, της ομαδικής εργασίας και της συνεχούς βελτίωσης, παρέχει όλες τις διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες, πιστοποιημένες για το υψηλό τους επίπεδο με διεθνή πρότυπα, σε ένα σύγχρονων προδιαγραφών κτήριο».

Ποιο είναι το Hellenic Healthcare Group

Το Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στη συνεχή ανάπτυξη της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, μίας αγοράς που παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Ελλάδα.

Στον όμιλο ανήκουν έξι ιδιωτικά νοσοκομεία της Ελλάδας (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Interclinic), καθώς και δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (HealthSpot και Alpha Lab).

Με τη στήριξη ενός μεγάλου επενδυτικού οργανισμού 

To HHG αξιοποιεί τα επενδυτικά κεφάλαια του CVC Capital Partners, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, με παρουσία σε τρεις ηπείρους και 23 χώρες, αλλά και με σημαντική εξειδίκευση στο νοσοκομειακό κλάδο, ειδικά σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Δειτε Επισης

Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά
ΙδΕΚ: Κουπόνια καινοτομίας-€10.000 ανά επιχείρηση με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους
Σε εξέλιξη το live link στην Αθηένου… Cyta και Super FM γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (pics)
Τo Andrey & Julia Dashin’s Foundation παρουσιάζει το έργο «Reclaimed Waters: A Reflection on Sea Pollution»